Povežite se s nama

Međimurje

Započinju besplatne radionice fotografije u Tehnološkom parku koje vodi Mario Periša

Objavljeno:

- dana

PROJEKT INOVALOCA

U Tehnološkom parku Varaždin u ponedjeljak, 3 .studenog započinje peti ciklus kreativnih radionica s tematikom fotografije.

Radionice se provode u okviru projekta INOVALOCA financiranog iz Operativnog programa Europske teritorijalne suradnje Slovenija – Hrvatska 2007-2013., a kojem je svrha   osigurati uvjete za inovativnu upotrebu raspoloživih lokalnih resursa i kreiranje novih radnih mjesta preko razvoja potporne okoline za nove oblike poduzetništva.

Deset krativnih radionica

U sklopu petog ciklusa održat će se 10 kreativnih radionica fotografije, a vodit će ih dipl.ing. Mario Periša, viši predavač na Sveučilištu Sjever, ujedno i nositelj kolegija radionica Fotografija i radionica Fotonovinarstvo na preddiplomskom stručnom studiju “Mediji i kultura društva”. Riječ je o autoru više stotina objavljenih fotografija iz različitih područja fotografije, članu Hrvatskog novinarskog društva i Društva grafičkih inženjera i prijatelja.

Voditelj radionica Mario Periša predaje na SVeučilištu Sjever i autor je monografije “Povratak u divljinu”

Godine 2008. izdao je i foto monografiju “Povratak u divljinu”. Također, Mario sudjeluje pri Sektorskom vijeću za Grafičku tehnologiju i audio-vizualne tehnologije te surađuje s Agencijom za strukovno obrazovanje kao član komisije i gost predavač.
Radionice su besplatne, otvorene su za širu javnost, no prednost u odabiru polaznika imat će nezaposlene osobe iz Varaždinske županije. Broj polaznika je ograničen (do 15), a svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail emilij[email protected]

Kriterij za izbor polaznika bit će redoslijed zaprimanja prijava.

Izvor: www.divatesstilus.hu
Foto: ILUSTRACIJA

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje