Povežite se s nama

Sport

Zadovoljstvo i odlični rezultati članova najvrjedniji poklon klubu

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

PK Varaždin je najstariji varaždinski plivački klub i djeluje punih 13 godina. Osnovan je 1. travnja 2004. godine tako da će ove subote biti organizirana proslava 13. rođendana kluba. Najljepši pokloni klubu su zadovoljstvo i odlični rezultati njegovih članova.

 

Natjecatelji

Tako je bilo i na 10. plivačkiom mitingu Žabac, Mini Grand Prix na zatvorenom bazenu Sportskog parka Mladost. Organizator mitinga bio je HAPK Mladost, a natjecanje je bilo predviđeno za kadete i mlađe kadete. Miting je peta postaja Hrvatskog plivačkog saveza u mini Grand Prix natjecanjima u sezoni 2016/17.
Sudjelovalo je oko 400 plivača i plivačica iz hrvatskih klubova, te klubova iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, a PK Varaždin predstavljali su sljedeći mlađi kadeti i kadeti: Anamaria Cmrečak, Lovro Pintarić, Petra Švetak, Vito Makoter i Tamara Flegar.
Lovro Pintarić je uz tri isplivane norme za PH, A norma 200 delfin, B norma 100 slobodno, 100 delfin zauzeo 5.mjesto na 200 delfin te postavio četiri nova osobna rekorda. Anamaria Cmrečak isplivala je B normu na 200 prsno te tri osobna rekorda.
Petra Švetak zauzela je 5. mjesto 100 prsno i isplivala četiri osobna rekorda.
Nove osobne rekorde, postavili su i Vito Makoter na 100 slobodno i na 100 leđno, te Tamara Flegar na 100 prsno te na 200 mješovito.

Treninzi

U klubu se redoviti održavaju treninzi na Gradskim bazenima Varaždin a plivačke grupe koje djeluju su: neplivači, plivači početnici, natjecatelji, rekreacija, odrasli i individualni treninzi.
U klubu tako djeluje posebn grupa za rekreaciju odraslih koja broji 25 članova, a u nju ulazi dobna skupina od 18 do “no limit“ godina. Redovito sudjeluju na natjecanjima, maratoni i polu-maratoni uz postizanje izrazito dobrih rezultata.
Novost je program priprema za ljetne maratone za odraslu i/ili triatlonce.
Iz sezonu u sezonu sve je više perspektivnih natjecatelja koji uz kvalitetno vođene treninge daju izvrsne rezultate, a osjetno poboljšanje vidljivo je kod „starih“ natjecatelja. – Na kraju ne treba zaboraviti prednosti bavljenja plivanjem, među kojima treba izdvojiti bolju pokretljivost i fleksibilnost, povećanje snage i izdržljivosti tijela, jačanje imuniteta, poboljšanje općeg stanja organizma; sve to uz minimalnu mogućnost ozljede, rekla je predsjednica i trenerica PK Varaždin Irena Srdarević. Sve informacije o klubu mogu se pronaći i na facebook stranici Plivački klub Varaždin i www.pkvarazdin.hr.

Izvor:
Foto:

Sport

Dario Jertec: Pobjeda nad Lokomotivom rješava nas muka oko opstanka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 21. travnja, gostuju u Zagrebu protiv momčadi Lokomotive. Varaždinci su itekako svjesni važnosti susreta protiv posljednje momčadi Prve HNL.

– Znamo da pobjedom u Zagrebu radimo možda i ključni korak prema očuvanju prvoligaškog statusa. Tri boda protiv Lokomotive rješavaju nas gotovo svih muka – rekao je u najavi susreta pomoćni trener Varaždina Dario Jertec.

Varaždin se nalazi na 8. mjestu s 25 bodova, Lokomotiva je posljednja s pet bodova manje. Varaždinci na gostovanje odlaze nakon serije od tri uzastopna remija, dok je iza zagrebačke momčadi niz od čak šest poraza.

– Veseli činjenica da u zadnje tri utakmice ne znamo za poraz, ali ne možemo biti zadovoljni načinom na koji smo prosuli bodove u nekim od tih utakmica. No, ovo je novi susret, u potpunosti smo spremni i vjerujem da ofenzivnom igrom možemo do pobjede – dodaje Jertec.

Momčad Lokomotive vodi bivši strateg Varaždina Samir Toplak.

– Utakmicu igraju igrači, ne treneri. Veseli da nemamo ozlijeđenih, da svi igrači spremni dočekuju važno gostovanje u Zagrebu – zaključio je Dario Jertec.

Utakmica 30. kola protiv Lokomotive igra se s početkom u 16 sati.

Nastavite čitati

Sport

Odlični nastupi Katje i Roka Bengerija u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su u sastavu reprezentacije Republike Hrvatske na utrci Europskog kupa u slalomu za seniore, održanoj na stazi Tacen na rijeci Savi u Ljubljani u Sloveniji.

U konkurenciji više od 200 natjecatelja iz 15 zemalja ostvareni su odlični rezultati.

Katja Bengeri nastupila je u disciplini kanu jednosjed (C-1) gdje se plasirala na 9. mjesto i disciplini kajak jednosjed (K-1) gdje je bila 14.

Roko Bengeri nastupio je u kanu jednosjed (C-1) i kajaku jednosjedu (K-1), te se u obje discipline plasirao na 21. mjesto, a Nikola Novosel u kajaku jednosjedu plasirao se na 76. mjesto.

Natjecanje u Ljubljani je i jedna od izbornih utrka za sastav reprezentacije Hrvatske koja će nastupiti na seniorskom Europskom prvenstvu u slalomu na divljim vodama koje će se od 6. do 9. svibnja održati u Ivrei u Italiji na kojem će najvjerojatnije nastupiti braća Katja i Roko Bengeri.

Nastavite čitati