Povežite se s nama

Život i društvo

Započinje bitka protiv debljine u Marofu, Ludbregu i Ivancu

Objavljeno:

- dana

Ogroman problem pretilosti

Hrvatska je na nevjerojatno visokom, 8. mjestu po broju pretilih osoba u svijetu.  Bolest 21.stoljeća nije zaobišla niti Varaždinsku županiju pa su Ludbreg, Novi Marof i Ivanec odlučili krenuti u borbu protiv pretilosti.

U tome će im pomoći Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije. U sva tri grada će se održati tribine na kojima će govoriti nutricionisti Davor Hostić i Anita Car te specijalistica školske medicine Tanja Obelić-Babok.

Njih troje će upozoriti na pretilost kao suvremenu bolest današnjice, odgovoriti na pitanje trebamo li se brinuti i pojasniti zašto je makrobiotika kao alternativni način prehrane dobra u prevenciji pretilosti.

– Poražavajućoj statistici se može stati na kraj preventivnim djelovanjem i kvalitetnim edukacijama –  poručuju organizatori.

Nakon što odslušaju predavanje svi koji to žele moći će se antropometrijski ispitati, odnosno provjeriti je li njihova težina prekomjerna.

Prvo predavanje će slušati Ivanec u amfiteatru Srednje škole 10. veljače s početkom u 17 sati. Pet dana kasnije, 15. veljače, na rasporedu je Ludbreg. Tribina se održava u gradskom Međugeneracijskom centr. Treće i zadnje predavanje će biti održano 24. veljače u Novom Marofu, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Đuro Vađunec je na Veliku Gospu nestao iz Sesveta Ludbreških

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NENO

Iz Policijske uprave varaždinske potvrdili su nam da je nestao Đuro Vađunec.

Vađunec (68) nestao je 15. kolovoza kada se udaljio se s adrese boravišta u Sesvetama Ludbreškim u nepoznato.

Navodi se da je muškarac teže pokretan.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]

Nastavite čitati

Život i društvo

Odbojkaški turnir na pijesku u Čalincu privukao 18 ekipa iz dvije županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već tradicionalno, u povodu blagdana Velike Gospe i svetog Roka na igralištu Gmajna u Čalincu održan je odbojkaški turnir na pijesku.

Da se radi o jednom od najinteresantnijih turnira u godini, potvrdili su i organizatori, Udruga za sport i rekreaciju Gmajna, na čije se 16. izdanje u jutarnjim satima prijavilo 18 odbojkaških ekipa s područja Varaždinske i Međimurske županije.

Osim odbojkaša, turnir je okupio i velik broj posjetitelja iz susjednih općina i gradova, koji su uz sportsko natjecanje i napuhanac za najmlađe, mogli sudjelovati i na Memorijalnom turniru u belotu “Boris Šumiga Kic”, a na koji se prijavilo 22 para. Nakon odigranih partija, prvo mjesto osvojili su par Kapla iz Općine Vinica, drugo mjesto par Žlibar – Cerjan, a treće Stolnik – Martinčević.

Sve odbojkaške utakmice pružile su zanimljive i napete borbe za svaki poen pa je tako finalna utakmica odigrana u večernjim satima. Pokrovitelj 16. odbojkaškog turnira Gmajna – Čalinec i ove je godine bila Općina Maruševec koja je ove godine uz pomoć članova Udruge Gmajna rekonstruirala odbojkaško igralište, pa su najzanimljivije utakmice uz brojne posjetitelje pratili i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša s općinskim vijećnicima.

Prvo mjesto u odbojci na pijesku osvojila je ekipa DŠR Lančić-Knapić, koja je bila bolja od domaće ekipe, Gmajne 1. U utakmici za treće mjesto, ekipa Gmajna 2 ostvarila je bolji rezultat od trnovečke Kopakabane.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Tara Ribić kojoj je predsjednik Udruge Gmajna Miroslav Možanić uručio nagradu, dok je pehare i novčane nagrade najboljim ekipama predao načelnik Mario Klapša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje