ULAGANJE U ZNANJE

Uskoro počinju pripreme za još jednu državnu maturu u Seminarima Topić u Varaždinu, uz pomoć kojih se učenici završnih razreda srednjih škola na najbolji mogući način mogu pripremiti za ispit o kojem im ovisi upis na željeni fakultet. 

Kontinuitet 

Seminare Topić prije više od tri desetljeća pokrenuo je poznati profesor matematike i voditelj Centra izvrsnosti za matematiku Branko Topić kako bi maturante na najbolji mogući način pripremio za prijemni ispit na fakultete, a zadnjih osam godina za državnu maturu, s obzirom na to da je matura na većini fakulteta zamijenila prijemne ispite. 
– S radom smo počeli prije 33 godine, kada smo jednu grupu učenika pripremali za tehničke fakultete. Godinu kasnije s radom je počela prirodoslovna grupa, a onda smo postupno organizirali grupe za ekonomiju, informatiku, pravo i druge fakultete. Od 1995. seminari se organiziraju kroz cijelu školsku godinu, po čemu smo još uvijek jedinstveni u Hrvatskoj – istaknuo je. 

Upisi traju do 4. listopada, a s radom se kreće 7. ili 14. listopada

Važno je naglasiti da s polaznicima rade profesori mentori i savjetnici s dugogodišnjim iskustvom rada na seminaru.
– Proći maturu zbog praga od 25 ili 35 % nije teško. Problem je da se za atraktivne fakultete, kao što su Medicinski, Filozofski, Pravni fakultet, FER, FOI te studije Strojarstvo, Stomatologija, Arhitektura i Ekonomija matura mora riješiti više od 75 %, a to već nije lako postići. Upis na fakultete znatno otežavaju i dodatni ispiti na mnogim fakultetima. Stoga organiziramo pripreme za maturu iz obaveznih predmeta, matematike, hrvatskog jezika, njemačkog i engleskog jezika iz osnovne i više razine, ali i izbornih predmeta, iz fizike, biologije, kemije i psihologije. Radimo i dodatne pripreme za Filozofski i Pravni fakultet.Za polaznike koji se spremaju na Medicinski fakultet, uz upisane izborne predmete imamo dodatna predavanja iz razlike programa u odnosu na maturu – rekao je Topić.
Trenutno su u tijeku upisi u Seminare Topić.
 

PRIJAVITE SE
Više informacija o seminarima možete doznati putem internetskih stranica www.seminari-topic.com. 
Prijave se primaju svakog dana od 16 do 21 sati na telefon 042/206-601 ili 091/518 95 03. 
Najbolje je prijaviti se preko internetske stranice Seminara Topić, gdje možete pronaći prijavnicu. 

– Upisi traju do 4. listopada, a raspored predavanja bit će objavljen na našim web-stranicama 5. listopada. Seminari će se održavati u Varaždinu subotama, preko zimskih i proljetnih praznika te poslije završetka nastave, a započinju s radom 7. ili 14. listopada – rekao je Topić i podsjetio kako samo pravovremena i ozbiljna priprema za maturu donosi uspjeh, a time i upis na željeni fakultet.

Što kažu bivši polaznici Seminara Topić?

“Poštovani profesore Topić, polazila sam vaše seminare i želim vam zahvaliti jer sam uspjela medicinu upisati u tri od četiri grada, s time da sam bila jako visoko rangirana na svim listama. To je najbolja preporuka za vaše seminare, još jednom, puno hvala.”
Laura B.

Pripreme su bile odlične i puno su mi pomogle, posebno kod brzine. To mi je bilo korisno i u Rijeci i u Zagrebu, gdje je cilj bio što brže i točnije rješavati zadatke. Uspjela sam upisati svoj prvi izbor, psihologiju u Rijeci. Profesore Topić, hvala vam puno na tome.” 
Dora H.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Komentari

Komentara