Povežite se s nama

U fokusu

Započnite s pripremama za državnu maturu na vrijeme uz Seminare Topić

Objavljeno:

- dana

ULAGANJE U ZNANJE

Uskoro počinju pripreme za još jednu državnu maturu u Seminarima Topić u Varaždinu, uz pomoć kojih se učenici završnih razreda srednjih škola na najbolji mogući način mogu pripremiti za ispit o kojem im ovisi upis na željeni fakultet. 

Kontinuitet 

Seminare Topić prije više od tri desetljeća pokrenuo je poznati profesor matematike i voditelj Centra izvrsnosti za matematiku Branko Topić kako bi maturante na najbolji mogući način pripremio za prijemni ispit na fakultete, a zadnjih osam godina za državnu maturu, s obzirom na to da je matura na većini fakulteta zamijenila prijemne ispite. 
– S radom smo počeli prije 33 godine, kada smo jednu grupu učenika pripremali za tehničke fakultete. Godinu kasnije s radom je počela prirodoslovna grupa, a onda smo postupno organizirali grupe za ekonomiju, informatiku, pravo i druge fakultete. Od 1995. seminari se organiziraju kroz cijelu školsku godinu, po čemu smo još uvijek jedinstveni u Hrvatskoj – istaknuo je. 

Upisi traju do 4. listopada, a s radom se kreće 7. ili 14. listopada

Važno je naglasiti da s polaznicima rade profesori mentori i savjetnici s dugogodišnjim iskustvom rada na seminaru.
– Proći maturu zbog praga od 25 ili 35 % nije teško. Problem je da se za atraktivne fakultete, kao što su Medicinski, Filozofski, Pravni fakultet, FER, FOI te studije Strojarstvo, Stomatologija, Arhitektura i Ekonomija matura mora riješiti više od 75 %, a to već nije lako postići. Upis na fakultete znatno otežavaju i dodatni ispiti na mnogim fakultetima. Stoga organiziramo pripreme za maturu iz obaveznih predmeta, matematike, hrvatskog jezika, njemačkog i engleskog jezika iz osnovne i više razine, ali i izbornih predmeta, iz fizike, biologije, kemije i psihologije. Radimo i dodatne pripreme za Filozofski i Pravni fakultet.Za polaznike koji se spremaju na Medicinski fakultet, uz upisane izborne predmete imamo dodatna predavanja iz razlike programa u odnosu na maturu – rekao je Topić.
Trenutno su u tijeku upisi u Seminare Topić.
 

PRIJAVITE SE
Više informacija o seminarima možete doznati putem internetskih stranica www.seminari-topic.com. 
Prijave se primaju svakog dana od 16 do 21 sati na telefon 042/206-601 ili 091/518 95 03. 
Najbolje je prijaviti se preko internetske stranice Seminara Topić, gdje možete pronaći prijavnicu. 

– Upisi traju do 4. listopada, a raspored predavanja bit će objavljen na našim web-stranicama 5. listopada. Seminari će se održavati u Varaždinu subotama, preko zimskih i proljetnih praznika te poslije završetka nastave, a započinju s radom 7. ili 14. listopada – rekao je Topić i podsjetio kako samo pravovremena i ozbiljna priprema za maturu donosi uspjeh, a time i upis na željeni fakultet.

Što kažu bivši polaznici Seminara Topić?

“Poštovani profesore Topić, polazila sam vaše seminare i želim vam zahvaliti jer sam uspjela medicinu upisati u tri od četiri grada, s time da sam bila jako visoko rangirana na svim listama. To je najbolja preporuka za vaše seminare, još jednom, puno hvala.”
Laura B.

Pripreme su bile odlične i puno su mi pomogle, posebno kod brzine. To mi je bilo korisno i u Rijeci i u Zagrebu, gdje je cilj bio što brže i točnije rješavati zadatke. Uspjela sam upisati svoj prvi izbor, psihologiju u Rijeci. Profesore Topić, hvala vam puno na tome.” 
Dora H.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

U fokusu

Aerodrom Lučko zatvoren. Je li Varaždin letačima jedina (prava) alternativa?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojni problemi koji duže vrijeme opterećuju normalno funkcioniranje zagrebačkog Aerodroma Lučko, ovih dana su eskalirali do te mjere da je zatvoren za sve operacije do 31. kolovoza, a to se može i produžiti.

Kako javlja portal AvioRadar, najveći aerodrom generalnog zrakoplovstva u Hrvatskoj i dalje je zatvoren, i to usred ljetne sezone letenja. Odnosno, zatvoren je u razdoblju kada bi se na Lučkom da čekao red na polijetanje ili slijetanje.

Podsjećamo Aerodrom Lučko je u suvlasništvu/suoperatorstvu MORH-a i Aerokluba Zagreb. Grad Zagreb nema sekundarnog aerodroma, kao niti aerodroma za generalno zrakoplovstvo u pravom smislu te riječi.

Jedina prava – najbliža alternativa letačima koji već sele svoje avione je LDVA. Međutim, tek će se vidjeti hoće li varaždinski Parkovi ovu situaciju uopće znati iskoristiti.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje