Povežite se s nama

Sport

Zadovoljstvo i odlični rezultati članova najvrjedniji poklon klubu

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

PK Varaždin je najstariji varaždinski plivački klub i djeluje punih 13 godina. Osnovan je 1. travnja 2004. godine tako da će ove subote biti organizirana proslava 13. rođendana kluba. Najljepši pokloni klubu su zadovoljstvo i odlični rezultati njegovih članova.

 

Natjecatelji

Tako je bilo i na 10. plivačkiom mitingu Žabac, Mini Grand Prix na zatvorenom bazenu Sportskog parka Mladost. Organizator mitinga bio je HAPK Mladost, a natjecanje je bilo predviđeno za kadete i mlađe kadete. Miting je peta postaja Hrvatskog plivačkog saveza u mini Grand Prix natjecanjima u sezoni 2016/17.
Sudjelovalo je oko 400 plivača i plivačica iz hrvatskih klubova, te klubova iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, a PK Varaždin predstavljali su sljedeći mlađi kadeti i kadeti: Anamaria Cmrečak, Lovro Pintarić, Petra Švetak, Vito Makoter i Tamara Flegar.
Lovro Pintarić je uz tri isplivane norme za PH, A norma 200 delfin, B norma 100 slobodno, 100 delfin zauzeo 5.mjesto na 200 delfin te postavio četiri nova osobna rekorda. Anamaria Cmrečak isplivala je B normu na 200 prsno te tri osobna rekorda.
Petra Švetak zauzela je 5. mjesto 100 prsno i isplivala četiri osobna rekorda.
Nove osobne rekorde, postavili su i Vito Makoter na 100 slobodno i na 100 leđno, te Tamara Flegar na 100 prsno te na 200 mješovito.

Treninzi

U klubu se redoviti održavaju treninzi na Gradskim bazenima Varaždin a plivačke grupe koje djeluju su: neplivači, plivači početnici, natjecatelji, rekreacija, odrasli i individualni treninzi.
U klubu tako djeluje posebn grupa za rekreaciju odraslih koja broji 25 članova, a u nju ulazi dobna skupina od 18 do “no limit“ godina. Redovito sudjeluju na natjecanjima, maratoni i polu-maratoni uz postizanje izrazito dobrih rezultata.
Novost je program priprema za ljetne maratone za odraslu i/ili triatlonce.
Iz sezonu u sezonu sve je više perspektivnih natjecatelja koji uz kvalitetno vođene treninge daju izvrsne rezultate, a osjetno poboljšanje vidljivo je kod „starih“ natjecatelja. – Na kraju ne treba zaboraviti prednosti bavljenja plivanjem, među kojima treba izdvojiti bolju pokretljivost i fleksibilnost, povećanje snage i izdržljivosti tijela, jačanje imuniteta, poboljšanje općeg stanja organizma; sve to uz minimalnu mogućnost ozljede, rekla je predsjednica i trenerica PK Varaždin Irena Srdarević. Sve informacije o klubu mogu se pronaći i na facebook stranici Plivački klub Varaždin i www.pkvarazdin.hr.

Izvor:
Foto:

Sport

Konačno poznat sastav 4. nogometne lige Čakovec – Varaždin u novoj sezoni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Nakon što je većina prošlosezonskih sudionika 4. nogometne lige Čakovec – Varaždin iz Međimurske županije odustalo od natjecanja, konačno su potvrđena imena klubova koji će se u ovom rangu natjecanja boriti za naslov prvaka u novoj sezoni.

Liga će brojati 14 klubova, osam iz Varaždinske županije i šest iz Međimurja. Varaždinski predstavnici bit će: Bednja, Nedeljanec, Zelengaj, Jalžabet, Ivančica, Budućnost Vidovec, Dubravka-Zagorac i Plitvica Gojanec. Iz Međimurja nastupaju: Mladost Komet, Dinamo Domašinec, Mladost Sveta Marija, Naprijed Cirkovljan, Galeb Oporovec i Draškovec.

Podsjetimo i da je zbog odustajanja dijela međimurskih klubova, Županijski nogometni savez Varaždin morao mijenjati propozicije natjecanje te su se za sudjelovanje u 4. NL Čakovec – Varaždin mogli prijaviti i klubovi koji su sezonu ranije završili s nižim plasmanom od petoga mjesta.

Prvo kolo na rasporedu je 28. i 29. kolovoza, a parovi će biti poznati nakon ždrijeba koji je ovoga petak, 30. srpnja.

Nastavite čitati

Sport

Tenisači Rian Bregović i Ivan Bračko osvojili prva mjesta u Solinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih koja se održava do 31.srpnja u Splitu, odigrana su finala Hrvatska pošta Cupa u tenisu.

Teniski tereni Dalmacija cement u Solinu okupili su najbolje amaterske tenisače u 4 dobne skupine, a dvojica varaždinskih tenisača osvojili su prva mjesta.

Rian Bregović osvojio je prvo mjesto kod dječaka u plavnom dijelu turnira, da bi žutom dijelu turnira slavio Ivan Bračko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje