Povežite se s nama

Sport

Za sportske klubove iz Varaždina bit će izdvojeno ukupno 2,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Izvješće o radu u 2018. godini te program javnih potreba u sportu Grada Varaždina i sufinanciranje programa u sportu za 2019. godinu bile su glavne teme sjednice Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina održane u petak, 29. ožujka.

U izvješću o radu u 2018. godini istaknuto je da je Zajednica brojila 118 članica, sportskih klubova koji dolaze iz 47 sportova. S 2784 registriranih sportašica i sportaša, od čega 2133 mlađih od 19 godina te oko 3500 članova sportskih škola pri sportskim klubovima te rekreativaca, Varaždin se svakako može pozicionirati na sam vrh gradova u Republici Hrvatskoj s visoko razvijenom sportskom kulturom, odnosno shvaćanja korisnosti tjelesnog vježbanja.

Tijekom 2018. godine Zajednica je nagrađivala 13 perspektivnih i 12 vrhunski kategoriziranih sportaša, potpomogla rad 43 sportske škole varaždinskih klubova, sufinancirala rad trenera mlađih uzrasnih kategorija u 28 klubova, financirala 1704 sportska pregleda sportaša, sufinancirala redovno djelovanje 63 sportske udruge te 13 sportskih udruga sportaša s invaliditetom, financirala sportsko rekreacijske aktivnosti građana, 15 sportskih udruga osigurala sredstva za pomoć pri upravljanju sportskim objektima, financirala godišnju cijenu sata korištenja bazena za 7 sportskih udruga i možda najvažnije, osigurala za 47 sportskih udruga korištenje sportskih objekata kojima upravlja Zajednica bez naknade.

Zajednica je financirala i sufinancirala rad sportskih udruga koje su u članstvu kroz 13 različitih programskih područja. U raspodjeli financijskih sredstava, kroz sva područja sporta, participiralo je 75 sportskih udruga. Program javnih potreba Grada Varaždina u sportu za 2018.godinu realiziran u 100 % iznosu, sve ugovorene obveze Zajednice prema sportskim udrugama za 2018. godinu su realizirane u potpunosti. Zajednica je u 2018. godini prihodovala 9,9 milijuna kuna, dok su rashodi iznosili 10,4 milijuna kuna. Izvješća za 2018. godinu prihvaćena su jednoglasno.

Program javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2019. godinu iznosi 9.645.000 kuna.
Prema jednoglasno prihvaćenim odlukama o sufinanciranju programa u sportu u 2019. godini 48 sportskih škola podijelit će 170.000 kuna, vrhunski sportaši 200.000 kuna, a 17 perspektivnih sportaša, reprezentativaca, 45.000 kuna. Za sportske priredbe podijelit će se 270.000 kuna, dok će udrugama biti podijeljeno 2,4 milijuna kuna.

Rad trenera za mlađe uzrasne kategorije sufinancirat će se 780.000 kuna, a sportske aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom sa 100.000 kuna. Sufinanciranje održavanja gradskih sportskih objekata kojima upravljaju sportske udruge iznosi 760.000 kuna, sufinanciranje cijene sata korištenja gradskih školskih sportskih dvorana osnovnih škola za treninge mlađih uzrasnih kategorija 80.000 kuna, a financiranje korištenja Gradskih bazena Varaždin za članice Zajednice 140.000 kuna.

Na sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u pridruženo članstvo primljen je Ženski rukometni klub „MIO“, a u punopravno članstvo 1. Hrvatski lacrosse klub Varaždin Royals te zajednica sada broji 121 članicu.

Predsjednik Zajednice Alen Runac istaknuo je da iznosi koji se izdvajaju za varaždinski sport rastu iz godine u godinu.

– U prošloj godini izvršili smo sve obaveze, a u objekte smo investirali i više nego je bilo planirano. Svi u Zajednici dajemo sve od sebe da maksimalno pratimo naše članice. Prošle godine iz gradskog proračuna za sport je izdojeno 9 milijuna i 61 tisuća kuna, a ove godine ta su sredstva 9 milijuna i 245 tisuća kuna. Iznos raste, ali znamo da ni to nije dovoljno. Trend je ipak pozitivan i to je najbitnije – rekao je predsjednik Zajednice.

Na sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina bio je i gradonačelnik Ivan Čehok koji je najavio izradu strategije razvoja sporta uz partnerski odnos sa sportskim udrugama kako bi se definirali zajednički ciljevi. Dodao je da Varaždin ima odličnu sportsku infrastrukturu što pokazuju sportski rezultati i činjenica da grad ima sedam izbornika hrvatskih reprezentacija.

Sport

Nogometaši Varaždina mogu pobijediti Slaven u zadnjem kolu i svejedno ispasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina kolo prije kraja 1. HNL nalaze se na zadnjem mjestu 1. HNL.

Porazom (3:2) od Rijeke u 35. kolu Varaždinci su si zagorčali život. U istom kolu Istra 1961 je pobijedila Slaven Belupo 1:0 i ostavila Varaždince na posljednjoj poziciji.

Sada kolo prije kraja Puljani imaju 29 bodova, jedan više od varaždinskog sastava. Dva boda više od momčadi Zorana Kastela ima Lokomotiva.

U zadnjem, 36. kolu, NK Varaždin u subotu, 22. svibnja, u 18 sati gostuje kod Slaven Belupa. Istra gostuje kod Osijeka, a Lokomotiva kod Hajduka.

Varaždin ako izgubi u Koprivnici, seli se u 2. HNL. Ako remizira kod rasterećenih susjeda, preskočit će Istru ako Puljani ne pobijede u Osijeku. Ako pak slave Istra i Varaždin, a Lokomotiva izgubi tada će Lokosi u niži rang.

Ali Varaždin može pobijediti Slaven i svejedno ispasti. To će se dogoditi ako Istra pobijedi Osijek, a Lokomotiva pobijedi ili remizira s Hajdukom. Jer u međusobnim utakmicama Lokomotiva je bolja od Varaždina.

Nastavite čitati

Sport

Zlatko Dalić objavio popis igrača koji će nastupiti na Euru!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HNS

Hrvatska će za manje od mjesec dana otvoriti Europsko prvenstvo utakmicom protiv domaćina Engleske na Wembleyu, a izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak, 17. svibnja objavio je popis od 26 igrača koje će voditi na Euro!

Od nogometaša iz varaždinskog kraja tu je Luka Ivanušec, mladi reprezentativac i igrač Dinama.

Na popisu nema Darija Melnjaka, igrača turskog Rizespora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!