Povežite se s nama

Događanja

Zajedno protiv malignih bolesti

Objavljeno:

- dana

Humanitarni koncert “Note za dječji osmjeh 2013.” u Lepoglavi

Humanitarni koncert„ Note za dječji osmjeh 2013“, čiji je prihod namijenjen liječenju četvero mladih Lepoglavčana oboljenih od karcinoma, održan je u subotu u lepoglavskom TKIC-u.

Na koncertu, u organizaciji lepoglavske Glazbene udruge i TKIC-a d.o..o. nastupili su glazbenici s područja grada Lepoglave te dobro nam poznati Zack Dust & The Eastwoods.

Koncert se već tradicionalno održava uoči Božićnih blagdana kako bi se pomogle prikupiti donacije za kupovinu lijekova te tako olakšati obiteljima čiji su najmlađi članovi oboljeli od malignih bolesti.

Ove godine radi se o četiri hrabra mladića koji se bore sa zločudnim bolestima pa će tako sva prikupljena sredstva biti donirana obiteljima za pokrivanje troškova izrazito skupog liječenja.

Donacije u prikupljane prodajom ulaznica za koncert po cijeni od 20 kuna, a novčane se donacije mogu uplatiti i na žiro račun Glazbene udruge grada Lepoglave: HR9724890041131206516 s naznakom „Note za dječji osmijeh 2013.“

Izvor:
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje