Povežite se s nama

U fokusu

Zašto Alena Leverića, kandidata za predsjednika županijskog HNS-a zovu “snalažljiv dečko”‘?

Objavljeno:

- dana

HNS bira predsjednika

Alen Leverić će za koji sat vjerojatno postati novi predsjednik HNS-a Varaždinske županije. On je jedini kandidat na predsjedničkim izborima stranke koji će se večeras održati u Sračincu.

Radimir Čačić se nije vratio u stranku, Vesna Pusić je iz nje otišla, Predrag Štromar je izgubio izbore od Radimira Čačića, Ivan Vrdoljak je otišao pa se vratio, HNS je postao koalicijski partner HDZ-a, Predrag Štromar je ministar….U HNS – u, oko njega i za stranku se sve promijenilo ali za Alena Leverića je sve kao što je i bilo: u državnom je okrilju i perspektivan je kadar županijskog HNS-a.

To što su narodnjaci na državnoj razini u koaliciji sa HDZ-om, članovi veterani u kolijevci HNS-a ne smatraju uspjehom, nego izdajom. Niti status Predraga Štromara kao potpredsjednika Vlade ne doživljavaju kao šansu niti poziciju s koje će se bivši župan pretrgnuti u lobiranju za hrvatski sjever.Časne iznimke su HNS-ovi načelnici u pojedinim općinama, kojima niti stranački balast nije smetao za pobjedu na lokalnim izborima.

Narodnjaci ne samo da nisu na vlasti, nego su izgubili bilo kakav utjecaj u njoj: u Gradu i Županiji je HDZ partner vladajućih. Istovremeno je na desetke članova izašlo iz stranke i priklonilo se bivšem šefu, županu i reformistu Radimiru Čačiću.

Kako se u sve to uklapa Alen Leverić?

“Snalažljiv dečko”

Na pitanje dvadesetak njegovih bivših i sadašnjih suradnika o prvoj asocijaciji koja im pada na pamet pri spomenu njegova imena, odgovor koji se ponavljao je bio „snalažljiv“, a svi ga redom smatraju i inteligentnim.

Ove dvije osobine svakako su mu dosad koristile u njegovoj neprekinuto uzlaznoj karijeri, neovisno o previranjima u politici i stranci.

U Vladi Zorana Milanovića – u koju ga je doveo tadašnji potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić – Alen Leverić je prvo bio pomoćnik, a potom je imenovan za zamjenika ministra gospodarstva,  Ivana Vrdoljaka. Puljanin s adresom u Sračincu je bio i član Nadzornog odbora HEP-a, a pred koji mjesec je ušao u Upravu Hrvatskih cesta.

Spočitavaju mu slabo iskustvo u realnom sektoru i karijeru pod okriljem države.

Alen Leverić je bio protagonist slučajeva vezanih uz politička kadroviranja pa se spominje u mailovima oko namještenog imenovanja članova Nadzornog odbora bakarske tvrtke Koksar. Namještenim se smatralo i imenovanje njegovog brata, Milana Leverića, za šefa jednog odjela u HEP-ovoj Elektroistri u Puli u vrijeme dok je on sjedio u Nadzornom odboru te tvrtke.

– Ovo je izvan svake pameti. Pa i ovaj natječaj je napravljen za jednog čovjeka, prilagođen jedino i isključivo Leveriću  – govorili su tada zaposlenici pulske Elektroistre novinarima.

Alen Leverić se prije desetak godina spominjao i u vezi upitnih transakcija dionica Varaždinske banke i manipuliranja s njihovom cijenom od strane županijskih agencija, AZRA-e i GARA-e.

Bez odgovora

Iz njegove imovinske kartice se ne može previše iščitati: uz plaću od 18,5 tisuća kuna i oko 11 tisuća kuna od udjela u fondovima, Alen Leverić ima ušteđenih 10 tisuća eura, dijete ima ušteđevinu od 35 tisuća kuna, o nekretninama nema podataka.

Inače, njega je još Vesna Pusić uvrstila na popis 30-ak najperspektivnijih mladih kadrova za preuzimanje HNS-a. Bilo je to u vrijeme dok je Radimir Čačić sjedio u zatvoru i kalkuliralo se o njegovom povratku u stranku pa je Pusić izjavila kako HNS trebaju preuzeti mladi.

Radimir Čačić se nije vratio u stranku, Vesna Pusić je iz nje otišla, Predrag Štromar je izgubio izbore od Radimira Čačića, Ivan Vrdoljak je otišao pa se vratio u stranku, HNS je postao koalicijski partner HDZ-a, Predrag Štromar je ministar….

U HNS – u, oko njega i za stranku se sve promijenilo ali za Alena Leverića je sve kao što je i bilo: u državnom je okrilju i perspektivan je kadar županijskog HNS-a.

Regionalni tjednik je danas kontaktirao Alena Leverića i tražio ga izjavu kao jedinog kandidata za predsjednika HNS-a Varaždinske županije ali odgovor nismo dobili.

– Nema izjava dok ne prođe procedura, a onda će vam se javiti ljudi  zaduženi za izjave novinarima – postavio je Alen Leverić temelje  buduće suradnje lokalnog ogranka stranke s lokalnim novinarima.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Nord Produkt d.o.o. zapošljava terenskog komercijalista (m/ž) na području Međimurske i Varaždinske županije. Ključne su odgovornosti vezane za realizaciju prodajnih ciljena po razdobljima, proizvodima i planiranim prihodima, prezentaciju asortimana prema kupcima, poslove realizacije prodaje i postprodajnih aktivnosti. Od kanidata se očekuju srednja stručna sprema te radno iskustvo od najmanje dvije godine na istim ili sličnim poslovima. Potrebno je izvrsno poznavanje rada na računalu, aktivno znanje engleskog jezika te aktivna vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. u potrazi je za Customer care agentom za slovački jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 5.3. Od kandidata se očekuju napredne komunikacijske vještine i poznavanje slovačkog i engleskog jezika, poznavanje rada na računalu, inicijativna i ustrajnost, izuzetna preciznost te jasna i koncizna pisana i usmena komunikacija. Aplicirajte.

Workforce za potebe klijenta zapošljava referenta prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž) u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Prijaviti se možete najkasnije do 15.3. Posao obuhvaća aktivnu potragu za novim kupcima, obilazak terena zbog praćenja potreba kupaca, planiranje, primjenu i razvoj prodajnih aktivnosti. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema tehničkog ili ekonomskog smjera, a poželjno je iskustvo rada. Traži se napredno znanje rada na računalu te poznavanje stručnog ili engleskog jezika u govoru i pismu. Aplicirajte ovdje.

Ljekarna Katica Vodopija – Štorga zapošljava magistra farmacije (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete najkasnije do 19.3. Uvjeti su završen farmaceutsko-biokemijski fakultet i položen stručni ispit, posjedovanje licence za rad, usmjerenost na zadovoljstvo pacijenata te izvrsne komunikacijske vještine. Poslodavac nudi izvrsne uvjete rada i stimulirajuća primanja. Poslodavac isto tako nudi pomoć u traženju smještaja. Provjerite više putem linka.

Mehanika Štriga zapošljava prodavača rezervnih dijelova za traktore i građevinske strojeve (m/ž). Mjesto rada je Ljubešćica, a prijave se zaprimaju do 17.3. Uvjeti su minimalno završena srednja škola, poznavanje rada na računalu, komunikativnost i spremnost za rad s ljudima. Poslodavac nudi stimulativna primanja. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. zapošljava voditelja skladišta (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 5.3. Uvjeti su minimalno srednja stručna sprema ekonomskog ili tehničkog smjera te obvezno iskustvo s drvnim programom i građevinskim materijalom. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Colas Hrvatska d.d. traži rukovatelja građevinskim strojem – rukovatelja grejderom (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a rok prijave je 26.3. Uvjeti su srednja stručna sprema tehničkog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja, osposobljenost za rukovanje strojevima za polaganje asfalta te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Detalje pronađite ovdje.

MIV d.d. traži vodoinstalatera (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 25.3. Uvjeti za rad su razvijene radne navike, pozitivan odnos prema radu, predispozicija za timski rad. Potrebna je srednja stručna sprema. Posao obuhvaća postavljanje novih i održavanje postojećih vodovodnih instalacija, odvoda, montaža novih sanitarnih uređaja. Više na linku.

Utiliter d.o.o. traži komercijalista u prodaji (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 1.3. Potrebno je više osoba na poziciji. Očekuje se srednja stručna sprema i godinu dana radnog iskustva. Potrebna je vozačka dozvola B kategorije. Posao obuhvaća obilazak prodajnih mjesta, rad po unaprijed dogovorenim i definiranim dnevnim rutama obilazaka prodajnih mjesta i slično. Detalje pronađite ovdje.

LTH Alucast d.o.o. traži transportnog radnika (m/ž) u Čakovcu. Možete aplicirati do 31.3. Rad uključuje izvođenje unutarnjeg transporta, pravilno slaganje i preslagivanje robe u skladu s propisima, nadzor stanja viličara i uređaja na njemu. Potrebna je srednja stručna sprema. Provjerite više ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Od 1. ožujka mijenja se i vozni red Vincekovih buseka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, mijenja se vozni red buseka tvrtke Vincek koja na temelju Ugovora o koncesiji obavlja komunalnu djelatnost prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina

Novi vozni red na svim linijama primjenjivat će se od 1. ožujka.

Koncesionar je dužan pridržavati se odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te općih i posebnih preporuka HZJZ za sprječavanje zaraze.

Nastavite čitati