Povežite se s nama

Život i društvo

Za udruge u Martijancu u prvoj polovici godine 150 tisuća kuna, do kraja godine gotovo dvostruko više

Objavljeno:

- dana

Općina Martijanec s posljednjim danom lipnja za rad udruga izdvojila je gotovo 150.000 kuna, a do kraja godine, ovisno o aktivnostima udruga u općinskom proračunu za tu je namjenu planirano još 278.000 kuna.

– Financiramo sve one koji žele konkretno raditi i svojim radom promovirati Općinu Martijanec bez obzira na političku pripadnost i djelatnost kojom se bave – naglasio je načelnik Općine Dražen Levak.

Zajednica sportskih udruga Općine Martijanec dobila je 120.000 kuna, od kojih za rad NK Polet Martijanec 25.000 kuna, NK Dinamo 01 Vrbanovec 30.000 kuna i NK Razvitak Čičkovina 25.000 kuna. Uz to je Općina Razvitku financirala rekonstrukciju i kupnju novog pokrova na objektu kluba u ukupnom iznosu 125.362 kuna. Športsko rekreacijska udruga Sudovčina dobila je 20.000 kuna, s time da udruga bez naknade za svoje aktivnosti tijekom cijele godine koristi Društveni dom u Sudovčini i državno zemljište uz Stari mlin u Hrastovljanu. Škola nogometa primila je 15.000 kuna, a sredstva potrebna za rad sportskih udruga su 5.000 kuna.

Udruga tjelesnih invalida UTI-LIO Ludbreg od Općine Martijanec dobila je 4.000 kuna, Udruga antifašističkih boraca i antifašista općina i grada Ludbrega 2.500 kuna, a Udruga veterana 7. gardijske brigade „Puma“ Varaždin 1.000 kuna.

Novčanu je pomoć iz općinskog proračuna dobila i Udruga Sveti Martin Martijanec i to u iznosu od 20.000 kuna, dok je Društvo multiple skleroze Varaždinske županije primilo 4.000 kuna.

Sredstva su osigurana i za rad KUD-a Martijanec u iznosu od 20.000 kuna te još 20.000 kuna za školovanje novih mentora iz reda članova KUD-a Martijanec.

Uz podupiranje rada udruga, općinska uprava u Martijancu socijalnu osjetljivost namjerava pokazati kroz još jednu mjeru.

– Budući da je Općina Martijanec jedna od rijetkih općina u kojoj se svih ovih godina nije isplaćivala božićnica, predložit ću Općinskom vijeću da se umirovljenicima s mirovinom manjom od 1.500 kuna godišnje isplati božićnica u iznosu od minimalno 100 kuna – najavio je načelnik Levak

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati