Povežite se s nama

Sport

Za varaždinski sport ovu godinu osigurano je više od četiri milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Na skupštini ZSUGV

Predstavnici varaždinskih sportskih klubova, okupljeni u Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina, na Skupštini održanoj u ponedjeljak jednoglasno su prihvatili raspodjelu novaca preko Programa javnih potreba u sportu za ovu godinu za što je osigurano više od 4 milijuna kuna.

Tako je za sufinanciranje svakodnevnog rada sportskih klubova u gradu Varaždinu, njih 59, osigurano ukupno 2,2 milijuna kuna raspodijeljeno prema kriterijima Zajednice, a koje su prilikom donošenja kreirali sami predstavnici klubova.

Uz taj iznos osigurano je i dodatnih 650 tisuća kuna za sufinanciranje rada stručnih kadrova odnosno trenera koji rade s mlađim uzrastima. Nadalje, za liječničke preglede sportaša, njih 1428, Zajednica je osigurala 200 tisuća kuna. Riječ je o redovnim zdravstvenim pregledima sportaša pri čemu Zajednica sufinancira dio troškova klubovima.

Za vrhunske sportaše, njihov daljnji razvoj i napredak, Zajednica je izdvojila 180 tisuća kuna, dok je za perspektivne sportaše osiguran iznos od 40 tisuća kuna. Briga za mlade sportaše tu ne staje. Osigurano je i dodatnih 170 tisuća kuna za rad 42 sportske škole. Za sufinanciranje korištenja Gradskih bazena, za sedam klubova, izdvojeno je 150 tisuća kuna, dok se rad sportskih klubova za osobe s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom pomaže s dodatnih 100 tisuća kuna.

Dodajmo i da je kroz program javnih potreba osigurano 180 tisuća kuna za 15 klubova koji sami brinu za sportske objekte u kojima održavaju treninge i sportska natjecanja.

Troškove organizacije tridesetak sportskih događanja u gradu Varaždinu, kroz godinu, Zajednica sufinancira s 250 tisuća kuna.

– Kroz ove programe javnih potreba za varaždinski sport i sportske klubove osigurano je više od 4 milijuna kuna. Kada se tome pridodaju i višemilijunski iznosi za održavanje i funkcioniranje sportskih objekata, za koje brine Zajednica, dolazimo do brojke od gotovo 8 milijuna kuna koja je ove godine direktno uložena u varaždinski sport i varaždinske sportske klubove. Zajednica iz godine u godinu, zahvaljujući dobroj suradnji s čelnim ljudima Grada Varaždina, osigurava sve više sredstava za varaždinske sportaše – naglasio je predsjednik Zajednice, Alen Runac.

Kao osnovni cilj naveo je što veću pomoć sportskim klubovima kao bi se oni mogli posvetiti prvenstveno svom sportskom radu te radu sa što više mladih.

– Jedan od osnovnih ciljeva je uključiti što više mladih u sport. To je ispravan način života jer sport i bavljenje sportom može donijeti samo dobro. Što više mladih u sportu i vrhunski sportski kadrovi, kakvih u Varaždinu ne nedostaje, garancija su vrhunskih sportskih rezultata koji sigurno neće izostati – izjavio je Runac na Skupštini te zahvalio skupštinarima što su prijedlog javnih potreba prihvatili jednoglasno.

Da Zajednica i u idućoj godini planira povećanje sredstava za varaždinski sport, potvrđuje prihvaćanje prijedloga Programa javnih potreba za 2018. godinu. Izdvajanja za sport planiraju se u iznosu od 9,44 milijuna kuna što je povećanje u odnosu na ovu godinu za više od 1,2 milijuna kuna.

– Ovako prihvaćen prijedlog sada ide pred gradske čelnike. Svaka kuna u ovom prijedlogu ide za daljnji razvoj sporta u Gradu Varaždinu, prije svega za još jači rad s mladim sportašima. Dosad smo u gradskim čelnicima imali razumijevanje i potporu za razvoj sporta i ne sumnjamo da će i ovoga puta biti tako – zaključio je Runac.

Konačnu riječ o prihvaćanju ovakvog prijedloga za varaždinski sport dat će gradski vijećnici prilikom rasprave i prihvaćanja proračuna za iduću godinu.

Osim prihvaćanja Programa javnih potreba, Zajednica je jednoglasno prihvatila i nove članice. Riječ je Udruzi za promicanje i očuvanje tradicije nogometa u Varaždinu „Đuro Kulčar“ Varaždin, Karate klubu kumite i kata „Varaždin“, Pikado klubu gluhih „Polet“ Varaždin, Ju-jitsu klubu „BJB“ Varaždin te Streličarskom klubu „Puma“ Varaždin.

Izabran je i novi član Skupštine iz izborne jedinice „stolni tenis“. Umjesto dosadašnjeg člana, Damira Belaja, kojeg je Skupština razriješila na njegov zahtjev, izabran je Dejan Vukelić iz STK „Varaždin“. Belaj je podnio ostavku i na mjesto u Izvršnom odboru. Za novog člana izabran je Josip Plečko iz Streljačkog društva „Varaždin“.

Izvor:
Foto: ZSUGV

Sport

Kastel prije Hajduka: U Split se ne idemo samo braniti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza od Osijeka od 3:2, nogometaše Varaždina u subotu, 6. ožujka, čeka utakmica 24. kola 1. HNL protiv Hajduka.

Naime, u zadnjem srazu istih momčadi slavio je Varaždin s 4:2 kod kuće. Od tada mnogo se toga promijenilo u splitskom klubu. Stigao je novi trener Paulo Tramezzani, a i nekoliko dobrih pojačanja.

– Sigurno to više nije taj Hajduk. Pojačali su se s Livajom, Fossatijem i Kačaniklićem. Igraju s trojicom u zadnjoj liniji. Digli su se nakon pobjede kod Rijeke, pa nas čeka jedna zahtjevna utakmica – rekao je Zoran Kastel, trener Varaždina.

U Splitu neće nastupiti ozlijeđeni Đurasek i Peco, a Grgec ima tri žuta kartona. U varaždinsku momčad se vraćaju kapetan Stolnik i prvi napadač Obregon.

– Sigurno da se ne možemo samo braniti u Splitu, a želimo do pozitivnog ishoda. Moramo se otvarati prema naprijed. Glavne opasnosti su Livija, Umut i Teklić i jako je bitno kako ćemo reagirati na ta tri igrača – zaključio je Kastel.

Nastavite čitati

Sport

Pobjeda i poraz ženske ekipe STK Starra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Natjecateljskim obvezama prekinutim jesenas zbog pandemije koronavirusa proteklih su se dana vratile i stolnotenisačice STK Starra.

Bruna Borovec, Ivona Štriga i Gordana Krupski tako su proteklog vikenda odigrale dva zaostala susreta ženske HEP Superlige protiv STK Crikvenica i STK Malinska.

U prvome su protiv adekvatne ekipe u Crikvenici ubilježile pobjedu od 3:1, dok su nakon toga u drugom susretu istog dana na Krku poražene rezultatom 3:2.

Varaždinke će dolazeći vikend odigrati još dva zaostala susreta protiv ženskih ekipa Dr. Časl i STK Duga Resa, a oba se susreta igraju u subotu u Varaždinu.

Nastavite čitati