Povežite se s nama

U fokusu

Trebate posao ili stambeni kredit s fiksnom kamatom? Evo rješanja!

Objavljeno:

- dana

Wüstenrot stambenae štedionica

Zabrinuti ste zbog rasta kamatnih stopa u budućem razdoblju? Imate nepovoljan stambeni kredit drugih banaka? Ili jednostavno tražite najpovoljnije rješenje?

S povjerenjem dođite u novi ured Wüstenrot stambene štedionice na adresi Ivana Cankara 1a u Varaždinu, gdje možete dobiti povoljan stambeni kredit s fiksnom kamatom za cijelo vrijeme otplate kredita. Tim povodom razgovarali smo s menadžerom poslovne jedinice Wüstenrota u Varaždinu Davorom Brlićem, od kojeg smo doznali da Wüstenrot grupacija traže nove zaposlenike i suradnike.

Novi ured

Kako to da ste u Varaždinu otvorili još jedan ured? 
Još jedan ured u Varaždinu otvorili smo kako bismo svoje usluge učinili još pristupačnijima građanstvu. Prolaznici koji šeću centrom grada lako će nas pronaći, a u podzemnoj garaži ispod Kapucinskog trga, koja je tek nekoliko koraka udaljena, uvijek ima parkirališnog prostora. Važna funkcija novog ureda jest formiranje savjetodavno-edukacijskog centra kako za naše buduće suradnike tako i za sve građane koji žele kvalitetnije upravljati osobnim financijama. U tu svrhu pozivam sve osobe koje u ovakvoj djelatnosti prepoznaju svoj prosperitet, bilo kao naši budući zaposlenici ili vanjski suradnici, da svoje podatke i zamolbu dostave na [email protected] Također me možete kontaktirati osobno na broj telefona 099/2635-149.

Po čemu su Wüstenrot stambeni krediti drugačiji od ostalih? 
Niska i fiksna kamatna stopa Wüstenrot stambenih kredita jedan je od osnovnih preduvjeta za planiranje kućnih budžeta bez opasnosti da se spomenuti budžet ugrozi neplaniranim povećanjem otplatne rate kredita, kao što se to, nažalost, dogodilo mnogim korisnicima kredita u Hrvatskoj. Korisnik Wüstenrot stambenih kredita sam može regulirati visinu rate kredita tijekom perioda otplate i na taj način skratiti rok otplate i pojeftiniti cijeli proces, a također je takav način otplate pogodan za osobe s dodatnim prihodima.

Koje su druge pogodnosti Wüstenrot stambenih kredita? 
Ne tražimo prijenos primanja kao uvjet za smanjenje kamate na kredit. Vrijednost troškovnika radova možemo uzeti u obzir kod izgradnje kuće ili rekonstrukcije, tako da klijentu nije potrebna dodatna nekretnina koju “stavlja pod hipoteku“, već sama vrijednost zemljišta može biti dovoljna. Tražitelj kredita ne mora biti naš klijent, a stambeni kredit je dostupan odmah bez prethodnog perioda štednje. Mnogo je pogodnosti koje nas dijele od tržišta i, naravno, svatko tko planira kupnju ili izgradnju nekretnine, ulaganje u ekonomičnije oblike grijanja, različite termo-fasade, adaptacije i rekonstrukcije, opremanje stambenog prostora namještajem ili kućanskim uređajima, nezadovoljan je postojećim stambenim kreditom, trebao bi Wüstenrot stambenu štedionicu uvrstiti u svoj planer kao nezaobilaznu stanicu.

No, nudite i povoljne gotovinske kredite? 
Osim stambenog kreditiranja u Wüstenrotu možete riješiti potrebe za gotovinskim kreditiranjem u suradnji s našim bankama partnerima. Wüstenrot stambena štednja s još uvijek vrlo primamljivim kamatama sigurno može biti rješenje budućih potreba. Policom Wüstenrot životnog osiguranja možete prebaciti svoje životne rizike na osiguravatelja, a ulaganjem u dobrovoljni mirovinski fond brinete o standardu života u mirovini. Posjetite nas. 

Izvor:
Foto:

U fokusu

Pregovori završili: 30 milijuna kuna uštede na zakupu Arene Varaždin do isteka JPP-a 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

Tema sastanka bila je realizacija aneksa Ugovora o Javno-privatnom partnerstvu (JPP) tj. smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

-Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u  – javljaju iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te  da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana.

Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

-S druge strane, važno je naglasiti da je ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave – mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma  i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno uštedjela gradskom i državnom proračunu 246.656,24 kn što u slijedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29.598.748,80 kn milijuna kuna – ističu u Gradu.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Zvjezdana Pofuk iz Ivanca u 24 godine otkako ima vozačku nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 85 vozača kojom prilikom su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, i 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola svi vozači zatečeni  su prilikom upravljanja osobnim automobilom.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina, a iznosi 2,23 promila, a on zatečen u subotu, 25. rujna u 00.45 sati u mjestu Sudovčina. Tijekom akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečene su i tri ženske osobe.

– Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok  su 3 vozača osobnog automobila radi postojanja opravdane bojazni daljnjeg činjenja prekršaja privedeni u Policijske postaje i smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje, dok uhićenih vozača nije bilo – ističu

Također, tijekom provođenja akcije, jedna uzorna vozačica Zvjezdana Pofuk u gradu Ivancu darivana je od PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Kod navedene vozačice prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, te u 24 godine otkad posjeduje vozačku dozvolu nije evidentirana kao počiniteljica prometnih prekršaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje