Povežite se s nama

Događanja

Zaigrali živi stolni nogomet!

Objavljeno:

- dana

NOGOMETNO LUDILO

 

Ovih je dana u modi nogomet. I dok se hrvatska reprezentacija znoji na Europskom prvenstvu, Varaždinci kile gube u živom stolnom nogometu na lokalnoj razini – na domaćem, viničkom, terenu.

Vjerujemo da mnogi nisu nikad čuli za ovaj poseban sport, a moramo priznati da je i nama bio nepoznanica. – Sve je isto kao u stolnom nogometu samo su igrači živi. Oni se drže za plastične cijevi i tako igraju – dobili smo objašnjenje od jednog igrača. Princip je isti kao i na europskom nivou – natječe se 16 ekipa iz cijele županije, a veliko finale bit će održano na isti dan kada i finale europskog prvenstva.

Naporno

– Atraktivna je to i dosta naporna igra. U 15 minuta igrači imaju 300 kontakata s loptom. Pola kile sam izgubio igrajući – rekao je u šali naš sugovornik. Naime, igra se dva poluvremena po 15 minuta, ali s obzirom da se ne mogu maknuti od drške nije baš jednostavno. Osim toga, igrači su prilično ovisni jedni o drugima. I dok su se dečki mučili na terenu publika je itekako uživala jer se rijetko pruži prilika da se gleda ovakav sport. Njime su uspjeli zainteresirati uistinu sve. Prilike da ga vide imat će i oni koji su zakasnili ovaj put. Dalek je put do finala, a tko će biti najizdržljiviji pokazat će se tek za otprilike dva tjedna.

Izvor:
Foto: Andrej Švoger

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje