Povežite se s nama

Život i društvo

Završeni radovi rekonstrukcije i energetske obnove sportskog objekta u Donjem Ladanju

Objavljeno:

- dana

U drugoj polovici ove godine izvodili su se radovi na objektu javne i društvene namjene u Donjem Ladanju, kojeg koriste članovi udruga s područja Općine Maruševec, a u prvom redu nogometnog kluba Rudar 47 iz Donjeg Ladanja.

Općina Maruševec je u prvoj polovici ove godine zatražila potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za rekonstrukciju građevine koje će u narednim godinama koristiti članovi Nogometnog kluba Rudar 47, ali i Streljačkog kluba Metalac iz Donjeg Ladanja.

– Ovaj projekt predstavlja nastavak obnove javnih zgrada u vlasništvu Općine Maruševec, a ujedno pridonosi razvoju sportske infrastrukture. Provedbom ovog ali i svih dosadašnjih projekata energetske obnove Općine Maruševec „promišlja zeleno“ te aktivno radi na uštedi energije i smanjenju emisija CO2 u zgradama u našem vlasništvu, dok u isto vrijeme same građevine dobivaju suvremen izgled i učinkovit način korištenja – istaknuo je načelnik Damir Šprem.

Nakon što je prijavljeni projekt pozitivno ocijenjen, Ministarstvo je Općini Maruševec dodijelilo 150.000 kuna, dok je razliku sredstava od ugovorene vrijednosti radova od 388.612,50 kuna, odgovornim raspolaganjem proračunskim sredstvima osigurano u općinskom proračunu.

Rekonstrukciju građevine koja se sastojala od temeljitog postavljanja sustava toplinske izolacije na čitavoj građevini te ugradnji klupčica, nedostajuće PVC stolarije, kao i limenih žlijebova i cijevi i LED rasvjete odradilo je Graditeljstvo 3T iz Kaniže u skladu s ugovorenim rokovima.

– Ulažemo velike napore i sredstva te uvijek ističemo važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu. Prepoznale su to i institucije pa je dio investicija u Donjem Ladanju odnosno 400.000 kuna, ušteđeno proračunu Općine Maruševec, a sufinancirano je sredstvima Europske komisije, Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – ističe zamjenik načelnika Mario Klapša te dodaje kako je Općina Maruševec odradila rekonstrukciju nogometnog igrališta, nabavu aluminijskih golova, kučica za rezervne igrače i suce sa sjedalicama, nogometnih mreža, traktorske kosilice, metalnih konstrukcija za snimanje utakmica te postavila besplatni bežični internet i dječje igralište.

Općina Maruševec je u protekle dvije godine u rekonstrukciju i opremanje sportskog terena i zgrade u sklopu igrališta nogometnog kluba Rudar 47, uložila preko 900.000 kuna.

Život i društvo

Policija za vikend kontrolira imate li zimsku opremu te testira na prisutnost alkohola ili droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Postaje prometne policije Varaždin ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Obzirom na najavljeno pogoršanje vremenskih uvjeta, policija podsjeća na obvezu posjedovanja zimske opreme, te kako što sigurnije sudjelovati u prometu ukoliko su na cestama zimski uvjeti. Policijski službenici će također tijekom ovog vikenda pojačano nadzirati i posjedovanje zimske opreme na vozilima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Besplatno klizanje za lepoglavske školarce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zahvaljujući odličnom odazivu građana odlučeno je da klizalište u Lepoglavi ostane raditi sve do kraja mjeseca siječnja, što će zasigurno razveseliti one najmlađe.

Radno vrijeme klizališta je od 16 do 21 sat.

Posebno raduje i vijest kako školarci imaju mogućnost besplatnog klizanja.

– Početkom tjedna uputili smo dopis ravnateljima u kojem nudimo besplatno klizanje svim osnovnim školama na području grada Lepoglave u jutarnjim satima u sklopu nastave. Škole su s oduševljenjem prihvatile prijedlog i od sada školarci mogu pokazati svoje vještine klizanja u sklopu nastave. Veseli nas puno klizalište i pozivam sve ljubitelje klizanja da iskoriste svaku minutu i uživaju do kraja siječnja – izjavio je direktor TKIC-a Damjan Županić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje