Povežite se s nama

Život i društvo

Zasvirajte popularne pop i rock hitove na gitari uz DND Varaždin, mjesta u radionici još ima

Objavljeno:

- dana

RADIONICA SVIRANJA GITARE

Društvo Naša djeca Varaždin mjesto je prepuno dječje radosti.  

U 20 različitih radionica koje djeluju u sklopu DND-a Varaždin djeca i mladi sviraju, pjevaju, plešu, igraju se i bave raznovrsnim aktivnostima koje ispunjavaju slobodno vrijeme. Jedna od njih je i radionica sviranja gitare koja iduće godine slavi  20. rođendan. 

Među najdugovječnijim radionicama DND Varaždin

– Radionica sviranja gitare među najdugovječnijim je radionicama u DND Varaždin. Kroz nju je dosad prošlo preko 1000 polaznika, a interes za uključivanjem u ovu radionicu je svake godine velik – otkrio je voditelj radionice Damir Tomičić.

Radionica trenutno ima 150 polaznika starosti od sedam do 18 godina.

– U kreiranju programa radionice sudjeluju i sama djeca i mladi na način da predlažu pjesme koje žele svirati – rekao je Damir Tomičić, voditelj radionice.

– Polaznici radionice uče svirati popularne domaće i strane pop i rock hitove, a u kreiranju programa radionice sudjeluju i sama djeca i mladi na način da predlažu pjesme koje žele naučiti svirati. Dosta su popularni strani izvođači, no nastojimo kroz radionicu djeci i mladima pokazati da i hrvatska glazbena scena ima kvalitetne izvođače i pjesme – ističe Tomičić koji radionicu vodi zajedno s pomoćnim voditeljima, Goranom Tomičićem i Tomislavom Batinićem. 

Polaznici radionice često nastupaju.

– Svake godine nastupamo u sklopu humanitarne priredbe za Valentinovo, a sudjelujemo i u završnom programu DND-a Varaždin. Tijekom ljeta sviramo na manifestaciji „Ljeto u Varaždinu“ i na Špancirfestu. Već pet godina imamo i kamp sviranja gitare na Rabu. Djeca koja su na ljetovanju u Dječjem odmaralištu mogu probati svirati, pa tako svake godine imamo nekoliko mališana koje su svoje prve akorde naučili svirati na Rabu – otkrio je voditelj radionice sviranja gitare koji ističe da za uključivanje u radionicu nije potrebno nikakvo predznanje. 

– Važno je da dijete ima želju da nauči svirati i gitaru. Sve ostalo je na nama – zaključio je Tomičić.  

U tijeku su upisi u radionicu sviranja gitare DND-a Varaždin.  Više informacija možete dobiti u DND-u Varaždin koji se nalazi u Ulici kralja Petra Krešimira IV 15/1, putem e-maila  [email protected] ili na broj 098/939-5578.

 

Izvor:
Foto: DND Varaždin, Ivan Agnezović

Život i društvo

Na policama dućana uskoro će se prodavati pileće i pureće meso s oznakom “Dokazana kvaliteta”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon uspješno provedenog postupka koji uključuje stručnu provjeru Specifikacije proizvoda, postupak nacionalnog prigovora te postupak notifikacije na EU razini, Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 3. listopada, donijelo Rješenje o priznavanju oznake „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi.

Potvrda je to potrošaču da kupuje pileće i pureće meso domaćeg podrijetla i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje. Četvrti Zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“, za sektor proizvodnje mesa peradi, podnijela je Hrvatska poljoprivredna komora.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – „Dokazana kvaliteta“ radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promidžbe domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a naglasak sustava je na označavanju proizvoda s dodanom vrijednosti temeljenoj na dodanoj kvaliteti proizvoda koja proizlazi iz različitih čimbenika koji se odnose na način proizvodnje, kvalitetu sirovine ili konačnog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima.

Prvi sektor koji je prepoznao prednost ovog sustava je sektor proizvodnje voća te se od rujna prošle godine mogu kupiti jabuke označene ovim znakom, a od nedavno i kruške. Zatim je uslijedio zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za konzumna jaja te naposlijetku i zahtjev iz sektora proizvodnje povrća.

Kako je početkom prošlog tjedna priznata i četvrta oznaka „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi, potrošači će uskoro na tržištu moći birati pileće i pureće meso sa znakom „Dokazana kvaliteta-Hrvatska“.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje