Zagrepčani i njihovi gosti ovog vikenda imaju priliku kušati najbolje iz Varaždinske županije.

Na 18. sajmu Proizvodi hrvatskog sela predstavlja se 15 proizvođača iz Varaždinske županije, čiji je nastup Županija i financijski pomogla.

Na ovom najstarijem i najvećem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj, na kojem je u proteklih 17 godina izlagalo više od 5.000 proizvođača, a posjetilo ga je tisuće posjetitelja, izlažu OPG Pocedulić Dario, Elton d.o.o, Iva Pešut – Tkalačka radionica, OPG Petrović Andreja, OPG Mirko Lastavec ispred poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj, OPG Kotišćak Josip, Eko breg Ronald Bakal, OPG Metlikovec Slobodan, Zadruga Lepoglavske čipke, OPG Kurtek, DOMED – obrt za pčelarstvo, LUKIVINA –Franjo Makar, Goga Gluten Fri, OPG Marica Držajić i Božena Carević.

Sajam se održava s ciljem pomoći malim i srednjim poljoprivrednim gospodarstvima u promociji i prodaji svojih proizvoda, ali i omogućiti posjetiteljima kupnju tradicijskih domaćih proizvoda.

Nude se suhomesnati proizvodi, domaći sirevi, med i ostali pčelinji proizvodi, eko proizvodi, ulje i ocat, vina, rakije, liker te proizvodi tradicijskih obrta i kućne radinosti, od kojih se većina ne može naći na policama trgovačkih lanaca.

Sajamkoji se održava na prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Ulici grada Vukovara 68  zatvara se u nedjelju, 31. ožujka.

Ulaz za posjetitelje je besplatan, a radno vrijeme je od 9 do 19 sati.

Komentari

Komentara