Povežite se s nama

Život i društvo

Završena rekonstrukcija 1700 metara vodovodne mreže u naselju Nedeljanec

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Na inicijativu načelnika Općine Vidovec Brune Hranića, Varkom Varaždin završio je rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Nedeljanec.

Radi se o rekonstrukciji 1700 metara glavnog voda u Nedeljancu kojim je obuhvaćeno čak 114 kućnih priključaka. Investicija vrijedna 2.367.000 kuna rezultat je dobre suradnje s novom upravom Varkoma.

Unatoč čestim pucanjima vodovodnih cijevi u naselju Nedeljanec, bivša uprava Varkoma nije pokazala razumijevanje za rješavanje problema. Dolaskom novog direktora Brune Istera na čelo Varkoma uspostavljena je izuzetno dobra i kvalitetna suradnja, napominju iz Općine. Nova uprava Varkoma prepoznala je potrebe mještana Općine Vidovec za kvalitetnom opskrbom vode te je ove godine konačno izvršena rekonstrukcija glavnog voda u najvećem općinskom naselju.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić pohvalio je angažman novog direktora Brune Istera te istaknuo: “Angažman na rekonstrukciji glavnog voda u Nedeljancu pokazao je koliko je važno imati kvalitetne vodeće kadrove u javnim poduzećima koji shvaćaju da je uloga javnih poduzeća poboljšanje javnih usluga građana, a ne prvenstveno njihov profit. Vjerujem da će suradnja s Varkomom biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.”

Sljedeće godine u planu je izgradnja vodovodne mreže u vikend naselju Čemerni breg u Tužnom. Vrijednost te investicije procijenjena je na 1.600.000 kuna.

Život i društvo

U Maruševcu zbog krize “podebljali“ iznose uskrsnica, evo tko će ih sve dobiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec obavještava umirovljenike i osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine sa svog područja kako će im u povodu nastupajućih uskršnjih blagdana biti isplaćena jednokratna novčana potpora.

Pravo na potporu ostvaruju građani s prebivalištem na području Općine Maruševec, i to umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 280 eura, osobe s invaliditetom kojima je temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb priznato pravo na osobnu invalidninu, te primatelji nacionalne naknade za starije osobe.

– Imajući na umu sva poskupljenja u proteklom periodu, kao i solidarnost koja je karakteristična za našu zajednicu, u odnosu na prošle, od ove smo godine povećali iznos „uskrsnica“ i „božićnica“ za naše starije građane sa 150 kuna na 30 eura (226,04 kune), kao i granicu mirovina s dvije tisuće kuna na 280 eura (2.109,66 kuna) – ističe načelnik Mario Klapša.

Općina Maruševec izražava zadovoljstvo što je u mogućnosti i ovom gestom pokazati brigu o starijoj populaciji koja ima mala primanja, a koja je stvarala Općinu Maruševec i okruženje na koje su svi ponosni.

Isplata potpora kreće od početka idućeg tjedna, 27. ožujka, na kućnim adresama građana putem Hrvatske pošte.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Cekači“ VI. osnovne majstorski spravljaju Varaždinske klipiče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga kuhara Varaždinske županije održala je ovih dana u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom i njegovim Sekcijama za humanitarne aktivnosti i Sekcijom žena – varaždinski ogranak kulinarsku radionicu za učenike 3.c razreda VI. osnovne škole u Varaždinu.

Radionicu je otvorio predsjednik Saveza Damir Crleni, a vodile su je Marija Kuzminski i Marija Denžić, nagrađivane kuharice HKS-a. One su demonstrirale učenicima kako se pravilno priprema Varaždinski klipič.

– Učenici su nakon početnih instrukcija s nama pripremali klipiče, zadatak su oduševljeno prihvatili, a rezultat radionice naravno pojeli. Upravo je Varaždinski klipič prije nekoliko godina upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te je zaštićen na području cijele Europske unije te smatramo vrlo vrijednim prenositi znanje i tradicionalnu recepturu na mlađe generacije. Uz prijenos ovog znanja važno nam je i naše deficitarno zanimanje približiti djeci te se nadamo da se među ovim učenicima krije i koji budući kuhar – poručili su iz Udruge.

Ovo  je bila samo jedna u nizu odrađenih radionica Udruge kuhara Varaždinske županije a pod temom „Nahrani planet“ kroz koje sa sudionicima radionica promišljamo, osvještavamo, pričamo o održivosti potrošnje hrane, osposobljavanju i djelovanju u našoj okolini.

Ujedno kroz svaku ovogodišnju radionicu Hrvatski kuharski savez i Udruga kuhara Varaždinske županije obilježavaju 20 godina djelovanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje