Povežite se s nama

Život i društvo

Budite dio varaždinske adventske čarolije

Objavljeno:

- dana

Završne pripreme blagdanskih događanja

Turistička zajednica grada Varaždina poziva Varaždince da joj se pridruže  u organizaciji Adventa u Varaždinu te skije ili sanjke koje više ne koristite, ili više nisu za upotrebu, doniraju za izradu instalacije na Franjevačkom trgu.

Advent u Varaždinu, u organizaciji Grada Varaždina i Turističke zajednice grada Varaždina,  i ove će godine od 30. studenog do 24. prosinca Varaždincima i njihovim gostima prosinac ispuniti blagdanskom čarolijom i zanimljivim  sadržajima.  Događanja će mse održat će se na nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri, a u tijeku su završne pripreme za realizaciju događanja.

Turistička zajednica grada Varaždina poziva Varaždince da joj se pridruže  u organizaciji Adventa u Varaždinu te budu dio varaždinske adventske čarolije. Ukoliko u svojem podrumu, tavanu ili pak garaži imate skije, klizaljke ili sanjke koje ne koristite, ili više nisu za upotrebu, Turistička zajednica grada Varaždina iskoristit će ih za izradu umjetničke instalacije na Franjevačkom trgu.

Skije i sanjke mogu se do  22. studenog ostaviti ispred Turističke zajednice grada Varaždina, Ulica Ivana Padovca 3, svakog radnog dana od 8 do 16 sati, a subotom do 13 sati.Ukoliko bi rado bili dio varaždinske adventske čarolije, a niste u mogućnosti skije ili sanjke osobno dostaviti, javite se na broj telefona 042 210 987 i  Turistička će zajednica grada Varaždina organizirati prijevoz.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Svjetleće dekoracije i ove godine pod budnim okom inspektora Državnog inspektorata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U cilju zaštite i sigurnosti potrošača, tržišna inspekcija Državnog inspektorata i ove godine provodi inspekcijske nadzore sukladnosti rasvjetnih lanaca i rasvjetne užadi.

Nadzori su usmjereni prvenstveno prema gospodarskim subjektima koji uvoze i na tržište Republike Hrvatske stavljaju te distribuiraju tkz. ‘lampice’. Ovim nadzorima se želi postići da proizvodi koji su distribuirani u prodajne objekte i koji se nude potrošačima budu sukladni s propisanim zahtjevima.

S obzirom na zahtjeve kojima navedeni proizvodi moraju udovoljiti, a koji su određeni kroz Pravilnik o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica te odgovarajućim usklađenim europskim normama, tržišni inspektori prvenstveno nadziru sukladnost predmetnih proizvoda kroz provjere dokumentacije o sukladnosti, ispravnost označavanja, uputa o korištenju i sigurnosnih upozorenja.

– Napominjemo kako je istovjetnu akciju Državni inspektorat proveo tijekom 2020. godine. Tada je izvršena provjera dokumentacije o sukladnosti, ispravnosti označavanja te ispravnosti uputa o uporabi i sigurnosnih upozorenja priloženih uz proizvod te je obavljen 41 inspekcijski nadzor nad gore navedenim subjektima. Pregledano je 85 modela proizvoda, pri čemu su za 15 odnosno za 17,6 % pregledanih modela utvrđeni nedostatci označavanja proizvoda kao i nepotpune upute, a što su gospodarski subjekti po traženju inspektora otklonili tijekom nadzora. U preostala dva slučaja, budući da gospodarski subjekti nisu otklonili nepravilnosti, izrečena je upravna mjera kojima je naređeno otklanjanje nepravilnosti, odnosno zabranjeno stavljanje na tržište kontroliranih proizvoda koji su predstavljali rizik za potrošače, te su poduzete propisane prekršajne mjere – objavio je Državni inspektorat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sračinec prekrasno okićen za Božić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Djeca članice i članovi Dječjeg vijeća Općine Sračinec, uz pomoć članica Udruge žena Preslica i Općine Sračinec, okitila su božićna drvca u centru Sračinca.

Došla su pod vodstvom učiteljice Đurđice Kovačić, vijećnice Općinskog vijeća Općine Sračinec, a s pripremljenim ukrasima dočekala ih je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica Sračinec.

– Tradicionalno uz blagdan Božića palimo ukrasnu uličnu rasvjetu, kitimo drvca na zelenoj površini uz općinsku zgradu, a upaljena je i druga adventska svijeća. Bilo bi lijepo da nam za Božić padne snijeg, to bi nas razveselilo sve, a posebno djecu koja u ovim blagdanima najviše uživaju – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Krunoslavom Lukačićem asistirao u božićnom kićenju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje