Povežite se s nama

Novosti

Zahvala podupirateljima, poruka biračima SDP-a

Objavljeno:

- dana

Građanska inicijativa “U ime obitelji”

Građanska inicijativa “U ime obitelji” uputila kao zahvalu i poticaj političkim strankama koje su podržale ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca da potaknu svoje članove da izađu na prvi referendum u 23 godine hrvatske države koji su zatražili i omogućili sami građani.

„U tijeku izjašnjavanja birača o potrebi raspisivanja referenduma, Vaša je stranka, poduprla građansku inicijativu „U ime obitelji“ i naš zahtjev da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. Još Vam jednom želimo zahvaliti što ste svojim članovima proslijedili informaciju o izjašnjavanju birača u razdoblju od 12. – 26. 5. 2013. te argumente „U ime obitelji“ o važnosti braka kao zajednice žene i muškarca, osnove obitelji koja je temelj hrvatskog društva.

Slobodni smo Vas zamoliti da i u ovom razdoblju, posljednjih tjedan dana pred referendum, Vašem članstvu proslijedite informacije o održavanju referenduma u nedjelju, 1. 12. 2013., da ih uputite na našu internetsku stranicu (www.uimeobitelji.net) te ih pozovete da što bolje prouče argumente za i protiv ustavne zaštite braka. Držimo da je u ovom okruženju jednostrane kampanje koju vodi aktualna vlada iznimno važno biračima, članovima i podupirateljima Vaše stranke, pomoći da donesu informiranu odluku. Isto tako, dobivamo informacije o pritiscima koji se vrše na državne službenike, članove sindikata, zaposlenike u obrazovnom sustavu i dr. kako bi glasali protiv. Molimo Vas da nam sve takve informacije proslijedite kako bismo ih mogli uključiti u naše izvješće o (ne)poštivanju preporuka Venecijanske komisije Vijeće Europe od strane aktualne vlasti.

Podsjećamo na stranke koje su podržale da se Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca parlamentarne: HDZ, HSS, HSP-AS, HDSSB, HGS i izvanparlamentarne stranke: Akcija za bolju Hrvatsku, Autohtona slavonsko posavska stranka – ASPS, Glas razuma, Hrvatska čista stranka prava – HČSP, Hrvatska demokratska regionalna stranka – HDRS (Sisak), Hrvatska stranka prava – 1861 – HSP-1861, Hrvatska stranka prava – HSP, HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku, Hrvatski zbor – Zbor, Nezavisna lista Ante Đapića – NL Ante Đapića, Obiteljska stranka – OS, Stranka Dubrovnik regija – SDR, Srpska narodna stranka – SNS, Stranka umirovljenika – SU, Zavjet za Hrvatsku – ZZH, Zeleni Hrvatske.

Ljubazno Vas molimo da svoje članove potaknete da izađu na prvi referendum u 23 godine hrvatske države koji su zatražili i omogućili sami građani, stoji na kraju zahvale Građanske inicijative  “U ime obitelji” koja je ujedno, poslala i video poruku svim glasačima i biračima SDP-a: http://bit.ly/17SqvP3

Izvor:
Foto: rt

Međimurje

Happy Bike: sastanak projektnih timova uključenih gradova održan u Letenyu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz brojne projekte u kojima sudjeluje kao partner ili nositelj projekta, Grad Prelog dio je i projekta HAPPY BIKE.

HAPPY BIKE je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri projekta su gradovi Letenje, Prelog i Ludbreg te ŽUC Varaždin. Ukupni budžet projekta je nešto više od milijun eura – EU sredstva 866.282,16 eura, vlastita sredstva 111.415,59 eura. Početna konferencija ovog projekta održana je krajem mjeseca siječnja. U srijedu, 28. veljače, održan je i sastanak projektnih timova iz gradova sudionika projekta.

Sastanak je održan u prostorima gradske uprave mađarskog Grada Letenye. Projekt je sa provedbom započeo početkom mjeseca studenog prošle godine, a voditelj projekta za područje Grada Preloga je Miroslav Hržić.

Glavni cilj projekta je izgraditi nove atrakcije uz rijeke Dravu i Muru uz koje se vežu bogata i raznolika prirodna i kulturna baština. To se planira kako bi se generirao gospodarski rast na prostoru uključenih programskih područja (Grad Letenye, Grad Prelog i Grad Ludbreg). Razvoj infrastrukture koja se provodi u okviru predloženog projekta trebao bi privući veći broj posjetitelja.

Uz uspostavljanje nove biciklističke rute Letenye-Prelog-Ludbreg te interpretacijskim stazama sa prikazom kulturne i prirodne baštine (na ukupnoj dužini od oko 100 km), lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će poboljšani pristup slikovitim, gotovo netaknutim prirodnim područjima, a i drugi potencijalni turisti koji posjećuju mjesta uz rijeke Dravu i Muru. Poseban naglasak stavlja se na činjenicu da je ruta Letenye-Prelog-Ludbreg kapilarna ruta čime će se osigurati poveznica s obje strane hrvatsko – mađarske granice, kao i priključak na EuroVelo mrežu.

Područja uključena u projekt Happy Bike su: Županija Zala, Međimurska i Varaždinska županija. Najmanje 11 naselja trebalo bi imati koristi od projekta, a oko 60 kulturnih i prirodnih znamenitosti će biti evidentirano i dostupno posjetiteljima. Sljedeći sastanak projektnih timova održat će se u mjesecu svibnju u Ludbregu.

Nastavite čitati

Događanja

Kulturno-umjetnička večer posvećena Rudolfu Steineru održana u čakovečkoj knjižnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rudolf Steiner

U čakovečkoj Knjižnici „Nikola Zrinski“ prošlog tjedna predavanjem i kulturno-umjetničkim programom je obilježena 157. obljetnica rođenja začetnika antropozofije i waldorfske pedagogije, Rudolfa Steinera.

Program se odvijao u tamošnjoj multimedijalnoj dvorani, pri čemu je posjetiteljima na dolasku zahvalila ravnateljica knjižnice, Ljiljana Križan.

Rudolf Steiner je rođen 25. ili 27. veljače 1861. godine u Donjem Kraljevcu. Bio je utjecajan u mnogim područjima, uključujući odgoj i obrazovanje, poljoprivredu, umjetnost i filozofiju. Unutar svoje pedagogije htio je uspostaviti odgoj djece kao cjelovitih ljudskih bića, naglašavajući važnost ravnoteže fizičkog i duhovnog aspekta čovjeka. S tim u cilju razvio je i euritmiju, izvedbenu umjetnost koja je ujedno i metoda terapije. To su zapravo geste i pokreti koji kretanjem tijela žele izraziti govor i zvuk. Pomoću njegovih ideja razvijena je i biodinamička poljoprivreda. Temeljna zamisao takve vrste ratarstva počiva na „životnoj snazi“, ideji da biljke i životinje posjeduju „kozmičku silu“ koju hranjenjem ljudi unose u svoj organizam. Steiner je smatrao i da pesticidi i umjetna zaštitna sredstva i gnojiva hrani oduzimaju životnost.

Govoreći o naučavanju dr. Rudolfa Steinera, ravnateljica istoimenog centra u Donjem Kraljevcu, Dijana Posavec, pričala je i o predviđenim aktivnostima večeri.

Ravnateljica Centra “Dr. Rudolf Steiner”, Dijana Posavec

-Povodom 157. obljetnice rođenja našeg sunarodnjaka odlučili smo da će se ovdje u čakovečkoj knjižnici održati jedno interesantno predavanje, govorit će gospođa Mila Željeznjak. Naš prijatelj Goran Vadlja iz Donjeg Kraljevca provest će zvukoterapiju. Za 27. veljače bila je predviđena donatorska večer u Toplicama sv. Martin, no zbog vremena smo je morali odgoditi, javnost ćemo naknadno obavijestiti o novom terminu. Odlučili smo da ovu godinu posvetimo popularizaciji lika i djela Rudolfa Steinera. Predavanja na temu biodinamike vrlo su popularna, u Varaždinskoj županiji posjećenost je bila velika, a u bliskoj budućnosti organizirat ćemo ih u Zagrebu, Istri i Slavoniji.

Učenice Graditeljske škole Čakovec predstavile su Steinerovu poeziju

Steinerovu poeziju predstavile su učenice Graditeljske škole Čakovec. Gospođa Mila Željeznjak potom je održala predavanje pod nazivom „Boje duše“ na temu anđeoskog svijeta. Večer je završila govorom Gorana Vadlje o utjecaju zvuka na organizam. Uslijedila je njegova terapija zvukom u trajanju od 15 minuta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje