Povežite se s nama

Događanja

Zapošljava se osobni asistent za oboljele od multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJA “USKOČILA” U POMOĆ

Varaždinska županija financirat će do kraja ove godine provedbu programa “Za kvalitetniji život – pomoć oboljelima od multiple skleroze”, a kojim će se zaposliti osobni asistent – domačica.

Sporazum su potpisale predsjednica Društva multiple skleroze Irena Vrdoljak i zamjenica župana Blanka Glavica Ječmenica.

– Drago nam je da sudjelujemo u ovom projektu i da možemo financijski pomoći. Koristim priliku da pozovem sve gradove i općine da se uključe u različite projekte koji imaju za cilj pomaganje osobama s invaliditetom te osobama koje boluju od multiple skleroze. Sličan program već i provodimo, a to je pomoć u kući starijim osobama. Uglavnom svaka pomoć je dobrodošla jer tim osobama se olakšava život. U skladu s financijskim mogućnostima ćemo i nadalje potpomagati ovakve programe i projekte – istaknula je Glavica Ječmenica prilikom potpisivanja.

Mala pomoć od države

Ovaj sporazum puno će značiti za udrugu koja je, zbog teške financijske situacije u državi, također bila uskraćena. – Država više nije u mogućnosti u cijelosti financirati ovakve programe zbog nepovoljnog financijskog stanja. Sada nam je županija uskočila u pomoć i imamo priliku, zahvaljujući tome, zaposliti jednog asistenta na ovom programu koji će pomoći kod osobne higijene korisnika programa,  ali pomoći i kod održavanja higijene stambenog prostora korisnika. Isto tako korisnicima je potrebna i pomoć kod kućanskih poslova.  Znate, osobe koje boluju od multiple skleroze trebaju podršku jer im to olakšava život, ali i daje određenu sigurnost. Ovaj Sporazum je velika stvar jer će jedna novozaposlena asistentica uzdržavati petero korisnika na području Grada Lepoglave – rekla je Vrdoljak.

Inače, ovim Sporazumom se Varaždinska županija obvezuje u 2012. godini financirati provedbu Programa iznosom od 20.000 kuna. I Varaždinska županija i Društvo multiple skleroze suglasne su ovim Sporazumom da zajednički rade na aktivnom i prioritetnom uključivanju jedinica lokalne samouprave u realizaciji Programa, promicanju ljudskih prava te na promoviranju uključivanja građana na poticanju dobrosusjedske pomoći i volontera u aktivnostima na realizaciji Programa.

Izvor:
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje