Povežite se s nama

Život i društvo

Zaštitna radionica Srednje strukovne škole Varaždin radi 11 godina: Već smo jedna ozbiljna tvrtka

Objavljeno:

- dana

Imaju 25 zaposlenika

Obilaskom Zaštitne radionice u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin  obilježeni je Međunarodni dan osoba s invaliditetom te 11 godina rada Zaštitne radionice.

Naime, Zaštitna radionica je u Strukovnoj školi Varaždin osnovana 13. prosinca 2006. godine, a sam projekt osnivanja pokrenula je Varaždinska županija u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te je  glavni cilj bio je iznalaženje mogućnosti za zapošljavanje osoba s invaliditetom i smanjenim radnim sposobnostima te liječenih ovisnika.kao prvi takav projekt u Hrvatskoj, a danas je u njoj zaposleno 25 radnika, od kojih je 13 osoba s invaliditetom.

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak je u pratnji ravnatelja Srednje strukovne škole Dražena Koščaka obišao radionicu te se susreo sa radnicima  koji tamo rade.

-Ova je radionica u potpunosti ostvarila svoj cilj i namjenu i mi u Županiji vrlo smo zadovoljni njezinim radom. To je krasan primjer kako se može u sustavu strukovnog obrazovanja napraviti radionica koja može funkcionirati na tržištu, zapošljavati, ostvarivati praksu – sve na jednom mjestu. Ono što posebno veseli jest činjenica da su više od polovice radnika osobe s invaliditetom, a moramo reći i to da se ovdje zaista izrađuje visokokvalitetna roba. Ljudi koji ovdje rade trude se, daju sve od sebe, a važno je i to da su i oni zadovoljni – istaknuo je zamjenik župana Paljak.

Ravnatelj škole je izrazio zadovoljstvo radom radionice.

– Došli smo do 25-ero zaposlenika i već smo, mogli bismo reći, jedna ozbiljna tvrtka. Kad smo počeli prije 11 godina, radionica je bila isključivo bazirana samo na proizvode od tekstila, a sad smo već tu djelatnost proširili na kožne proizvode, ali i namještaj i ostale proizvode od drveta.

Izvor:
Foto: Varaždinska županija

Život i društvo

Na policama dućana uskoro će se prodavati pileće i pureće meso s oznakom “Dokazana kvaliteta”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon uspješno provedenog postupka koji uključuje stručnu provjeru Specifikacije proizvoda, postupak nacionalnog prigovora te postupak notifikacije na EU razini, Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 3. listopada, donijelo Rješenje o priznavanju oznake „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi.

Potvrda je to potrošaču da kupuje pileće i pureće meso domaćeg podrijetla i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje. Četvrti Zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“, za sektor proizvodnje mesa peradi, podnijela je Hrvatska poljoprivredna komora.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – „Dokazana kvaliteta“ radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promidžbe domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a naglasak sustava je na označavanju proizvoda s dodanom vrijednosti temeljenoj na dodanoj kvaliteti proizvoda koja proizlazi iz različitih čimbenika koji se odnose na način proizvodnje, kvalitetu sirovine ili konačnog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima.

Prvi sektor koji je prepoznao prednost ovog sustava je sektor proizvodnje voća te se od rujna prošle godine mogu kupiti jabuke označene ovim znakom, a od nedavno i kruške. Zatim je uslijedio zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za konzumna jaja te naposlijetku i zahtjev iz sektora proizvodnje povrća.

Kako je početkom prošlog tjedna priznata i četvrta oznaka „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi, potrošači će uskoro na tržištu moći birati pileće i pureće meso sa znakom „Dokazana kvaliteta-Hrvatska“.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje