Povežite se s nama

Međimurje

Za zdravo i sigurno pogranično područje

Objavljeno:

- dana

U okviru sudjelovanja na projektu 2SoKroG, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA bila je domaćin „peer review“ događanja, odnosno procesa stručne procjene na kojem su sudjelovali hrvatski i slovenski predstavnici projektnih partnera, predstavnici centara za socijalnu skrb, zavoda za zapošljavanje, društvenih poduzeća, jedinica lokalnih i regionalnih samouprava te ostali stručnjaci iz područja socijalne politike.

Potpora

Nakon što je u prosincu prošle godine u Ormožu održan prvi takav događaj, isti su se sudionici još jednom okupili u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje da bi evaluirali rezultate te ih iskoristili kao podlogu za pripremu smjernica u izradi modela na području javnih usluga socijalne aktivacije ranjivih ciljnih skupina.

Prisutnima se u ime domaćina obratila Ana Kralj, zamjenica ravnateljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e. Istaknula je da je njihov zadatak uhvatiti se ukoštac s problemima u različitim segmentima – od poduzetništva, poljoprivrede i turizma, preko zdravstva, pa sve do socijalne politike. Upravo se kod ovakvih projekata, dodaje Kralj, oslanjaju na europsku teritorijalnu suradnju kao jedan od mehanizama financiranja.

– Interreg program REDEA koristi u šest od 16 projekata koji su trenutno u provedbi, a partnerstva su izuzetno korisna jer od drugih država i regija možemo učiti: upravo sa Slovenijom imamo mnogo dodirnih točaka – zaključila je.

U ime Međimurske županije prisutne je pozdravio župan Matija Posavec, uz riječi potpore projektu koji, kako kaže, potencira potrebu za većom solidarnošću i boljom kvalitetom života u našim sredinama.

– Ovaj projekt pomaže skupinama ljudi koje su marginalizirane i teže se probijaju kroz život. Još jedan benefit je taj da se to čini europskim sredstvima, a povrh svega svi dionici razvijaju vlastite kompetencije. Vjerujem da ima mnogo pozitivnih primjera i u Hrvatskoj i u Sloveniji. Centar za socijalnu skrb Čakovec i udruge civilnog društva koje promiču prava osoba s invaliditetom sjajno rade svoj posao, a javni sektor u okviru Javne ustanove REDEA-e te ostalih stručnih službi tome daje pečat s temeljnim ciljem zajedničkog stvaranja optimističnije, zdravije i društvenije sredine – naveo je župan Posavec.

Projekt 2SoKroG vrijedan je nešto više od 4.200.000 kuna, a u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Hrvatski partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije i Javna ustanova za regionalni razvoj Međimurske županije REDEA.

Međimurje

Zajednica sportskih udruga Čakovca za programe i projekte osigurala dva milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zajednica sportskih udruga Čakovca poziva sportaše i sportske klubove da se jave na javni poziv putem kojeg će se isplaćivati financijske potpore za projekte i programe. Ukupna vrijednost javnog poziva je 2,07 milijuna kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1000 kuna, a najveći 200.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji programa i projekata su udruge građana članovi Zajednice sportskih udruga Čakovca čije aktivnosti doprinose zadovoljavanju javnih potreba u sportu i ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih Statutom Zajednice i javnim pozivom. Prednost u ostvarivanju financijske potpore imaju programi ili projekti koji su do sada kontinuirano sufinancirani i uspješno provedeni, koji trajno, sustavno i intenzivno utječu na korisnika, koje podnositelji programa ili projekta provode u suradnji sa srodnim udrugama i drugim pravnim i fizičkim osobama te oni koji se odvijaju na području Čakovca.

Poziv će biti otvoren do 4. veljače, a prijave će ove godine biti isključivo online.

Nastavite čitati

Međimurje

Do 23. siječnja prikupljaju se prijedlozi kandidata u izboru za najsportaše Međimurja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije i ove godine poziva na predlaganje kandidata za izbor najboljih sportaša Međimurja u 2021. godini. Klubovi mogu dostaviti ime po jednog kandidata iz svojeg sporta u kategorijama: najboljih sportašica i sportaša, ženske ekipe i muške momčadi te para, štafete ili posade. Predloženi kandidati trebali bi biti pojedinci i ekipe koji su članovi klubova i udruga s područja Međimurske županije te koji su ostvarili najbolji uspjeh u svom sportu.

Također, klubovi mogu dostaviti prijedloge za nagradu „Darovite sportašice i sportaši“, a kriteriji za nominaciju su: prvo mjesto na državnom prvenstvu mlađih kategorija, reprezentativni status, kategorizacija Hrvatskog olimpijskog odbora i da kandidat nije dosada nagrađivan kao daroviti sportaš.

Klubovi mogu slati i prijedloge za dodjelu priznanja „Franjo Punčec“ koje se dodjeljuje kao priznanje za životno djelo i godišnje priznanje.

Županijska Zajednica športskih udruga i saveza u suradnji s Udrugom sportskih novinara Međimurja i ove će godine izabrati dobitnika natječaja u izboru „Sportski fair-play potez 2021. godine“.

U obzir će doći svi prijedlozi koji budu dostavljeni do 23. siječnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje