Povežite se s nama

Život i društvo

Zabavna večer u Domu kulture

Objavljeno:

- dana

ČISELSKA NEDELA U MARUŠEVCU

U sklopu obilježavanja blagdana Čiselske nedele u organizaciji Kuburaške udruge Maruševec u nedjelju je održan zabavni program nastupom dramskih sekcija, a zabavnu večer u Domu kulture općine Maruševec otvorio je maruševečki načelnik Ivan Šagi.

Nastupili su Udruga žena Veliko srce iz Sv. Đurđa, dramska grupa KUD-a Cestica te Priločka amaterska scena iz Preloga. Tako su se žene iz Svetoga Đurđa predstavile predstavom „Negda mljekara danas pekara“, dramska grupa KUD-a Cestica predstavom „Naš dines“ dok se Priločka amaterska scena maruševečkoj publici predstavila predstavom „Dečki“.
Udruge koje već tradicionalno surađuju s Kuburaškom udrugom Maruševec nasmijale su posjetioce u gotovo dva i pol sata programa dramskih igara, a sve su začinili članovi KUD-a Klaruš, čije su sekcije nastupale između pojedinih dramskih nastupa. Ispunjena dvorana maruševečkog Doma kulture čestim je pljeskom nagrađivala izvedbe glumačkih amatera, a sve je završilo neslužbenom maruševečkom himnom “Maruševec, Maruševec” u izvedbi tamburaša, kojima je to ujedno bila zadnja proba pred nedjeljni nastup na državnoj smotri tamburaša i pjevača.
Prvi put gosti Maruševečkih kuburaša bili su članovi Udruge branitelja proizvođača Panonija iz Bošnjaka u Vukovarsko-srijemskoj županiji, čiji se predsjednik Pavo Batić zahvalio domaćinima i najavio nove zajedničke susrete. Maruševečki kuburaši bili su nedavno gosti Udruge na Danima Slavonije u Zagrebu, gdje su svoje aktivnosti predstavili na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Udruga će u nedjelju sudjelovati na 3. Sajmu v Maruševcu. Kuburaška udruga Maruševec ima petogodišnju suradnju sa županijskim udrugama, a Općina Maruševec među prvima je priskočila u pomoć nakon svibanjskih poplava u tom kraju te u tri navrata slala pomoć koju su skupili mještani.

Izvor:
Foto: Općina Maruševec

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!