Na konferenciji za novinare održanoj u petak, 15. svibnja, na terenima Sportsko-rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu govorilo se o aktualnim investicijama i stanju na čakovečkim sportskim terenima i objektima.

Jedna od trenutno najbitnijih investicija je uređenje pomoćnog nogometnog igrališta na SRC-u Mladost.

Investicija vrijedna oko pet milijuna kuna podrazumijeva građevinsko-obrtničke radove pretvaranja travnatog pomoćnog nogometnog igrališta u pomoćno igralište s umjetnom travom.

Uklanjaju se postojeći teren, okolna oprema i ograda te postojeća podloga, a uređuje se nova, postavlja se sustav odvodnje i zaštitna ograda.

U sklopu projekta nabavit će se i novi golovi s opremom, kućice za rezervne igrače te za sudačke delegate, a na kraju će se postaviti umjetna trava. Novom bojom obnovljena je i zapadna tribina.

Nabavu umjetne trave financira Hrvatski nogometni savez, dok će ostatak troškova biti osiguran iz Proračuna Grada Čakovca. Obnovljeni teren trebao bi biti u funkciji do 1. kolovoza.

– Nije bilo lako izboriti se za ovu investiciju, ali HNS je prepoznao potencijal i vrlo brzo dao podršku Gradu Čakovcu. Teren za umjetnu travu omogućit će veliki skok kvalitete nogometa u Međimurju i svrstat će nas uz bok s drugim hrvatskim nogometnim sredinama. Na SRC-u Mladost imat ćemo prvi međimurski teren s umjetnom travom na kojem će se moći trenirati tijekom cijele godine, ali zadovoljit će i uvjete za odigravanje svih vrsta utakmica – rekao je predsjednik Nogometnog saveza Međimurske županije i član Izvršnog odbora HNS-a Mato Kljajić.

Grad Čakovec za 2020. godinu nosi titulu Europskog grada sporta. Nažalost, zbog aktualne situacije izazvane epidemijom virusa COVID-19, većina planiranih sportskih događanja neće moći biti održana, no postoji mogućnost, najavio je Kovač, da će se titula Čakovcu prenijeti i na iduću godinu.

Komentari

Komentara