Povežite se s nama

Život i društvo

Zadnja je šansa da Varaždinci prijave svoj vrt ili balkon na natječaj „Najljepši varaždinski vrtek“

Objavljeno:

- dana

U nedjelju, 14. srpnja, zadnji je dan za prijavu na natječaj Parkova, „Najljepši varaždinski vrtek“.

Zbog toga iz Parkova pozivaju sve koji su brigom o svom vrtu zaslužni za kvadrate zelene oaze u Varaždinu, da ne propuste priliku pokazati svoje kreacije sugrađanima, osvojiti vrijednu nagradu i pritom možda potaknuti Varaždince da i sami budu kreativni u eksterijeru svog doma.

Uz najkreativniju okućnicu, natječajem se bira i najljepši varaždinski balkon.

– Već u kratkoj šetnji gradom mogu se vidjeti maštovito uređene zelene okućnice pa pozivamo njihove kreatore da iskoriste posljednju priliku da prijave svoje okućnice i balkone u utrku za najljepše. Ne tražimo profesionalce nego kreativne Varaždince koji sadnjom zelenila na nekoliko kvadrata pridonose zdravijem Varaždinu – pozvao je direktor Parkova Alen Runac  građane Varaždina da do sutra u ponoć pošalju svoje prijave.

Propozicije natječaja mogu pogledati na web stranici Parkova. http://parkovi.com/biramo-najlepsi-varazdinski-vrtek/

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati