Povežite se s nama

Život i društvo

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije bogatiji za pet novih specijalista hitne medicine

Objavljeno:

- dana

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije postao je bogatiji za pet novih specijalista hitne medicine.

-Ovaj značajan događaj predstavlja veliki korak naprijed u unapređenju zdravstvene skrbi u Međimurju, omogućujući bržu i efikasniju medicinsku pomoć stanovnicima naše županije – istaknuo je župan Matija Posavec.

Magistri i prvostupnici sestrinstva uspješno su završili jednogodišnju specijalizaciju čime su stekli dodatne kompetencije i ovlasti potrebne za njihov samostalan rad. Njihova znanja značajno će doprinijeti boljoj organizaciji i pružanju usluga, čime će se povećati i kvalitetnija hitnu medicinsku skrb.

-Jurica Juričan, Nikola Vršić, Romeo Novak, Željko Filipan i Karlo Lesar, čestitam vam na uspješnom završetku specijalizacije, vjerujem da će vaš trud, predanost i stručnost biti na usluzi svim našim sugrađanima. Želim vam puno uspjeha u vašem radu i zadovoljstva u obavljanju ove izuzetno važne i plemenite profesije – istaknuo je Posavec.

Život i društvo

Na veselje korisnika Doma za starije i nemoćne u Čakovcu donirani su klima uređaji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na inicijativu nove predsjednice Inner Wheel Kluba Čakovec Katarine Šafarić, te uz financijsku pomoć tvrtke Media-Soft d.o.o. iz Čakovca, nabavljena su i montirana dva klima uređaja u prostor ulaznog hola i restorana u Domu za starije i nemoćne osobe u Čakovcu.

Uvidjevši da u ovim nesnosno vrelim danima boravak za korisnike predstavlja veliku neugodu bez adekvatnog hlađenja, u dogovoru sa ravnateljicom i osnivačem ustanove Međimurskom županijom, pokrenuta je i vrlo brzo realizirana ova korisna akcija. Klime su nabavljene i montirane, a ukupna vrijednost donacije iznosi više do 2.000 eura.

Prema riječima Suzane Belović, ravnateljice Doma, ova vrijedna donacija s oduševljenjem je prihvaćena te u ime svih korisnika zahvaljuje gđi. Šafarić i članicama IW kluba Čakovec što su prepoznale hitnu potrebu i odmah reagirale.

Ovo nije jedina donacija za potrebe Doma, jer Inner Wheel klub Čakovec  na jesen planira i novu nabavku potrebne opreme kako bi se boravak starijim i nemoćnim osobama u Domu učinio što ugodnijim. S obzirom na to da je udruga nedavno proslavila 25 godina djelovanja te je i jedna od ovogodišnjh dobitnika nagrade Grada Čakovca za dugogodišnji doprinos zajednici i promociji interesa Grada, u uspješnu realizaciju budućih dobrotvornih akcija ne treba sumnjati.   

Nastavite čitati

Život i društvo

Pacijenti u Hrvatskoj nekoliko će dana dobivati papirnate uputnice i recepte

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Pacijentima će od petka biti nešto teže doći do uputnica i recepata.

HZZO je najavio radove na sustavu CEZIH (Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske) zbog migracije, od petka, 26.7.2024. godine od 12 sati do ponedjeljka, 29.7.2024. godine do 12 sati.

– Obavještavamo vas kako će CEZIH zbog radova na migraciji sustava biti nedostupan od petka, 26. srpnja, od 12 sati, do ponedjeljka, 29. srpnja, do 12 sati. Radovi će se maksimalno optimizirati kako bi što ranije završili, tako je moguće da završe u ponedjeljak i prije 12 sati. Korisnici sustava CEZIH za vrijeme navedenih radova prijeći će na način rada u izvanrednim okolnostima (odnosno rad u papirnatom obliku, odnosno izdavanje uputnica i recepata na papiru), kako bi se osiguralo nesmetano i kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima – objavio je HZZO.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje