Povežite se s nama

Međimurje

Zahvaljujući dobrim ljudima, ispunjene su želje 40-ak djece iz socijalno osjetljivih obitelji

Objavljeno:

- dana

Tradicionalna akcija „Ukras ponesi, radost donesi“, koju zajednički organiziraju Grad Čakovec i gradska Turistička zajednica, i ove je godine ostvarila svoj plemeniti cilj.

Zahvaljujući dobrim ljudima, ispunjene su sve želje četrdesetak djece iz socijalno osjetljivih obitelji. One su bile zapisane na ukrasima koje su izradili učenici iz šest osnovnih škola kojima je Grad Čakovec osnivač (1., II., III Osnovna škola, Centar za odgoj i obrazovanje, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec), a mališani uključeni u akciju na njima su napisali svoje želje.

Jednu od njih u svojem pismu je zapisala i mala Lucija.

– Dragi Djede, hvala ti na svima darovima koje si mi donio prošle godine. Nadam se da ti neće biti hladno kada ćeš nam nositi darove. Ove godine ne želim samo za sebe dar. Voljela bih svoj dar podijeliti sa svojim prijateljima iz razreda. Prijatelji mi puno pomažu tijekom cijele godine, pa bih voljela svoj dar podijeliti s njima jer su to zaslužili isto kao i ja. Moja želja je vrećica slatkiša u kojoj se nalaze čokolade, bomboni, lizalice i razne grickalice – napisala je Lucija koja i sama ima srce veće od neba jer ne pita za sebe, već poklon želi podijeliti s prijateljima.

Ukrasi sa željama krasili su božićna drvca na Franjevačkom trgu i kod Radionice Djeda Božićnjaka u starom pasažu, gdje su ih preuzeli svi oni čija su velika srca i ljudska dobrota odgovorili na ovaj humani poziv, među njima i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini te međimurski župan Matija Posavec.

Nakon što su sve želje bile ispunjene, poklone su preuzeli Djed Božićnjak i njegovi pomoćnici te ih, uoči blagdana, dostavili djeci.

S obzirom na to da su Rudolf i ostali sobovi bili malo prehlađeni, u pomoć je priskočio Rudi Express. Osmijeh i sreća na dječjim licima, kada je poseban čakovečki božićni autobus stigao do njihove lokacije, najvažniji su razlog zbog kojeg će se akcija nastaviti i sljedećih godina i trajati tako dugo dok bude djece koja će trebati našu pomoć u ostvarenju svojih božićnih želja, rekli su iz Grada.

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Zaklada „Katruža“ ove godine dodijelila 44 pomoći u iznosu od 18.977,43 eura, uskoro humanitarni koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Upravni odbor Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ održao je u 2023. godini tri sjednice: 211. e-sjednicu 10. siječnja, 212. sjednicu 9. veljače te 213. sjednicu 29. ožujka 2023. godine.

Na 211. sjednici dodijeljene su dvije pomoći: podnositeljici zahtjeva iz Čakovca za doplatu lijeka odobreno je 140,69 eura te djetetu iz Belice za doplatu slušnog pomagala 424,06 eura, što u ukupnom iznosu doseže  564,75 eura.

Na 212. sjednici dodijeljeno je 18 pomoći u ukupnom iznosu od 8.407,68 eura i to djeci iz Savske Vesi, Preloga, Svete Marije, Goričana, Murskog Središća, Čakovca, Brezja, Novog Sela na Dravi, Pribislavca i Svetog Martina na Muri.

Novac je namijenjen defektološko-terapijskim programima te je svakom djetetu dodijeljeno po 450 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Okruglog Vrha dodijeljeno je 450 eura za terapijsko jahanje, a podnositelju zahtjeva iz Pretetinca 757,68 eura za kupnju lijeka.

Na 213. sjednici dodijeljene su 24 pomoći u ukupnom iznosu od 10.005 eura. Djeci iz Novog Sela Rok, Male Subotice, Slakovca, Žiškovca, Svetog Urbana, Donjeg Vidovca, Kotoribe, Peklenice, Mihovljana, Čakovca, Novog Sela na Dravi, Preloga, Štrukovca, Podturna, Dekanovca, te Nedelišća, Celina i Brezovca za različite defektološko-terapijske programe dodijeljeno je po 450 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Donjeg Vidovca pomoć je bila potrebna za doplatu lijeka te joj je dodijeljena pomoć od 218 eura, a djetetu iz Savske Vesi, također za lijek, dodijeljeno je 226 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Mihovljana  za doplatu pomagala (očne proteze) dodijeljeno je 111 eura.

U ovoj godini dodijeljene su ukupno 44 pomoći u iznosu od 18.977,43 eura. Tijekom protekle godine Zaklada je dodijelila 98 pomoći u ukupnom iznosu od 275.378,54 kune (36.530,10 eura ).

Zaklada u ovoj godini nastavlja s aktivnostima te će se povodom Dana Međimurske županije u petak, 28. travnja 2023. godine, u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec održati humanitarni koncert  „Međimurje v srcu – prijatelji za Katružu“, a tjedan dana prije, u subotu, 22. travnja, na Trgu Republike u Čakovcu moći ćete posjetiti štand na kojem će se prodavati ulaznice za koncert i suveniri Zaklade. O detaljima događanja u sklopu Proljeća za Katružu na vrijeme ćemo izvijestiti javnost, rekli su iz „Katruže“.

– Zahvaljujemo svima koji na bilo koji način pomažu rad Zaklade. Bez podrške dobrih ljudi Zaklada ne bi mogla pomagati onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije – poručili su iz Zaklade „Katruža“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje