Povežite se s nama

Međimurje

Završila 24. Internacionalna filmska radionica Škole animiranog filma

Objavljeno:

- dana

LJETO U GRADU ZRINSKIH

Završila je ovogodišnja, 24. Internacionalna filmska radionica Škole animiranog filma Čakovec.

Program – koji je trajao od 25. lipnja do 2. srpnja – vodile su profesionalne i nagrađivane animatorice Yulia Aronova iz Rusije i Melanie Vialaneix iz Francuske.
Dvadesetak osnovnoškolaca iz Krškog, Čakovca, Preloga, Sv. Petra Orehovec i Male Subotice realiziralo je nekoliko kratkih animiranih filmova. Filmovi po izboru voditeljica prikazani su zajedno s novom ŠAF-ovom produkcijom u Centru za kulturu.

Ulaz na projekcije bio je besplatan, a program je sufinanciran od strane Grada Čakovca i Hrvatskoga audiovizualnog centra.
Internacionalna filmska radionica u domaćinstvu Škole animiranog filma održava se u sklopu programa “Ljeto u gradu Zrinskih”.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje