Povežite se s nama

Moda i ljepota

Zavodljivo u novu, 2015!

Objavljeno:

- dana

ŠMINKANJE

– Oduvijek se volim šminkati. Kroz dan to je sasvim lagana šminka, malo sjenila zemljanih tonova, maskare, rumenila i sjajilo.

 Za večernje ili svečane prilike jače naglasim oči i obavezno stavim ruž, a crveni jednostavno obožavam. No, iako se volim šminkati, mislim da imam jednu dobru vrlinu: gotova sam za 10 minuta! – otkrila je Varaždinka Jelena Toth, diplomirana novinarka, dugogodišnja zaposlenica Radija Sjeverozapad koja sada radi za K99 Viziju, službenu PR agenciju Hrvatskog rukometnog saveza.

Dvije ljubavi

Upravo je naša sugrađanka bila dio ekipe zaslužne što će se EP u rukometu za muškarce 2018. godine održati u Hrvatskoj, a u rodnom gradu nedavno je boravila i zbog utakmica koje su se igrale u varaždinskoj Areni u sklopu Europskog rukometnog prvenstva za žene. Jer sve što se tiče hrvatske muške ili ženske rukometne reprezentacije i njihove prezentacije u javnosti prolazi kroz njezine ruke, od organizacija konferencija za novinare do eventa.
– Dobar je to posao, zanimljiv i dinamičan. Definitivno se u njemu vidim i idućih godina iako je totalno drugačiji od novinarstva.

Volim se šminkati, ali imam jednu dobru vrlinu: gotova sam za 10 minuta!

Zadovoljna sam jer sam u poslu uspjela spojiti svoje dvije ljubavi: novinarstvo i sport koji sam oduvijek voljela i rado ga pratila kada sam radila kao novinarka. Vjerojatno zato i imam dosta solidarnosti prema novinarima, kao i moj direktor, pa im volimo pripremati materijale, a i ne šaljemo im pozive baš u zadnji tren – našalila se Jelena koja je prije dvije godine rodni grad zamijenila Zagrebom i već se naviknula živjeti s koferom u jednoj ruci. Zadaci u PR agenciji Hrvatskog rukometnog saveza u zadnje dvije godine odveli su je u brojne zemlje svijeta.

Jelenine oči naglašene su crnim tušem, a ruž je sjajan crven

Otkako živi u Zagrebu, Jelena u Varaždin ne dolazi često. No, božićne blagdane provela je u krugu obitelji i malo napunila baterije za izazove koji su pred njom, a mi smo iskoristili priliku i posjeli je na stolicu varaždinske vizažistice Mirele Magdić-Fotak. Jelena priznaje da još ne zna hoće li novu godinu dočekati u Varaždinu ili Zagrebu, no Mirela Magdić-Fotak pobrinula se da zabljesne u novogodišnjoj noći gdje god je provela.

Bez šljokica?

– Šljokice su uvijek dobrodošle u novogodišnjoj noći! Međutim, za Jeleninu novogodišnju šminku neću ih koristiti te sam, umjesto blještavog, radije odabrala mat makeup. Decentno a svečano moj je izbor za Jeleninu šminku za najvažniju noć u godini, pa sam tako na oči nanijela bijelo sjenilo čime sam postigla profinjenost te ih naglasila debelom linijom crnog tuša i puno slojeva crne maskare. Rumenilo je neutralno, a ruž sjajan i jarko crven ruž – ispričala je vizažistica Magdić-Fotak.

Savjet plus

Šljokice su dobrodošle u šminci za najvažniju noć u godini! Ipak, budite umjerene i imajte ih samo na jednom mjestu – licu, kosi ili haljini. U protivnom, izgledat ćete kao blještavo božićno drvce!

 

  Šminka: Mirela Magdić Fotak
 
   profesionalna vizažistica,
   stalna suradnica HNK Varaždin
   e-mail: [email protected]

KREŠIMIR GECI,
  G2 studio-Gettzy Foto

  Trg kralja Tomislava 4
  (Korzo) Varaždin

  http://www.facebook.com/gettzy,
  tel. 042/200-161

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje