Povežite se s nama

Život i društvo

Završena Akcija Cvijet za ljepši grad

Objavljeno:

- dana

Lepoglava

Podjelom nagrada i priznanja te otvorenjem prigodne izložbe fotografija i izložbe dječjih likovnih radova na temu ekologije, u Lepoglavi je završena 14. akcija Cvijet za ljepši grad, Turističke zajednice grada Lepoglave.

Ove godine su izložene 103 fotografije kuća po čemu je ovo jedna od večih izložbi unatrag pet godina

Riječ je o tradicionalnoj akciji  kojom se tijekom godine ocjenjuje uređenost kuće i okućnica te balkona obiteljskih kuća na gradskom području.Ove godine su izložene 103 fotografije kuća među kojima su i tri nagrađene u svakoj kategoriji. Ujedno, u posebnoj su kategoriji – Skriveni cvijet, ocjenjivane i kuće koje su  u proteklih godinu dana dobile nove fasade.

Nova Akcija kreće u travnju

Po broju izloženih fotografija otvorena izložba jedna od većih unazad pet godina – zadovoljna je direktorica Turističke zajednice Ljubica Dubovečak.
– Projektom sufinanciranja izgradnje fasada kuće su dodatno uređene, – dodala je direktorica te pozvalai građane da se i iduće godine jave u Turistički ured i uključe u akciju Cvijet za ljepši grad koja kreće u travnju.

“Lepoglava sve ljepša”

Zadovoljstvo nastojanjima građana da uljepšaju vizuru grada istaknuo je i prvi čovjek grada Lepoglave, gradonačelnik Marijan Škvarić.
– Uvijek je kod nas prisutna percepcija što će pomisliti netko tko dolazi u Lepoglavu, da li mu grad izgleda lijepo? Ova izložba pokazuje da naš grad izgleda sve ljepše i ljepše. Zaslužni su za to naši građani koji uređuju svoje kuće i okućnice, ali i Grad Lepoglava  koji se uključio u uređenje cesta i javnih površina. Bitno je istaknuti da smo pomažući građanima koji su izgradili 73 nove fasade i zamijenili stolariju doprinijeli da naš grad izgleda ljepše. Dugi niz godina davali smo tisuće cvjetnih sadnica građanima i mjesnim odborima, postavili smo dječja igrala i uredili zelene površine – rekao je na kraju svečanosti gradonačelnik Marijan Škvarić.

Najljepše uređena kuća i okućnica Lepoglave je ona Natalije Gal. Drugu nagradu u istoj kategoriji dobila je Štefanija Žuliček, a treću Štefanija Vrabelj. Najljepše uređen balkon je balkon Nadice Đuraj. Slijede balkoni Blaženke Zgrebec i Biserke Kos. 
Priznanja u kategoriji Skriveni cvijet dobili su Agata Novak, Ljubica Posavec, Milan Mađar, Mladen Kuća, Sandra Pavlek i Božica Loparić.
Među učenicima nagrade za najbolja likovna ostvarenja dobili su Helena Županić iz OŠ Ivana Rangera u Kamenici, Fran Kučar iz OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi te Ivana Milešić iz OŠ Izidora Poljaka u Višnjici, dok su nagrade za najbolje literarne radove dodijeljene Petri Murić iz lepoglavske OŠ Ante Starčevića, Klaudiji Dukarić iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice te Maji Husnjak, učenici OŠ Ivana Rangera iz Kamenice – školi kojoj je pripalo posebno priznanje za kreativnost.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U petak u Varaždinu javna vježba svih županijskih žurnih službi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, u petak, 26. travnja, održat će se vježba svih žurnih službi Županije u povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe.

Vježbom će se još više povezati sve žurne službe, kako bi i u budućnosti djelovali na najbolji mogući način, a zainteresirano građanstvo vidjelo metode i postupke djelovanja žurnih službi.

Lokacija održavanja vježbe  je Međimurska ulica u smjeru Čakovca.

Nastavite čitati

Život i društvo

Gosti su bili puni hvale na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Maruševca, a za vikend Zlatko Pejaković i Dani folklora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec šarolikim programom obilježava svoje Dane, a današnji utorak je blagdan svetog Jurja te proštenje u Maruševcu.

Od 10 sati pod šatorom kod crkve sviraju Faringaši, u 11 sati počinje sveta misa, a nakon toga tradicionalno proštenje.

Ponedjeljak poslijepodne, 22. travnja, pak je bio rezerviran za svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Maruševec. Načelnik Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem bili su domaćini brojnim dragim gostima, a spomenut ćemo samo neke; gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, načelnik prijateljske Občine Rogatec Martin Mikolič, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Gosti su bili puni riječi hvale za suradnju s Općinom Maruševec, njezine prirodne ljepote te dobre ljude.

Šprem je svima poželio dobrodošlicu u Maruševec te svim slavljenicima čestitao imendane.

Načelnik Klapša je u svom govoru naglasak stavio na nestabilna vremena u kojima živimo, ali i brojna ulaganja na području Općine za generacije koje dolaze.

– Hvala svima koji su došli na “rođendan” naše općine, a puno toga se promijenilo i od protekle godine, ali ostao nam je ponos i srce koje malo jače zakuca kad se radi o našem Maruševcu. Svjesni smo da je Maruševec mala sredina, ali smo svjesni i odgovornosti koju imamo prema našim žiteljima; mladim obiteljima, poljoprivrednicima, gospodarstvenicima i starijim sugrađanima. Ono bez čega nema budućnosti je naša mladost koja će razvijati našu općinu te su dočekali gradnju stambene zone u Donjem Ladanju. Ne sumnjam da ćemo radišni i ujedinjeni postići svaki cilj koji si zadamo – istaknuo je načelnik.

Klapša je govorio o klimatskim izazovima i važnosti borbe s njima na lokalnoj razini, zatim važnosti obrazovanja kao temelja gospodarskog razvoja te ulaganjima u uređenje objekata i cestogradnju.

Nagrađeni

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su općinska priznanja zaslužnim mještanima. Nagrada Općine Maruševec za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju dodijeljena je Udruzi žena Maruša – za izniman doprinos očuvanju i promociji tradicijskih jela, rukotvorina i tradicijskih običaja maruševečkog kraja. Ista je nagrada dodijeljena Luki Hrgareku, za postignute izvanredne rezultate na sportskim natjecanjima u powerliftingu u zemlji i svijetu, a umjesto sportaša nagradu je primila njegova majka.

Plaketu Općine Maruševec primili su Josip Fadiga, za izniman doprinos razvoju sporta na području općine, Darko Posavec, za izniman doprinos u obrani domovine i stvaranju Republike Hrvatske, i KUD Klaruš Maruševec za iznimno djelovanje na promociji kulturne baštine Općine Maruševec, a povodom 25. obljetnice rada i postojanja.

Proslava Dana općine traje sve do 29. travnja. U subotu, 27. travnja, održat će se 21. Dani folklora u Maruševcu, a u večernjim satima pod šatorom fešta uz Zlatka Pejakovića. Nedjelja je rezervirana za Općinski kup u malom nogometu, a ponedjeljak za svečano otkrivanje kipa književnika Gustava Krkleca kod osnovne škole u Maruševcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje