Povežite se s nama

Međimurje

Zašto upisati Srednju školu Čakovec?

Objavljeno:

- dana

PRAVI RAZLOG

ŠKOLA Srednja škola Čakovec najmlađa je ustanova u obrazovnom sustavu Međimurske županije. Prvu generaciju svojih učenika upisala je u školskoj godini 2010./2011. Danas, u šestoj godini rada, školu polazi 459-ero učenika u 18 razrednih odjela.

UPISI U novoj školskoj godini učenici u Srednjoj školi Čakovec mogu birati sljedeće programe: opća gimnazija (dva razreda), medicinska sestra opće njege / tehničar opće njege (jedan razred), fizioterapeutski tehničar / fizioterapeutska tehničarka (jedan razred) i pomoćni njegovatelj (jedan razred).

SMJEROVI Opća gimnazija ravnomjerno povezuje prirodoslovne, matematičke i jezične sadržaje. Uz redovnu nastavu obvezna je i izborna nastava, a učenici svoja znanja mogu nadograđivati u programima fakultativne nastave. Od ove školske godine učenicima je omogućeno stjecanje njemačke jezične diplome (DSD). Cilj obrazovanja medicinskih sestara opće njege / tehničara opće njege je prenijeti učenicima znanja, osposobiti ih i razviti vještine potrebne za rad u području zdravstva, a fizoterapeutski tehničar / tehničarka pomaže bolesnim i ozlijeđenim osobama u povećanju pokretnosti, ublažavanju boli te sprečavanju i ublažavanju trajnih posljedica bolesti i ozljeda.

KONZULTACIJE Srednja škola Čakovec za svoje učenike organizira dodatnu i dopunsku nastavu iz većine nastavnih predmeta. Uz to, učenicima se omogućuju individualne konzultacije na kojima im nastavnici pomažu svladati nastavne sadržaje koje ne razumiju.

SLOBODNE AKTIVNOSTI Važan dio školskog života su slobodne aktivnosti. Učenici mogu sudjelovati u radu školskog zbora i benda, dramsko-recitatorskoj grupi, novinarskoj grupi, školskom sportskom klubu, planinarskoj grupi, fotogrupi, medijaciji ili filmskom klubu.

PUTUJU I UČE Za postignute rezultate Srednja škola Čakovec učenike nagrađuje izletima u europske gradove. Tako su učenici bili u Dresdenu, Dublinu, Belfastu i Londonu, a ove školske godine devet učenika posjetilo je Dallas u SAD-u.

UČENIČKI DOM Sastavni dio Srednje škole Čakovec je i Učenički dom “Svjetionik” sa smještajnim kapacitetom od 60 mjesta. Učenicima se nudi smještaj u dobro opremljenim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, a različitim aktivnostima i kreativnim radionicama upotpunjuje slobodno vrijeme. 

EU PUB KVIZ: “Prinčevi tame” najbolji

U 3. EU pub kvizu, kojem je organizator i voditelj bio Mladen Tota, profesor iz Srednje škole Čakovec, natjecalo se 12 ekipa, a ekipa Srednje škole Čakovec “Prinčevi tame” bila je najbolja. Učenici su se natjecali u sedam kategorija i pokazali zavidno poznavanje europskih pjesama, gradova, nogometaša, političara i poslastica država članica EU. Za nagradu su dobili posjet Europskom parlamentu u Bruxellesu, kamo će otići u proljeće 2018. godine. To će im omogućiti zastupnica Dubravka Šuica.

Kreativno: izložba učeničkih radova 

U holu Srednje škole Čakovec otvorena je izložba učeničkih radova. Na izložbi svojim su se slikama, crtežima i fotografijama predstavili učenici Jakov Sedlar, Jelena Polgar, Filip Novak, Magdalena Mesarić, Rene Hoblaj i Anabela Lucija Strah.
Za odabir i postav zaslužna je profesorica likovne umjetnosti Iva Bosnić. Dođite i pogledajte izložbu!

Dobrotvorni koncert za Ivanu Šavoru 

U travnju je u Centru za kulturu Čakovec održan dobrotvorni koncert za bivšu učenicu Srednje škole Čakovec Ivanu Šavoru. Ivana je upisala studij kemije u Osijeku, no kako joj je dijagnosticiran non-Hodgkinov limfom, umjesto studentskih briga i veselja posvećuje se borbi za zdravlje. Na koncertu su nastupili Glazbena škola Varaždin, Igor Baksa i Ftičice, Zsa Zsa, October light i Scifidelity orchestra. Koncert je organizirala Srednja škola Čakovec u suradnji sa Zajednicom žena “Katarina Zrinski”, a sav prikupljeni novac uplaćen je na račun Ivanine obitelji.

List “Lumen” među najboljima

Na Državnoj smotri LiDraNo među 10 najboljih školskih listova uvršten je i list “Lumen” Srednje škole Čakovec, koju su predstavljali profesorica Vesna Prepelić Đuričković i Jakov Sedlar, učenik 3. a razreda. Oni su najzaslužniji što se “Lumen” Srednje škole Čakovec našao među najboljima!

Učenici na Mesap libaru 

Učenici Srednje škole Čakovec predstavili su se ove godine na Mesap libaru u Nedelišću sa svojim malim laboratorijem u kojem su izvodili zanimljive eksperimente. U epruveti su složili dugu, koristili su kupus kao pH-indikator, pokazali su kromatografiju na papiru, izložili modele nekih molekula i izradili prirodnu bateriju. Posebna atrakcija bili su različiti preparati ispod mikroskopa, loptice koje su lebdjele u struji zraka iz sušila za kosu, munje koje su sijevale iz plazma kugle. Time su pokazali kako fizika, kemija i biologija mogu biti vrlo zanimljive.

Marko šesti na Državnome iz povijesti 

Učenik 3. b razreda Srednje škole Čakovec Marko Zidarić, kojem je mentorica bila profesorica Andreja Talan, osvojio je odlično šesto mjesto na Državnome natjecanju iz povijesti koje je od 10. do 12. svibnja održano u Đurđevcu.

Telefon: 040/314-108    [email protected]    ss-cakovec.skola.hr

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje