Povežite se s nama

U fokusu

Zapošljavanje direktora Čistoće dobilo novu dimenziju: Pročitajte kome se javiti ako prodajete krumpir ili zelje

Čistoća

Objavljeno:

- dana

Bira se novi direktor Čistoće, a sam način izbora gradska oporba smatra netransparentnim.

Sporno je, smatraju, što natječaj nije bio objavljen u javnim glasilima, već su se zainteresirani za posao direktora mogli informirati na web stranici Čistoće. Spomenimo i da je natječaj završio i da je jučer obavljen razgovor s kandidatima.

Razmjena mišljenja oko zapošljavanja u Čistoći dobila su danas i šaljivu notu. Bivši gradonačelnik Ivan Čehok komentirao je na svom Facebook profilu jučerašnju presicu Budimo grad.

Pročitajte što je napisao:

Dragi sugrađani, pogledajte mucanje, izmotavanje, traženje jeftinih izlika i licemjerje u samo dvije minute.

Ako trebate prodati grožđe, vino, jabuke, zelje, krumpir ili tražite direktora, nemate brige, svi se javite na stranicu Budimo grad

Na jednostavno pitanje zašto javni natječaj za direktora Čistoće nije objavljen u dnevnim ili tjednim novinama kako svi rade, Veliki Transparent Obadić odgovara da su pokušali ali nije išlo.

Dragi moji, jedini razlog je što je natječaj namješten za SDP-ovca pa se skrivao od javnosti.

To je ta javnost i transparentnost Budimo grad. U samo 100 dana su pokazali koliko im je do otvorenosti i javnost

U fokusu

HZZO više neće plaćati bolovanja?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

U Ministarstvu zdravstva radi se na dugo najavljivanoj reformi zdravstva, a jedan od prijedloga reforme je da izdaci za bolovanja i porodiljne dopuste više ne budu na teret HZZO-a, iako se ne navodi kamo bi se ti troškovi prelili. To je izazvalo negodovanje kod udruga pacijenata, koje navode da će se tako oštetiti pacijenti, piše Index.

– Svakim danom se ukida sve više mogućnosti oko liječenja i dijagnostike na teret HZZO-a – rekla je Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata, za Index koja je komentirala da je ovaj prijedlog “autoritaran način ophođenja osiguranja prema bolesti, koji je vrlo diskriminirajuć”.

– Ova situacija samo potvrđuje da HZZO ne radi ništa u korist svojih osiguranika. A imamo i realne pokazatelje jer se najviše pritužbi pacijenata odnosi na prava iz osiguranja, odnosno prava osiguranika. Svakim danom se ukida sve više mogućnosti oko liječenja i dijagnostike na teret HZZO-a. Sada se ukidaju i osnovne stvari koje su značile sigurnost pacijenata, kao što su bolovanje i porodiljni dopust – dodala je Karačić.

Navodi da je potpuno nevjerojatno da se informira javnost da naknade neće biti na teret HZZO-a, bez da se jasno utvrdi tko će snositi taj trošak. Te stavke su, ističe, nedorečene te nadodaje da uvode nemire za pacijente i poslodavce. To, kaže, sigurno nije praksa u drugim EU zemljama na koje se pozivaju.

Izvor: Index.hr

Nastavite čitati

U fokusu

Kaos u HNK: Predsjednik Kazališnog vijeća Marijan Varjačić podnio ostavku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Kazališnog vijeća Marijan Varjačić podnio je neopozivu ostavku, i to ubrzo nakon što je isto učinila njegova zamjenica Snježana Tramburovski.

Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Politički pokrovitelji intendantice HNK u Varaždinu Jasne Jakovljević, i to svih političkih boja, dosjetili su se već otrcanog načina; umjesto da se govori o nezakonitostima, pogodovanjima (hrvatska riječ za korupciju), neredu i neradu koji godinama vladaju u Kazalištu, META JE KAZALIŠNO VIJEĆE koje je, zajedno sa gradskim revizorom, započelo otkrivati rabote dotične gospođe. U farsi koja se pred nama odigrava ističe se lik stanovite M., redikulozne pojave u političkom životu Varaždina, koju je izmislio bivši gradonačelnik. U tom “teatru” ne želim više sudjelovati niti kao promatrač. Dajem (neka i na veselje politikantsko-interesne bulumente čiji je eksponent J. J.) neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Kazališnog vijeća HNK u Varaždinu, sa danom 25. listopada 2021.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje