Povežite se s nama

Crna kronika

Za sve je kriv mobitel: Vikao na majku u Hrašćici i prislonio je na zid

Objavljeno:

- dana

Prema javnoj presudi Općinskog suda David (24) kriv je jer je 29. travnja ove godine oko 22 sata u stanu u Hraščici počinio nasilje u obitelji.

Naime, on je galamio te svoju majku vrijeđao pogrdnim riječima, govoreći joj “kaj me j**** svaki dan, stepel bum te”, odgurnuo je tanjur s hranom, a nakon toga odgurnuo i majku te je prislonio na zid.

Eskalacija

Kada je to vidio njezin suprug, a njegov očuh, i na njega je fizički nasrnuo, tako što ga je odgurnuo.

– Takvo ponašanje je kod majke i očuha uzrokovalo osjećaj uznemirenosti, straha i povredu dostojanstva. Okrivljeni je postupio protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji i počinio prekršaj iz Prekršajnog zakona – stoji u presudi.

Tijekom postupka David je izjavio da se ne smatra krivim za prekršaj koji mu se stavlja na teret.

Istaknuo je da je sa svojom djevojkom stigao navečer kući s posla. Pripremali su si jelo, a onda je došla njegova majka i tražila da joj izbriše nekakvu poruku na mobitelu.

– To sam i učinio i onda me počela provocirati tako što mi je govorila da joj moram dati novac, a ja sam joj rekao da ću 10. svibnja dobiti plaću i da ću joj onda dati novac. Ona nije prestajala provocirati i pričala mi je i dalje o novcu i o bratu. Rekao sam joj neka prestane i neka se smiri, te neka me ostavi da se najedem pa ćemo se onda svađati. Ona nije prestajala i onda sam odgurnuo tanjur iz kojega sam jeo. Tanjur nije pao. Rekao joj neke ružne riječi, što naravno nisam mislio učiniti, nego sam to rekao u afektu – ispričao je David na sudu.

Njegova majka istaknula je da je sina zamolila da joj nešto učini na mobitelu u vezi lozinke.

Kratak fitilj

– On mi je na to rekao, i to povišenim glasom, da svaki put kada dođe kući da se na njega derem bez veze i rekao mi pogrdne riječi. Odgurnuo je tanjur sa stola jer je jeo, čini mi se da je tanjur bacio na pod, no nisam sigurna. “Zakucao” me u zid, i to tako što me uhvatio za ruke i stisnuo u zid. Došao je moj suprug i rekao mu: “David, prestani, sad je već dosta”, ali se David okrenuo i pogurnuo i mog supruga. Onda sam rekla suprugu da zove policiju – ispričala je Davidova majka.

Dodala je da ni ona ni suprug ne rade. Rekla je da je njezin suprug Davidu i njegovu bratu kupio mobitele na pretplatu i ona mu je rekla da mora vratiti te novce jer nemaju od čega živjeti. Međutim, Davida je to zasmetalo.

Također, Davidova majka nije u dobrim odnosima ni sa svojim suprugom, što je poznato i policiji jer je zbog toga bilo već intervencije kod njih.

– Takvo ponašanje sud je ocijenio nasilničkim i na taj način je utvrđeno da je okrivljenik time počinio prekršaj koji mu se stavlja na teret psihičkim i fizičkim nasiljem prema članovima obitelji. Iskaze svjedoka sud je ocijenio istinitim i uvjerljivim, jer i sam okrivljenik u svojoj izjavi potvrđuje da je došlo do opisane svađe između njega i majke – stoji u presudi.

Općinski sud Davida je na kraju kaznio s 900 kuna.

Crna kronika

Izbio je požar na kući u Mađarevu, uzrok je kvar na kablu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DVD Novi Marof/Facebook

Jučer, 2. prosinca, oko 10 sati u Mađarevu, izbio je požar na kući u vlasništvu žene starosti 60 godina.

Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci DVD Novi Marof, koji su ugasili požar, javila je PU varaždinska.

Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo na krovnoj konstrukciji uslijed kvara na električnom visećem kablu, nakon čega se požar proširio na gorive dijelove krovne konstrukcije.
Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Opasnim pretjecanjem izazvao prometnu nesreću pa zbrisao

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U četvrtak, 2. prosinca, oko 13.25 na cesti između Štrukovca i Žiškovca došlo je do prometne nesreće u kojoj je nepoznati vozač osobnog automobila u desnom zavoju započeo pretjecanje osobnog automobila koji se kretao ispred njega, bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, javlja PU međimurska.

Zbog toga je doveo u neposrednu opasnost 25-godišnjakinju koja je upravljala osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera. Kako bi izbjegla direktan sudar s automobilom koji je obavljao pretjecanje, skrenula je udesno i vozilom sišla izvan kolnika, gdje je udarila u cestovni jarak te se ponovo vozilom vratila na kolnik.

Ozlijeđena je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje