Povežite se s nama

U fokusu

Zajednica sportskih udruga na upravljanje dobila sportski objekt u Jalkovcu

Objavljeno:

- dana

Dosad upravljao NK Varteks

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina dobila je novi objekt na upravljanje. Riječ je o sportskom objektu u Jalkovcu, točnije nogometnom terenu i objektu uz teren u kojem se nalaze svlačionice te ostale prostorije, a kojima se dosada isključivo koristio i upravljao Nogometni klub Varteks.

Cilj je Zajednice uređenjem i dodatnim ulaganjem povećati kvalitetu uvjeta za treniranje i održavanje sportskih natjecanja.

– Odmah nakon primopredaje objekta naši djelatnici kreću u akciju. Objekt svakako zahtijeva nužno uređenje, ali i dodatno ulaganje kako bi sportaši, koji će ovdje trenirati i igrati svoje utakmice, imali kvalitetne uvjete. Nakon godina korištenja ovom je objektu potrebna obnova što je i bilo vidljivo odmah pri primopredaji objekta – izjavio je glavni tajnik Zajednice, Patrik Koščak, koji je sa Stjepanom Smernjakom te predstavnicima Grada Varaždina, Bojanom Lukmanom i Marinkom Šipošem, kao i predstavnicima NK „Varteks“, obavio primopredaju prošlog četvrtka.

Smernjak je dodatno pojasnio kako sada predstoji prvo čišćenje i uređenje objekta, a zatim i dodatna ulaganja za što će se sredstva osigurati u sklopu proračuna Grada Varaždina.

Koščak je zadovoljan dobrom suradnjom s Gradom i brigom koje se vodi za sportske objekte.

– Zadovoljni smo činjenicom da u Gradu znaju za stanje u kojem se objekt nalazi i da su predvidjeli sredstva za uređenje ovog objekta kako bi ga podigli na jednu višu razinu. To je posebice važno jer ovdje treniraju mnoge mlade selekcije. Njihova sigurnost prilikom treninga i zdravlje moraju nam biti na prvom mjestu. Stoga im moramo stvoriti još kvalitetnije uvjete koji su dosada iz objektivnih razloga bili na nešto nižem nivou – kazao je Koščak. Ujedno je zahvalio gradskoj upravi koja je potvrdila osiguranje financijskih sredstava za uređenje objekta u Jalkovcu.

Prema riječima Smernjaka, za uređenje svlačionica i ostalih prostorija te terena za igru, trebat će oko pola milijuna kuna nakon čega će sportski objekt ponovo biti u funkciji.

– Prvo nam predstoji posao samog čišćenja objekta budući su pojedine prostorije zatečene u nešto lošijem stanju nego smo očekivali. No, sve je to razumljivo budući da se jedan sportski klub ne može brinuti za objekt na način kako to rade educiranih djelatnici Zajednice koji obavljaju poslove održavanja. No, potrudit ćemo se da sve poslove obavimo u što kraćem vremenskom razdoblju kako bi objekt stavili što prije u funkciju – zaključio je Smernjak.

Izvor:
Foto:

U fokusu

HNS o usudu Stričaka: “Javnost svjedoči nasilnom činu, lažnoj iskrenosti, likovanju i licemjerju županovih političkih oponenata“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati oglasila se priopćenje o događaju u kojem je napadnut i ozlijeđen župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. U HNS-u tvrde da javnost svjedoči nasilnom činu, lažnoj iskrenosti, likovanju i licemjerju političkih oponenata.

>>Župan Anđelko Stričak opet fizički napadnut, ovaj put usred grada

U nastavku u cijelosti donosimo priopćenje Županijskog odbora HNS-a:

MI smo (proizvoljno ubaci stranku) protiv svakog oblika nasilja i isto najdublje osuđujemo. Nasilje nije rješenje. Sloga, rad, uspjeh. Mi gradimo prugu, pruga gradi nas.

Danas smo u režiji kolega iz političke arene imali prilike čitati ovakve generičke i deklarativne izjave, potaknute nemilim događajem napada i ozljeđivanja varaždinskog župana, g. Anđelka Stričaka. Uz to su neki smatrali važnim istaknuti kako je žrtva iz redova HDZ-a, kako nasilje rađa nasilje, neki su smatrali bitnim istaknuti kako je dobio što je tražio i kako su upozorili na nasilničko ponašanje župana, dok bi neki poput Horatia Caina iz CSI-ja pregledavali kamere i forenzički istraživali što je prethodilo napadu, tko je za što kriv i ponovno poput već spomenutih, komforno se smjestili u kategoriju traženo-dobiveno. Svim priopćenjima nedostaje i „Neka institucije rade svoj posao“, pa eto mi to nadodajemo u svojem. Kolege, duboko smo razočarani ovime što ste danas pokazali, jer deklarativno osuđivanje nasilja, i ovako javno likovanje nad političkim oponentom zasigurno vam ne ide na čast. Niti u prilog „borbe protiv nasilja“. Skupljanje političkih poena na nasilničkim činom spada zasigurno u jedan od većih dosega umotvorina političkog PR-a. Nasilje, kao neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja, treba osuditi bez obzira da li je medijski eksponirano ili anonimno, a žrtvu  zaštiti. Ovaj puta žrtva je bio župan, HDZ-ovac, a već sutra može to biti SDP-ovac, Reformista, MOST-ovac, HNS-ovac. Da li će onda odnos prema žrtvi biti drugačiji?

U HNS-u želimo osuditi fizičko, a i svaki drugi oblik nasilja, kao apsolutno neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja u društvu, ali u svemu tome treba zadržati i dostojanstvo žrtve, kao i političko dostojanstvo. Koje nam je priječilo danas se javiti, ali jednostavno treba ukazati na anomalije koje su postale uobičajene u medijskom i političkom diskursu. Skupljanje političkih poena na žrtvama nasilja ili osobnoj tragediji nije jednostavno politički ni društveno probavljivo, nego licemjerno – poručio je Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije.

Županu svakako želimo što brzi oporavak i povratak na posao.

PR Ured

HNS-a Varaždinske županije

Nastavite čitati

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje