Povežite se s nama

Život i društvo

Završavaju se radovi na sanaciji najvećih klizišta u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

V. TOPLICE Gradski i županijski dužnosnici obišli klizišta u sanaciji

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar obišao je u pratnji gradonačelnice Grada Varaždinske Toplice Goranke Štefanić i njezinog zamjenika Nedeljka Mihalića te ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog, završne radove na sanaciji dvaju klizišta kod Varaždinskih Toplica.

Županijska i gradska delegacija prvo je na staroj cesti Varaždinske Toplice – Varaždin obišla klizište koje je ometalo redovno odvijanje cestovnog prometa i predstavljalo opasnost po vozače. Klizište je trebalo hitno sanirati osobito zbog činjenice što upravo tom cestom prolaze školski autobusi, a koji se primjerice ne bi mogli mimoići zbog opasnog klizišta. Ili, kako je istaknuto na jednoj od prošlih sjednica Gradskog vijeća, “samo pitanje kad će netko stradati”. Ta je opasnost sada uklonjena. Radove vrijednosti 190 tisuća kuna u cijelosti je sanirao ŽUC.

Završni radovi u Hrastovcu Topličkom

Nakon razgovora s radnicima, delegacija se uputila do najvećeg županijskom klizištu u Hrastovcu Topličkom, otvorenom još u ožujku 2014. godine. U tijeku su završni radovi koje je u iznosu od pola milijuna kuna financirao Grad preko Fonda solidarnosti EU.

Župan Štromar prilikom obilaska je istaknuo kako Županijska uprava za ceste privodi kraju radove na svim gradilištima u ovoj godini.

Dobre vremenske prilike omogućavaju da radovi teku nesmetanim tempom

Kriterij – opasnost

– Siguran sam da ćemo odraditi sve planirano, a pogotovo sanaciju brojnih klizišta. Saniramo ona najbitnija koja su ugrožavala promet i zbog kojih građani nisu mogli do svojih kuća – istaknuo je župan Štromar te dodao kako dobre vremenske prilike omogućavaju da radovi teku nesmetanim tempom.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić izjavila je da su sredstvima Europske unije, odnosno Fonda solidarnosti, počeli sanirati klizišta i u Martinkovcu, Svibovcu i Selničkoj ulici.

– Na gradskom području je još najmanje desetak klizišta, koja ćemo također pokušati sanirati sredstvima iz Europske unije. Na sreću, riječ je o klizištima koja su u vinogradima ili šumama pa ne predstavljaju opasnost za ljude ili imovinu – rekla je gradonačelnica Štefanić.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački istaknuo je kako je evidentirano pedesetak većih klizišta u županiji te da se nada kako će još neko vrijeme ostati ovako povoljne vremenske prilike, kako bi se s krajem sezone sanacije – 1. studenim, sanirao što veći broj klizišta. – Zatvaranja cesta u vrijeme sanacije, nije bilo, istaknuo je Osonjački.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

FOTO U Trakošćanu i na ivanečkom području pada kiša pomiješana sa snijegom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: screenshot/livecamcroatia.com i skylinewebcams.com

I na sjever zemlje stigla je promjena vremena koju su najavljivali meteorolozi.

Došlo je do pada temperature, a poslije 14 sati počeo je s kišom padati i snijeg.

Portal Neverin oko 12:30 sati objavio je da na Ivanščici pada snijeg i da je -2 stupnja.

Na web kamerama koje uživo snimaju Trakošćan također se vidi da pada snijeg. Snijeg s kišom iza 14:30 pada i na ivanečkom području.

Portali iz Krapinsko-zagorske županije također javljaju o snijegu na svom području.

DHMZ je danas u Varaždinu u 14 sati izmjerio 4.3 °C, a u Krapini samo 2.9 °C.

Bilo je najavljeno da će snježna granica biti na oko 700 metara, ali izgleda da je i nešto niža.

Ivanec
Ivanec
Ivanec

Nastavite čitati

Život i društvo

Donosimo popis trgovina i šoping centara koji će raditi na dan izbora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 17. travnja, održavaju se parlamentarni izbori. Unatoč tome što je neradni dan neke će trgovine i šoping centri raditi.

Konzum

Na dan održavanja parlamentarnih izbora, 17. travnja, Konzumove prodavaonice radit će prema posebnom radnom vremenu, obavijestili su iz Konzuma.

Detaljno radno vrijeme svih trgovina Konzuma možete provjeriti ovdje.

Kaufland

Na dan održavanja parlamentarnih izbora trgovine Kauflanda radit će prema nedjeljnom radnom vremenu, ovisno o poslovnici.

KTC

Na dan parlamentarnih izbora trgovine KTC-a neće raditi.

Spar i Interspar

Trgovine SPAR Hrvatske bit će otvorene tijekom izborne srijede 17. travnja. Na taj će dan SPAR supermarketi i INTERSPAR hipermarketi u cijeloj Hrvatskoj raditi prilagođeno, a detaljno radno vrijeme njihovih trgovina u srijedu pogledajte ovdje.

Studenac

Sve trgovine Studenca na dan izbora 17. travnja radit će prema redovnom radnom vremenu.

Lidl

Lidlove trgovine radit će prema izmijenjenom radnom vremenu.

Eurospin

Sve Eurospinove poslovnice radit će na dan izbora 17. travnja.

Lumini

Lumini radi prema redovnom radnom vremenu.

Supernova Varaždin

Dragi posjetitelji, na dan izbora u Hrvatskoj, točnije, 17. travnja, naš centar će raditi prema uobičajenom radnom vremenu, obavijestili su iz Supernove Varaždin na svojoj web stranici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje