Povežite se s nama

Događanja

Zadnji dan Sajma lova, stižu tamburaši iz Ravne Gore

Objavljeno:

- dana

SAJAM LOVA, RIBOLOVA, PRIRODE I TURIZMA

Varaždinski rogisti otvorili su jučer u varaždinskoj Areni međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam koji se ove godine održava 17. put.  

Tu čast nisu dobili slučajno: ove godine obilježavaju 20 godina glazbenog programa i tim su povodom u sklopu Sajma predstavili svoj prvi CD.

– Usprkos složenoj gospodarskoj situaciji i tome što su prvi puta potpuno izostale financijske potpore ministarstava, županije i sustava turističkih zajednica, ova varaždinska manifestacija zahvaljujući dodatnim naporima organizatora, suorganizatora te sponzora ostala je najveća godišnja priredba vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Na gotovo 2.000 četvornih metara izložbenog prostora predstavit će se oko 100 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja te gotovo isto toliko njihovih suizlagača – istakno je izvršni direktor Sajma Borislav Šimenca na otvorenju.

Od Risnjaka do Plodova gorja

Ovogodišnji partner sajma je područje Gorskog kotara, čiji su predstavnici nakon otvorenja sajma održali prezentaciju turističke ponude. Posebno su predstavljeni Nacionalni park Risnjak, Kaštel Zrinski, Povijesna cesta Lujziana, Manifestacija Plodovi gorja i program Doživljaji Gorskog kotara.

U okviru stručnog programa održan je okrugli stol Hrvatskog lovačkog saveza na temu  „Lovočuvar u službi lovišta“ kojem su nazočili brojni lovci, dok su stručnjaci Državnog zavoda za zaštitu prirode održati zanimljivo predavanje na temu „Velike zvijeri u Hrvatskoj“. 

Što nas čeka?

Danas je na Sajmu, koji je za posjetitelje otvoren od 9 do 19 sati, niz događanja. U 10 sati počet će 11. Bažullijada, natjecanje u pripremanju grada, tradicionalna humanitarna akcija Lions cluba Varaždin.

U 11 sati počet će zanimljiva prezentacija Gorskog kotara pod nazivom “Plodovi mora” s degustacijama koje će trajati sve do 19 sati. Posjetitelji će imati priliku kušati jagode, bazge, borovnice, gljive, kruške, čabranski sir, šljive i bundeve te se uspoznati s ljekovitim biljem.

Od 15 do 17 sati na štandu IMI-ja trajat će degustacije proizvoda ivanečke mesne industrije, koje će pripremati poznati kuhar Almo Čatlak. Na tome će štandu od 17 do 19 sati svirati tamburaški sastav Carice.

Uz to, možete probati popeti se na umjetnu stijenu ili razgledati izložbe “Divljač hrvatskih krajeva” Hrvatskog lovačkog muzeja, “Velike zvijeri u Hrvatskoj” Državnog zavoda za zaštitu prirode, izložbu Nacionalnog parka Risnjak i pirografije Željka Sreleca.

I dok vas u dvorani uz to očekuje i niz štandova na kojima možete razgledati i kupiti raznoraznu opremu za lov i ribolov, ali i kupiti domaće proizvode, ispred dvorane možete isprobati disc golf, sport u prirodi, a u šatoru kraj dvorane cijeli dan čeka vas bogata ugostiteljska ponuda.

U nedjelju je sajam za posjetitelje otvoren od 9 do 17 sati. Odmah u 9 sati počinje kup HLS-a u streljaštvu, a u 11 sati u ugostiteljskom prostoru možete poslušati goste iz Ravne Gore – Ravnogorske tamburaše.

 

 

Izvor:
Foto: PRESS TIM SAJMA

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje