Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Zapovjednik Labaš: Varaždinskom vatrogastvu hitno treba obnova

Objavljeno:

- dana

ODRŽANA SJEDNICA STOŽERA

– Pokazali smo da u slučaju bilo kakvog stradavanja civilnog stanovništva varaždinsko vatrogastvo može odgovoriti u najkraćem mogućem roku – izjavio je danas zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina Ivica Labaš na svečanoj sjednici Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Sjednica se održala u prostorijama 1. Hrvatskog vatrogasnog zbora povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite koji se obilježava 1. ožujka.

– Danas smo pokazali dio onog što imamo, ali treba još puno ulagati u vatrogasnu postrojbu kako bi bila spremna za sve izazove – rekao je zapovjednik Labaš te istaknuo kako je najpotrebnije obnoviti vozni park vatrogastva koji trenutno broji 19 vozila.

– Općenito, treba nam obnova u vrijednosti 15 milijuna kuna. Nadam se da ćemo krajem ove godine krenuti s obnovom voznog parka kako bi bili kompletno spremni na ono što nam pravilnici nalažu – kazao je Labaš koji Javnu vatrogasnu postrojbu vodi 19 godina.

Postrojba u Varaždinu osnovana je 1959. godine te ima 58 zaposlenih, od čega je zaposleno 55 profesionalnih vatrogasaca.

– Vatrogasci svakodnevno rade na kondiciji, treniraju prema posebnim propisanim programima te pohađaju nastavu, tako da su uvijek spremni na intervenciju – objasnio je zapovjednik Labaš. Osvrnuo se i na preseljenje postrojbe na novu lokaciju.

– Rješenje o preseljenju je osmišljeno, parcela postoji. Cijeli projekt preseljenja teži 85 milijuna kuna i to je tvrd orah koji politika treba uzeti na svoj teret kako bi vatrogastvo konačno nekud krenulo – kazao je Labaš.

Nagrada članu HGSS-a

Posebnu zahvalnicu na održanoj sjednici dobio je član Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Varaždin Alan Rinkovec. Nagrada je uručena za suradnju i pomoć u razvoju sustava civilne zaštite na području Varaždinske županije.

– Ova nagrada cijeloj stanici HGSS-a mnogo znači jer pojedinac u ovoj priči nije bitan, već cijeli tim – izjavio je Alan Rinkovec koji obavlja ovaj volonterski posao zbog osobnog zadovoljstva.

– Prvi puta imamo samo jednog pripadnika koji je primio nagradu i to govori da je prošla godina bila godina u kojoj srećom nije bilo puno problema u Županiji. Bila je to daleko najmirnija godina – izjavio je Alen Kišić, zamjenik župana i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje te dodao kako su vatrogasci najčvršći temelj sustava civilne zaštite.

 

Izvor: Foto: Andreja Krobot

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati