Povežite se s nama

Život i društvo

Završena Akcija Cvijet za ljepši grad

Objavljeno:

- dana

Lepoglava

Podjelom nagrada i priznanja te otvorenjem prigodne izložbe fotografija i izložbe dječjih likovnih radova na temu ekologije, u Lepoglavi je završena 14. akcija Cvijet za ljepši grad, Turističke zajednice grada Lepoglave.

Ove godine su izložene 103 fotografije kuća po čemu je ovo jedna od večih izložbi unatrag pet godina

Riječ je o tradicionalnoj akciji  kojom se tijekom godine ocjenjuje uređenost kuće i okućnica te balkona obiteljskih kuća na gradskom području.Ove godine su izložene 103 fotografije kuća među kojima su i tri nagrađene u svakoj kategoriji. Ujedno, u posebnoj su kategoriji – Skriveni cvijet, ocjenjivane i kuće koje su  u proteklih godinu dana dobile nove fasade.

Nova Akcija kreće u travnju

Po broju izloženih fotografija otvorena izložba jedna od većih unazad pet godina – zadovoljna je direktorica Turističke zajednice Ljubica Dubovečak.
– Projektom sufinanciranja izgradnje fasada kuće su dodatno uređene, – dodala je direktorica te pozvalai građane da se i iduće godine jave u Turistički ured i uključe u akciju Cvijet za ljepši grad koja kreće u travnju.

“Lepoglava sve ljepša”

Zadovoljstvo nastojanjima građana da uljepšaju vizuru grada istaknuo je i prvi čovjek grada Lepoglave, gradonačelnik Marijan Škvarić.
– Uvijek je kod nas prisutna percepcija što će pomisliti netko tko dolazi u Lepoglavu, da li mu grad izgleda lijepo? Ova izložba pokazuje da naš grad izgleda sve ljepše i ljepše. Zaslužni su za to naši građani koji uređuju svoje kuće i okućnice, ali i Grad Lepoglava  koji se uključio u uređenje cesta i javnih površina. Bitno je istaknuti da smo pomažući građanima koji su izgradili 73 nove fasade i zamijenili stolariju doprinijeli da naš grad izgleda ljepše. Dugi niz godina davali smo tisuće cvjetnih sadnica građanima i mjesnim odborima, postavili smo dječja igrala i uredili zelene površine – rekao je na kraju svečanosti gradonačelnik Marijan Škvarić.

Najljepše uređena kuća i okućnica Lepoglave je ona Natalije Gal. Drugu nagradu u istoj kategoriji dobila je Štefanija Žuliček, a treću Štefanija Vrabelj. Najljepše uređen balkon je balkon Nadice Đuraj. Slijede balkoni Blaženke Zgrebec i Biserke Kos. 
Priznanja u kategoriji Skriveni cvijet dobili su Agata Novak, Ljubica Posavec, Milan Mađar, Mladen Kuća, Sandra Pavlek i Božica Loparić.
Među učenicima nagrade za najbolja likovna ostvarenja dobili su Helena Županić iz OŠ Ivana Rangera u Kamenici, Fran Kučar iz OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi te Ivana Milešić iz OŠ Izidora Poljaka u Višnjici, dok su nagrade za najbolje literarne radove dodijeljene Petri Murić iz lepoglavske OŠ Ante Starčevića, Klaudiji Dukarić iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice te Maji Husnjak, učenici OŠ Ivana Rangera iz Kamenice – školi kojoj je pripalo posebno priznanje za kreativnost.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!