Vrlo aktivna varaždinska Udruga nordijskog hodanja i pješačenja „Drava“ i ove se godine uključuje u manifestaciju „Dani otvorenih vrata udruga Republike Hrvatske“.

Susrete s građanima uz prezentaciju nordijskog hodanja te zdravog življenja općenito organizirat će od četvrtka do subote, od 16. do 18. svibnja, na Banfici i na Dravi.

U četvrtak od 17 sati u prostorijama 6. mjesnog odbora u Dravskoj 7b na Banfici Darinka i Rudolf Kolarić održat će predavanje „Japan – doživljaji nordijskih hodača“, a potom će članovi Udruge sudjelovati na 27. Joma Cross ligi „Drava“ varaždinskog Trkačkog kluba Marathon 95, koja počinje u 19 sati.

Za petak iz Udruge najavljuju praktičnu prezentaciju tehnika nordijskog hodanja uz upis u besplatni tečaj nordijskog hodanja. Početak je najavljen za 17 sati kod kupališnog mosta na Dravi. Nakon upoznavanja zainteresiranih građana s nordijskim hodanjem, uslijedit će praktični dio na stazama Dravske park-šume. Udruga „Drava“ osigurava štapove za nordijsko hodanje.

U subotu od 17 sati, ponovo kod kupališnog mosta na Dravi, počet će trening nordijskog hodanja i pješačenja.
Iz Udruge svim sudionicima preporučaju prikladnu odjeću i obuću ovisno o vremenskim prilikama.

Inače, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja „Drava“ svojim aktivnostima i uključivanjem u „Dane otvorenih vrata udruga Republike Hrvatske“ želi popularizirati nordijsko hodanje kao najefikasniji oblik kretanja, kao i educirati građane o potrebi pravilne primjene tehnike nordijskog hodanja te primjeni specijalno dizajniranih štapova za nordijsko hodanje. Ciljevi udruge su i svakodnevno prakticiranje nordijskog hodanja, prezentacija prednosti organiziranih treninga nordijskog hodanja i brojnih pozitivnih učinaka nordijskog hodanja na svakog hodača. Žele i motivirati građane na boravak u prirodi s naglaskom na park-šumu uz Dravu te okupiti građane na organiziranim treninzima.

Nordijsko hodanje kao najefikasniji i najlakši oblik kretanja mogu prakticirati osobe svih dobnih skupina od 7 pa do 107 godina, a ovisno o fizičkoj spremnosti hodača treninzi se odvijaju na dvije razine: zdravstveno-rekreacijskoj i fitness.

Uz promociju nordijskog hodanja Udruga „Drava“ redovno educira članove putem stručnih skupova i tečaja na nacionalnoj razini, organizira svakodnevne treninge na različitim lokacijama i različitih razina, sudjeluje na festivalima nordijskog hodanja i pješačenja, organizira Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije, organizira poludnevne i cjelodnevne izlete, obilježava Međunarodni dan rijeke Drave i ostale važne datume te surađuje sa srodnim udrugama i u projektima na gradskoj, županijskoj i nacionalnoj razini.

Dodatne informacije možete dobiti upitom na e-mail: unhip.drava@gmail.com ili broj 0917852045.

Komentari

Komentara