Povežite se s nama

Međimurje

Zadnji je dan prijava na Dječju biciklijadu u Pretetincu

Objavljeno:

- dana

U subotu, 3.srpnja, s početkom u 15 sati započinje 8. Dječja biciklijada Pretetinec 2021.

Više od stotinu biciklista biciklirat će stazama s preprekama i bez njih na asfaltiranom igralištu u Pretetincu, a sve u organizaciji neumornih članica Udruge žena Pretetinec.

Prijaviti se možete još danas, 30. lipnja, na broj telefona 098/938-5034 ili na adresi Pretetinec 141.

Za kotizaciju u iznosu od 20 kuna svaki natjecatelj dobit će natjecateljsku majicu sponzora Multipro d.o.o., pizzu sponzora Pizzeria Hegemon, sok pokrovitelja Turističke zajednice Općine Nedelišće, ulaznicu za igraonicu sponzora Prugi i prijatelji, medalju i priznanje sponzora Tiskare Letis.

Startni paketi podižu se od 14 sati.

U subotu, 26. lipnja, u okviru europskog projekta „Nedelišće u pokretu“ organiziranog na SRC Trate u Nedelišću, Udruga žena Pretetinec prezentirala je svoj najdugovječniji projekt postavljanjem dijela staze s preprekama kojom su potom zabiciklirali i mali i veliki, istodobno pozivajući sve na veliki sportski spektakl ovog vikenda.

Potrudile su se da aktivnosti Udruge približe posjetiteljima i uvjere ih kako uspjeh Dječje biciklijade, s obzirom na trud i rad članica Udruge, zaista nije slučajan.

Međimurje

FOTO Čakovečki Crveni križ i učenici SŠ Čakovec obilježili Svjetski dan prve pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec prošlog je tjedna obilježilo Svjetski dan prve pomoći, 12. rujna.

Fokus je ove godine bio na djeci, stoga su glavne aktivnosti uključivale niz preventivnih i spasilačkih vještina za siguran boravak u školi.

Tijekom cijeloga tjedna čakovečki volonteri pod vodstvom Alenke Novak išli su u vrtiće i škole, a svijest javnosti o prvoj pomoći podizali su i na Trgu Republike, gdje su im se pridružili i učenici volonteri iz Srednje škole Čakovec.

– Tijekom cijeloga tjedna bilo je radno, veselo i poučno. Posjećivali smo djecu u vrtićima i školi te smo ih učili kako mogu pomoći svojim vršnjacima u nevolji i kako da sigurno borave u školi. Na Trgu Republike isticali smo važnost kontrole krvnog tlaka i šećera u krvi, pa smo tako zainteresiranim građanima, kao i inače, mjerili tlak i šećer. Brojni prvašići i drugi građani također su došli naučiti kako se unesrećenom pruža prva pomoć – rekla je Alenka Novak iz GDCK-a Čakovec, dodavši da su ujedno obilježili i Tjedan borbe protiv tuberkuloze koji je trajao od 14. do 21. rujna.

Manjak volontera

U vrlo aktivnom čakovečkom Crvenom križu susreću se, nažalost, s manjkom volontera, stoga pozivaju srednjoškolce, ali i sve ostale zainteresirane građane da im se pridruže kako bi mogli kvalitetno nastaviti s provođenjem brojnih preventivnih, edukativnih i drugih aktivnosti te na taj način sebi i drugima omogućiti sigurniji i mirniji suživot.

Nastavite čitati

Međimurje

Na području Međimurja danas tri novozaražena koronom, ukupno 116 aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirane su 454 osobe te su evidentirana 2 pozitivna nalaza, što je 0,44% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 116.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, nema otpuštenih pacijenata. Nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje