Povežite se s nama

Moda i ljepota

Zavodljiva Kleopatra

Objavljeno:

- dana

MIRELIN KUTAK: VLATKA PRSTEC

Crni tuš i malo rumenila, to je moja svakodnevna šminka – otkrila jeVlatka Prstec, pravnica u Obiteljskom centru Varaždinske županije koji se prošli tjedan nizom programa i prezentacijom projekata na Franjevačkom trgu priključio obilježavanju Međunarodnog dana obitelji.

Obiteljski centar Varaždinske županije osnovan je 2007. godine, a u njemu besplatnu pomoć i stručni savjet mogu potražiti svi koji imaju problema u obitelji, s odgojem djece, u braku ili su žrtve nasilja.

Individualna i grupna savjetovanja

– Uz individualna i grupna besplatna savjetovanja, u sklopu Obiteljskog centra provodi se niz projekata vezanih uz odgoj djece i probleme s kojima se susreću u školi, imamo i trening socijalnih vještina za tinejdžere, ali i trening za uspješnije roditeljstvo, te već dobro poznatu školu za buduće roditelje. Izuzetno veliki interes vlada za trening emocionalne pismenosti koji vodi naš ravnatelj Dubravko Šokčević, a veliki je interes i za školu kontrole ljutnje za odrasle, koja samo što nije počela. Naši stručnjaci na raspolaganju su i svima koji su bili žrtve obiteljskog nasilja, bilo kroz grupe za potporu, bilo kroz individualna savjetovanja, a važno je naglasiti da Centar provodi i preventivne programe u vezi nasilja – predstavila je Vlatka što se sve radi u Obiteljskom centru u kojem je ona zadužena za pravna savjetovanja.

S obzirom na frizuru, inspiracija mi je bila Kleopatra, dakle oči naglašene, a usne neutralne.

U tjednu Međunarodnog dana obitelji naša sugrađanka, inače nećakinja poznatog varaždinskog umjetnika Željka Prsteca pronašla je malo vremena i od obaveza se opustila uz šminkanje Mirele Magdić-Fotak.

– S obzirom na tip frizure, inspiracija za Vlatkinu šminku bila mi je poznata vladarica starog Egipta Kleopatra, dakle naglašene oči, a usne neutralne. Kleopatra je naglašavala oči crnim tušem i tamnim sjenilima. Isto sam učinila i ja, no kako Vlatka ima plavu kosu i plave oči, naglasak mi je ipak bio na plavom sjenilu koje sam kombinirala s crnim – doznajemo od Magdić-Fotak.

Tuš gore, tuš dolje

Uz crni tuš, varaždinska vizažistica plave oči Vlatke Prstec dodatno je naglasila povlačenjem plavog tuša ispod oka. Riječ je o kombinaciji boja koja je idealna za plavuše, no ne za svaki dan, već svečane prilike.

– Dosadašnja iskustva u šminkanju potvrdila su mi da se za šminkanje plavim sjenilima odlučuje vrlo malo žena. Zašto je to tako, ne znam, no plava sjenila odlično pristaju plavušama i plavim očima, ali u tom slučaju ona se moraju kombinirati s tamnim, crnim sjenilima, a plavo dobro pristaje i brinetama, no u tom slučaju trebalo bi koristiti plava sjenila koja s plave prelaze na ljubičasto – istaknula je Magdić-Fotak.

S make-upom inspiriranim poznatom i za mnoge najljepšom vladaricom Egipta u drugačijim tonovima i nakitom svog strica inspiriranim čuvarima Varaždina, anđelima, Vlatka Prstec postala je moderna, drugačija Kleopatra grada anđela.

SAVJET PLUS Osim plavušama, plava sjenila i ona koja s plave prelaze na ljubičasto, pristaju i brinetama.

Izvor:
Foto: KREŠIMIR GECI/GETTZY FOTO G2 STUDIO

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje