Povežite se s nama

U fokusu

Za zamjenu vanjske stolarije moguć povrat 50 % novca!

Objavljeno:

- dana

ENERGETSKA UČINKOVITOST

Sufinancira se zamjena starih, energetski neučinkovitih prozora i vrata novim energetskim učinkovitim PVC prozorima i vratima u visini 50 posto ukupnog iznosa svih radova vezanih uz zamjenu prozora, uključujući radove vađenja, ugradnje, odvoza starih prozora, zidarske obrade špaleta, klupica vanjskih i unutarnjih, roleta i slično. Sufinancira se i izrada dokumentacije i energetskog certifikata u 100 posto vrijednosti.

Natječaj raspisuje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost krajem ožujka 2015. godine, o čemu se više može doznati na internetskih stranicama Fonda www.fzoeu.hr ili na broju telefona 0800-200-170.
Detaljni uvjeti koje treba ispuniti podnositelj prijave mogu se vidjeti u natječaju. Između ostaloga, bit će potrebni: građevinska dozvola, potvrda o prebivalištu, vlasnički list, popunjeni prijavni obrazac, ponuda ili troškovnik planiranih radova (stolarije ili fasade).

 

Na raspolaganju smo za sva pitanja o prozorima, vratima i sufinanciranju

Prijavni obrazac pomaže ispuniti ovlašteni energetski certifikator ovlašten za Varaždinsku županiju, kojeg vi odredite. On će pregledati vašu kuću i inicijalnim pregledom utvrditi zadovoljavate li uvjete Fonda. Ako zadovoljavate uvjete, obavit će prvi energetski pregled koji je sastavni dio prijave na natječaj.
Potrebna je i izjava da imate osigurana sredstva za tražene radove, a u protivnom Fond zaračunava troškove dokumentacije. Kada se radovi izvedu, energetski certifikator će izraditi novi energetski certifikat vaše kuće.

Što je važno?

Kod zamjene prozora važno je da koeficijent prolaska toplice mora biti manji od 1,4 W/m2k za prozore i 1,1 W/m2k za staklo.
Vaši stari prozori imaju koeficijent prolaska topline ovisno o staklu. Ako je staklo jednostruko, riječ je o koeficijentu Uw=5-6 W/m2K, dok novi PVC prozori s LOWE staklom (Uw=1,1) ili s troslojnim staklom (Uw=0,7), što je pet do sedam puta bolje od starih! Uz prozore i stakla, dobro je imati i rolete s izoliranom kutijom kao dodatnom zaštitom od sunca. Uz prozore treba predvidjeti vanjsku i unutarnju klupicu, kao i kvalitetnu ugradnju prozora, pjenom i ankerima, a po potrebi i brtvenim trakama RAL montaža, te završne zidarske radove obrade špaleta.

 

Firma s 20-godišnjim iskustvom

Natječaj za sufinanciranje radova će se provoditi svake godine sve do 2020. godine, za što su osigurana sredstva. Iskoristite priliku povrata sredstava u visini 50 posto, sigurno će vam se isplatiti, jer će energenti za grijanje (plin i struja) biti još skuplji, a prozori i fasada će vam biti učinkoviti više od 20 godina! Sada se uz radove sufinancira i dokumentacija, energetski certifikat koji će vam u budućnosti trebati.
Dokumentacija za natječaj nije komplicirana i sredstava ima dovoljno!
Za sva pitanja oko prozora, vrata i sufinanciranja stojimo vam na raspolaganju u Salonu ALU i PDV stolarije Kralj u Ulici braće Radić 18 u Varaždinu!

KONTAKT

ALU i PVC STOLARIJA KRALJ
Salon B. Radića 18, Varaždin
tel./fax. 042-200-166
mob. 098-44-66-40
e-mail: [email protected]

Izvor:
Foto:

U fokusu

Varaždinska županija: poslodavci u prosincu najviše tražili radnike u proizvodnji, vozače taksija i konobare

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem prosinca 2022. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu
Varaždin evidentirane su 2133 nezaposlene osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 0,9 % ili za 20 osoba, a u usporedbi
s istim mjesecom 2021. godine broj nezaposlenih veći je za 110 osoba, odnosno 5,4 %.

Ujedno je evidentirano i 249 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom prosinca evidentirano je 300 novih nezaposlenih osoba.

POdaci HZZ-a Područnog ureda Varaždin pokazuju da je tijekom prosinca 2022. godine prijavljeno je 504 slobodnih radnih mjesta, što je za 29,6 % (212 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 19 % (118 slobodnih radnih mjesta) manje nego u prosinac 2021.

Najtraženija zanimanja tijekom prosinca 2022. godine u Varaždinskoj županiji bila su radnik na proizvodnoj liniji (tražilo se 35 djelatnika), vozač taksija (30), konobar (24), odgojitelj predškolske djece (21) i kuhar (21).

Tijekom prosinca 2022. godine, iz evidencije nezaposlenih osoba PU Varaždin zaposleno je
ukupno 195 osoba na temelju radnog odnosa. To je 25,6 % manje nego u prethodnom mjesecu i 4,9 % manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Stopa nezaposlenosti prema administrativnim izvorima za Varaždinsku je županiju iznosila za prosinac 3.

Nastavite čitati

U fokusu

Antolić Vupora: HDZ-ovci se bave brisanjem SMS-ova, Hrvatskim šumama i softverima… AP, raspišite izbore u Varaždinu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Saborska zastupnica SDP-a Barbara Antolić Vupora danas je upozorila kako Vlada još nije donijela odluku o raspisivanju izbora u Varaždinu. Građanima Varaždina time se uskraćuje njihovo Ustavom zajamčeno pravo na lokalnu samoupravu, ističe. 

Nema ni jednog racionalnog i razumljivog razloga zašto već do sada izbori nisu raspisani, odnosno prethodno raspušteno Gradsko vijeće i imenovan povjerenik za poslove iz djelokruga Gradskog vijeća. Grad je još 4.1. ove godine Ministarstvu uprave dostavilo dokumentaciju.

-Odluke o raspisivanju izbora u slučaju neizglasavanja proračuna Vlada je unatrag zadnjih 10 godina uvijek donosila u siječnju. Ponavljam, uvijek. Sada je već veljača a mi i dalje čekamo odgovor na pitanje zašto se odugovlači s odlukom? Hoćemo li jednog dana i o ovome čitati sms poruke i doznati pravi razlog odugovlačenja raspisivanja izbora? AP, raspišite izbore! – poručila je SDP-ova zastupnica.

Nije propustila spomenuti i HDZ-ove afere.

-Možemo razumjeti da Vlada sada ima neke svoje interne probleme s Hrvatskim šumama i softverima. Neki u redovima te stranke danima u strahu brišu mailove i poruke na svojim mobitelima, računalima. Ali za Varaždince nema važnijeg problema od rješenja bala. I da bismo konačno započeli s micanjem bala, treba pod hitno provesti izbore za Gradsko vijeće, za koje sam uvjerena da će imati puno više sluha i političke odgovornosti, pa i stabilnosti – rekla je Antolić Vupora.

Osvrnula se i na problematiku s baliranim otpadom.

-Izbori u Varaždinu posljedica su odbijanja rješenja bala koji su tamo punih osamnaest godina posijane na ulazu u grad od prijašnjih umreženih struktura vlasti. Gradski vijećnici odbili su konačno rješenje za bale. Nisu podržali naš kolektivni ugovor sa sindikatima i povećanje primanja zaposlenih u sustavu Grada. Nisu podržali povećanje iznosa uskrsnica i božićnica našim umirovljenicima, kao i besplatni javni prijevoz. Nisu imali sluha za najmlađe naše sugrađane, projekt izgradnje vrtića do gradnje dviju osnovnih škola besplatno produženi boravak u školama, a ni povećanje naknade od 1000 eura za novorođene naše sugrađane. Svi koji su imalo upoznati s procesom rješavanja tog problema od Fonda za zaštitu okoliša Ministarstva, sva stručna tijela koji su sudjelovali u svim tim procesima, znaju da je varaždinska gradska uprava predvođena gradonačelnikom, Nevenom Bosiljem, došla do rješenja na transparentan način i po hodogramu koji su zadala upravo ta državna tijela. To rješenje je sastavni dio proračuna. Ali problem je što ima rok trajanja. Čekali su 18 godina da se te bale napokon maknu. Da ovdje na tim prostorima niknu tvornice proizvodni pogoni da se Grad širi i živi, ali ovo zavlačenje dovodi u pitanje hoće li se rokovi za rješenje bala moći ispoštovati ili će se cijeli postupak vratiti u ralje HDZ-a. I na početak – kaže SDP-ova zastupnica.

Još je jednom poručila da se raspišu izbori.

-Izbore je potrebno raspisati kako bi se što prije izglasao proračun. Zavlačite, ne gradonačelnika, jer on ostaje na svojoj poziciji zajedno sa svojim suradnicima, već ljude koji žive u Varaždinu. Bez novog saziva Gradskog vijeća mogu se financirati samo nužni troškovi. I ne, ovo nije nimalo situacija slična onoj u Zadru, gdje je zbog HDZ-ovog gradonačelnika Grad u blokadi. Jedina poveznica za probleme u Varaždinu i Zadru je – HDZ. U Varaždinu su lokalni HDZ-ovci kalkulirali, igrali igrice s bivšim gradonačelnikom Čehokom koji je posijao te bale, ali i koji je i na optuženičkoj klupi – rekla je Antolić Vupora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje