Povežite se s nama

Život i društvo

Zabavni turnir u odbojci: igrali nogometaši, košarkaši, nogometašice…

Objavljeno:

- dana

Dan Grada Lepoglave

Rođendanska proslava Lepoglave je počela.

Sedmodnevna događanja su započela odbojkaškim turnirom devet ekipa. Natjecali su se  Nogometni klub Lepoglava, Klub igrača malog nogometa, Košarkaški klub Lepoglava, Ženski odbojkaški klub Lepoglava, Ženski nogometni klub Lepoglava, Udruga za šport i rekreaciju “Sport za sve” Višnjica te ekipa Grada Lepoglave, učiteljska ekipa pod nazivom “Umreženi učitelji” te ekipa članova Teniskog kluba Lepoglava i Planinarskog društva “Pusti duh”.

Nakon višesatnog sportskog nadmetanja pobjeda je pripala mladim lepoglavskim odbojkašicama Ženskog odbojkaškog kluba Lepoglava, koje su u finalu pobijedile  ekipu Teniskog kluba Lepoglava i Planinarskog društva “Pusti duh”.

U borbi za treće mjesto Ženski nogometni klub Lepoglava savladao je Košarkaški klub Lepoglavu.

Program prvog dana obilježavanja Dana Grada nastavljen je u Domu kulture uz večer glazbe i teatra za koju se pobrinuo KUD Lepoglavski pušlek.

Pušleki, stariji i oni mlađi, na satiričan su način prikazali jedan načelnički radni dan te probleme s kojima se susreću osnovnoškolci. U glazbenom djelu večeri, pjevačka je sekcija KUD-a okupljenu publiku razveselila pjesmom.

Na ugodnoj je večeri članovima KUD-a Lepoglavski pušlek zahvalio gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši im  što čuvaju lepoglavsku tradiciju i njeguju lepoglavski govor.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Već danas mješavina kiše i snijega, meteorolozi upozoravaju na moguću poledicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S jugozapada danas, 8. prosinca, stiže postupno jače naoblačenje, potom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana kiša, a u gorskim područjima i susnježica i snijeg, objavio je DHMZ.

Naoblačenje će do večeri zahvatiti cijelu zemlju, no suho će se veći dio dana zadržati na istoku unutrašnjosti, a oborine koja može stvarati poledicu osim u gorju, u večernjim satima može biti i u dijelovima središnje Hrvatske.

Umjereno do pretežno oblačno bit će i u četvrtak, 9. prosinca. Povremeno kiša, u unutrašnjosti i oborina na granici kiše i snijega.

Na varaždinskom području u četvrtak ujutro padat će kiša i snijeg, a veći dio dana slabi snijeg. Očekuje se nekoliko milimetara snijega po metru četvornom. Budući da će temperatura biti oko nule meteorolozi upozoravaju na moguću poledicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Gradi se cesta u poslovnoj zoni u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa nastavljaju se ulaganju u infrastrukturu, a ovoga puta riječ je o gradnji prometnice u poduzetničkoj zoni.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC-a Varaždin Saša Varga potpisali su ugovor o nastavku radova na građenju prometnice u zoni malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu. Vrijednost radova je 1.047.296,05 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je ovo samo nastavak ulaganja u razvoj gospodarstva na području grada osiguravanjem primjerenih infrastrukturnih uvjeta.

– Na gradilištu te dionice ceste završena je kanalizacija i završava se vodovod. Ukupna vrijednost tih radova je 600 tisuća kuna. Financiraju ih Hrvatske vode s 80 %, a 20 % ide iz proračuna Grada Novog Marofa. Naručitelj tih radova je Varkom. S gradnjom prometnice od milijun kuna, ukupna je vrijednost investicije u poslovnu zonu iza autobusnog kolodvora 1,6 milijuna kuna – kazao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da su slobodne parcele u poslovnoj zoni već prodane.

– Ova cesta je nadogradnja, a povezat će budući rotor na državnoj cesti. Taj pravac će biti glavni ulaz u zonu, ali također i izlaz s obilaznice prema Novom Marofu – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje