Povežite se s nama

Foto i video

Završni koncert učenika UŠ “Miroslav Magdalenić”: publiku očarali mladi glazbenici i baletani!

Objavljeno:

- dana

U dvorani čakovečkoga Centra za kulturu protekloga je četvrtka održan završni koncert učenika Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec.

Svoje su vještine i naučeno prezentirali polaznici Osnovne glazbene te Osnovne baletne škole. Oni su uz vodstvo mentora pripremili čak 22 točke. Tako su se predstavili Paula Dukić (violina), Luka Florjanić (gitara), Alegra Vinković Novak i Krsto Habuš (balet), Lana Mesarić (klarinet), Marija Klara Hodić (gitara), Erik Krznar (trombon), Miriam Markov (violina), Niko Božek (tuba), Fran Žganec (gitara), Ela Pergar (flauta), Erik Vrbanec (truba), Nika Kovačić (glasovir), Greta Mikec (saksofon), Klara Haman (glasovir), Lena Kliček (balet), Lucija Čih (balet), gitaristički ansambl, Harmonikaški orkestar, Komorni orkestar, Puhački orkestar i Mali zbor.

Posebna priznanja za izvrsne rezultate na Međunarodnom baletnom natjecanju u Sarajevu primili su mladi polaznici Osnovne baletne škole Alegra Vinković Novak i Krsto Habuš. Svim polaznicima i roditeljima koji su im podrška posebno je zahvalila ravnateljica Umjetničke škole Senka Bašek-Šamec.

Program je bio predstavljen u sklopu proslave Dana grada Čakovca.

Foto i video

FOTO Sedam ekipa natječe se u vještinama naših starih na Seoskim igrama u Salinovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Salinovec, kod Ivanca, danas je stiglo sedam ekipa na 36. “Seoske igre starih sportova”.

Uz brojne natjecatelje i navijače vrlo je dinamično.

Ekipe s područja Varaždinske župnije i danas se natječu u skoku u dalj sa mjesta, hodanju na štulama, sastavljanjU pluga, potezanju štapa, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, vožnjI živih tački, bikovanju, bacanju kamena s ramena, potezanju užeta za žene i muškarce.

Svakako je zanimljivo vidjeti da su naši stari na selu razvijali vještine snage, brzine, ali i preciznosti.

Dio natjecanja se održava i tijekom popodneva pa svakako još stignete u Salinovec.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Ponosni vlasnici Tomos mopeda provozali se mjestima oko Trakošćana i uživali u druženju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Tomosi su danas jurili Višnjicom i okolicom.

Naime, Udruga “Tomos” Višnjica organizirala je 1. Tomos susret “med mejom i Ravnom gorom”. Stotinjak ljubitelja ovih mopeda okupilo se jutros u Zlogonju, odakle su krenuli na vožnju od Višnjice, preko Lepoglave i Trakošćana, natrag na Višnjicu.

Ako požurite šarene Tomose još stignete razgledati od 16 sati na travnatom igralištu u Donjoj Višnjici.

Udruga Tomos Višnjica je osnovana u cilju poticanja ciljanih skupina na aktivno sudjelovanje u društvu i upoznavanje s nekadašnjom motorizacijom naših starih.Udruga trenutno broji 20 članova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje