Povežite se s nama

Međimurje

Za vitalnost, manje stresa i jak imunitet

Objavljeno:

- dana

POMOĆ IZ PRIRODE

Moderna fitoterapija, liječenje biljnim pripravcima, koristi iskustva i saznanja tradicionalne medicine i u zadnje vrijeme doživljava sve veću popularnost. Djelatne tvari biljaka poznate su od davnina, a danas čak i iznimno stroga Europska agencija za sigurnost hrane(EFSA) razmatra njihova brojna zdravstvena djelovanja.
Izdvajamo 3 biljne tinkture za smanjenje simptoma stresa i veću razinu mentalne i fizičke energije:

 

ASTRAGALUS 
(Astragalus membranaceus)

Astragalus je poznat zbog adaptogenih svojstva koja doprinose fizičkom i mentalnom oporavku te zbog poznatog tonizirajućeg i poticajnog učinka na organizam. Razmatra se i njegova sposobnost ublažavanja simptoma menopauze, kao i poticanje pokretljivosti spermija. Listi potencijalnih blagotvornih učinaka pridružuje se i astragalusovo snažno antioksidativno i anti-aging djelovanje.

GINSENG 
(Panax ginseng)

Ginseng je samonikao u brdskim šumama istočne Azije, a uzgaja se u mnogim zemljama. Dokazano je njegovo stimulativno djelovanje na središnji žičani sustav, povećanje kapaciteta pamćenja, te smanjenja stresa. Panax Ginseng sadrži mnoge aktivne tvari. Najvažniji su ginsenozidi. Ginseng doprinosi prirodnoj obrani i normalnom funkcioniranju imunološkog sustava.

SIBIRSKI GINSENG 
(Eleutherococcus senticosus)

U opisu ginsenga koristi se izraz „adaptogen“, jer ekstrakti biljke pomažu tjelesnoj prilagodbi (adaptaciji) na stres. Zabilježeno je blagotvorno djelovanje na simptome stresa uzrokovanog promjenama temperature, dijetama, ekstremnim vježbanjem i slično. Sibirski ginseng podržava mentalne i fizičke sposobnosti u slučajevima slabosti, iscrpljenosti i umora. Doprinosi povećanju razine mentalne i fizičke energije. Podržava imunološki sustav i obranu organizma.

SAVJET

Preporučujemo da ne eksperimentirate s tinkturama kućne radinosti, već da se obratite stručnjacima i provjerenim proizvodima. Potražite fitoterapijske tinkturne pripravke provjerene i certificirane organske kvalitete, jer na taj način u organizam ne unosite ostatke pesticida i teških metala s obzirom na to da su ti parametri kod BIO proizvoda strogo kontrolirani.

bio&bio

Organske biljne tinkture možete pronaći u varaždinskoj bio&bio trgovini, Trg slobode 1. Besplatni info-telefon: 0800 246 246, www.biobio.hr

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: trkači i rekreativci pozvani su na utrku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s tamošnjom udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ i atletskim klubom Međimurje, organizira 4. utrku Općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja s početkom u 18:30 kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Trkači mogu sudjelovati na stazama od 3,4 i 7,3 kilometra. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, a medalje za prva tri natjecatelja osigurane su u svim dobnim kategorijama. Startne brojeve osigurava organizator, a preuzimaju se od 16:30 kod škole.

Podjela nagrada bit će poslije završetka glavne utrke, nakon što se obrade svi podatci.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Goričan slavit će se uz dobru zabavu: sport, izložbe, vol s ražnja…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Općine Goričan ove će se godine održati od četvrtka, 24. lipnja, do nedjelje, 27. lipnja.

U četvrtak s početkom u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani, a dok će petak obilježiti likovna radionica Emanuela Varovića, otvorenje izložbe pokojne Ivane Šavora, foto-safari Petra Sabola i nastup grupe “Meteori”, a za djecu je organiziran i zabavni park.

U subotu će, uz dječji zabavni park, biti održano i kuhanje udruga, prijateljska utakmica Prijatelji – Palonovec, sportske igre te nastup grupe “Čarobnjaci”, dok će se u nedjelju slaviti sveta misa, a u tamošnjem društvenom domu KUD je pripremio izložbu starina. Svima u slast bit će i vol s ražnja, a potom slijedi mini turnir u nogometu, nastup mažoretkinja i puhačkog orkestra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!