Povežite se s nama

Život i društvo

Započela sadnja drvoreda u Ulici Augusta Harambašića, u planu je i voćnjak u Đureku

Grad Varaždin

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i zamjenik Zlatan Avar u četvrtak su u Ulici Augusta Harambašića prisustvovali početku sadnje još jednog novog drvoreda kojeg sadi gradska tvrtka Parkovi.

– Ovo je nasip po kojem dosta građana voli šetati, bilo sami, bilo s kućnim ljubimcima. Ovdje smo naišli na dosta smeća koje smo uklonili i odlučili napraviti novi drvored lipa, to je drvo koje se uklapa u ovaj prostor, a i sami građani će moći od lipe napraviti čaj koji je vrlo zdrav. Nastavljamo s našim projektom sadnje tisuću stabala. Uz voćnjak koji je posadio Varkom, u dvije godine ćemo doći do te brojke, što je veliki uspjeh i pokazuje našu brigu za ozelenjivanjem grada, novim drvećem i drvoredima – rekao je gradonačelnik i uputio molbu građanima da paze na nova stabla i ne bacaju smeće u prirodu i na šetnicu.

Najavio je da će se na toj lokaciji postaviti podzemni spremnici za otpad jer se kontejneri trenutno nalaze kraj dječjeg igrališta te će se zatim i obnoviti igralište.

– Ovaj kvart poprimit će potpuno novu vizuru. U Gradskoj vijećnici smo prije nekoliko dana primili delegaciju iz tvornice MIV koja se uskoro planira premjestiti s ove lokacije. Sjever grada je lijepo i čisto naselje, želimo da bude uredno i s puno zelenila. Krenuli smo i s postavljanjem optike, kao što smo i obećali – dodao je gradonačelnik.

Drveće se nastavlja saditi na mjestima gdje građani to zahtijevaju, a u kvartu Đurek, odnosno u Ulici Zrinskih i Frankopana 13, 15 i 17, u dogovoru s građanima, posadit će se voćnjak.

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje