Povežite se s nama

Život i društvo

Završnom priredbom Osnovna škola Ludbreg obilježila kraj nastave i svoj Dan

Objavljeno:

- dana

Prigodnom svečanošću na posljednji dan nastave Osnovna škola Ludbreg obilježila je svoj Dan. Uz učenike, nastavnike i profesore škole, proslavu su svojim dolaskom uveličali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnica Upravnog odjela za razvojne projekte, društvene djelatnosti i loklanu samoupravu Grada Ludbrega Erina Stančin, te predstavnici ustanova s kojima ludbreška škola surađuje.

– Svi mi zajedno važan smo čimbenik u očuvanju tradicije našeg kraja, svi mi zajedno radimo na odgoju i obrazovanju naše djece. Svi mi zajedno omogućujemo našim učenicima da svoje interese dodatno istražuju – naglasio je ravnatelj Osnovne škole Ludbreg Tihomir Horvat zahvalivši se svima na uspješnoj suradnji jer zajednički rad na odgoju i obrazovanju učenika od izuzetne je važnosti.

 Pročelnica Stančin također je čestitala učenicima i nastavnicima na završetku još jedne uspješne godine posebno se obrativši učenicima završnih razreda.

– Ponesite sa sobom lijepe uspomene na Osnovnu školu Ludbreg, na svoje učitelje, nastavnike koji su utkali dio sebe u vaš odgoj i vaše obrazovanje i kamo god vas put odnio nemojte zaboraviti na najvažnije životne lekcije da vjerujete u sebe, da budete dobri jedni prema drugima, da si međusobno pomažete i njegujete prijateljstva koja ste ovdje izgradili – poručila je učenicima pročelnica Stančin zahvalivši se ujedno učiteljima i nenastavnom osoblju koje je požrtvovno i vrijedno radilo s učenicima.

– Hvala Osnovnoj školi Ludbreg i Varaždinskoj županiji koju su nam bili ključni partneri u projektu LORI, a posebno hvala ravnatelju, učiteljima i učenicima koji su bili uključeni u projektne aktivnosti te se nadam da će ona znanja i iskustva koja su stekli moći primijeniti kasnije u svom radu – zaključila je Stančin.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak pozdravio je sve prisutne, kako je sam istaknuo, u danu u godini koji je jedan od najznačajnijih, ali i jedan od najljepših za učenike.  

– Smatram da zaista rijetko koja županija ulaže u obrazovanje kao što to čini Varaždinska. Ova godina bila je izuzetno uspješna kada je riječ o ulaganjima. U Ludbregu je otvoren LORI centar čime je Ludbreg stavljen na europsku i svjetsku kartu kada je riječ o obrazovanju u STEM području. Od svega 50-tak Newtonovih soba na svijetu jedna je upravo u Ludbregu. Ovdje se nalazi i jedini simulator letenja, dok Strojarska i prometna škola u Varaždinu, kao jedina škola u Hrvatskoj, ima simulator vožnje namijenjen za vozače motornih vozila, prvenstveno kamiona. U Osnovnoj školi Tužno imamo prvu Google učionicu budućnosti, dok su 14 naših škola nositeljice Erasmus akreditacija – nabrojao je župan istaknuvši kako sve to služi učenicima, njihovom razvoju i obrazovanju, a zahvaljujući opet učiteljima, nastavnicima, profesorima, ravnateljima koji su prepoznali svjetske trendove.

– Hvala svim djelatnicima škola, učiteljima, nastavnicima, profesorima, mentorima na njihovom trudu i prenošenju znanja i vještina na učenike, a o njihovim rezultatima najbolje govore osvojene medalje na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima, ali i hvala svim nenastavnim djelatnicima koji brinu o našim učenicima – rekao je župan podsjetivši kako je Varaždinska županija u ludbreškoj školi proteklih godina obnovila instalacije, uredila unutrašnjost učionica, te sada predstoji sanacija krovišta i uređenje dvorane.

Život i društvo

Šumska igra za djecu ovog vikenda u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovog vikenda, 13. i 14. srpnja, u šumi pokraj lovačkog doma u Varaždinskim Toplicama (Pišćanovec 1a), održati će se događaj za djecu svih uzrasta “Šumska igra”.

Udruga Mladi za Marof je u suradnji s TZ Varaždinske Toplice i kreativnom ekipom iz High Grounds Kolektiva pripremila mnoštvo kreativnog, edukativnog i sportskog sadržaja za djecu svih uzrasta, dječju predstavu, izložbu fotografija!

U šumu stiže i nekoliko izlagača i još zanimljivih stvari, kako za djecu tako i za roditelje i ostale goste. Lijepa prilika za druženje u prirodnoj hladovini tokom ovih vrućih dana, a u blizini su i poznati bazeni Minerve za sve koji se žele i okupati. Na lokaciji je moguće i kampiranje u šatorima, što je još jedno lijepo iskustvo za djecu!

KOMPLETAN PROGRAM ŠUMSKE IGRE:

Subota 13.7.2024.

13:00 – Šumski laboratorij / Kreo

14:00 – Izrada šumskog crteža / Kristina Pongrac

15:00 – Land Art / Kreo

16:00 – Drvo po drvo igračka / Zagonetno drvo

16:00 – Krila / Barbara Novak Krainc

17:00 – Izrada skloništa i paljenje vatre / Kristina Pongrac

18:30 – Kazalište sjena / Tena Antonija Trojanac

20:00 – Handpan koncert / Ivan Judaš

21:00 – A cappella / Tena Antonija Torjanac

22:00 – Etno jam

Nedjelja 14.7.2024.

08:30 – Mindfullnes / Kreo

09:00 – Joga uz handpan / Yoga Blue Lotus

10:00 – Senzorna staza / Kreo

10:30 – Handpan radionica / Ivan Judaš (na donacije)

11:30 – Land Art / Kreo

12:30 – Izrada glinenih posuda / Kristina Pongrac

13:30 – Čovječe ne ljuti se / Barbara Novak Krainc

15:00 – Lisica bez repa / Predstava / Umjetnička organizacija “Peripetija”

+ Oba dana društvene igre, nogomet i badminton (slobodno ponesite i svoje rekvizite za igru), te izložba fotografija “Mistična šuma” – autor Damir Mrvčić.

Ulaz za svu djecu je besplatan!

Događaj sufinancira Varaždinska županija i Grad Varaždinske Toplice.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ishođene su građevinske dozvole za školske dvorane na području Općine Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je školska godina netom završila, Općina Maruševec i matična Osnovna škola Gustav Krklec Maruševec pripremaju se za početak nove školske godine 2024./2025. kako učenicima u sve tri škole ne bi nečega nedostajalo.

U OŠ Gustav Krklec i područne škole u Druškovcu i Gredi-Jurketincu početkom rujna krenut će oko 410 učenica i učenika, čijim će roditeljima Općina Maruševec i ove godine pomoći da lakše prebrode početak nove školske godine svojih đaka.

Uz sufinanciranje autobusnog prijevoza, programa produženog boravka, škole plivanja, javno-privatnog partnerstva za dogradnju škola, Općina Maruševec financirati će osnovnoškolcima nabavu radnih bilježnica, mape za likovnu te kutije s priborom za tehničku kulturu.

– Početak školske godine uz ostalo donosi sa sobom i značajne izdatke roditeljima, naročito ako je u obitelji više školaraca. Socijalna osjetljivost odlika je Općine Maruševec te će, imajući u vidu aktualno povećanje troškova života, školaracima za novu školsku godinu osigurati obrazovne materijale potrebne za praćenje nastave, razvoj njihovih interesa, mašte i kreativnosti – istaknuo je načelnik Mario Klapša te dodao da je u ovogodišnjem općinskom Proračunu za potrebe u predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju osigurano 623.000 eura.

Osim nabave obrazovnog materijala, Općina Maruševec i OŠ Gustav Krklec u suradnji s osnivačem Varaždinskom županijom ogroman trud ulažu u osiguravanje infrastrukturnih i materijalnih kapaciteta svojih škola kao ključnih faktora za razvoj vještina djece i mladih za zanimanja u budućnosti. Naime, u nabavu projekata, rasvjete za igrališta, solarne elektrane i uređenje objekata uloženo je oko 120.000 eura.

Također, pribavljena je građevinska dozvola za školsko-sportsku dvoranu u sklopu Područne škole Greda-Jurketinec uz ranije ishođenu građevinsku dozvolu za dvoranu u sklopu Područne škole Druškovec koje su osnivaču potrebne za prijavu za sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti ne bi li se njihovom izgradnjom iduće godine osigurali bolji uvjeti za učenje i poučavanje.

Za učenike koji polaze škole izvan područja Općine Maruševec, financiranje obrazovnog materijala izvršit će se na račun roditelja koji će Općini Maruševec podnijeti pojedinačni pisani zahtjev uz priloženi račun o kupnji radnih bilježnica i školskog pribora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje