Povežite se s nama

Crna kronika

Zaželjeli se sladoleda pa “otvorili” škrinju kioska u Varaždinu i ukrali poslastice

Objavljeno:

- dana

Tijekom noći, 6./7. rujna u Ulici Frana Kurelca u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u škrinju za sladoled u sklopu jednog kioska.

Iz škrinje je otuđio veću količinu sladoleda. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. Policija traga za kradljivcem.

U Možđencu je pak nepoznati počinitelj provalio u vikend kuću vlasništvo 44-godišnjaka, iz koje je otuđio motornu prskalicu i agregat za struju. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna.

U Zagrebačkoj u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz nezaključane obiteljske kuće otuđio novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna.

Tijekom noći, 7./8. rujna u Zavojnoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u podrumske prostorije Doma za starije osobe iz kojih je otuđio tri bicikla. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna.

U isto vrijeme u Gospodarskoj ulici u Trnovcu, nepoznati je počinitelj provalio u ograđeno parkiralište za radne strojeve vlasništvo obrta kojem je sjedište u Trnovcu. Iz ograđenog parkirališta otuđili su nekoliko vibroploča, nekoliko korpi za bager i hidraulični čekić. Visina materijalne štete utvrditi će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Crna kronika

Dva mladića upala u kuću trećega u Varaždinu pa ga zbog duga napali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 20 i 22 godine.

Sumnja se da su 4. travnja oko 10 sati u Preloškoj ulici u Varaždinu ušli u kuću 21-godišnjaka, gdje su osumnjičeni povremeno boravili. Tom prilikom su ušli 21-godišnjaku u sobu gdje su mu prijetili i tražili povrat novčanog dugovanja. Također su ga fizički napali i otuđili mu televizor i mobitel.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli kaznene prijave za kaznena djela razbojništva i iznude nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozila izrazito pijana dok joj je bila ukinuta vozačka pa izletjela s ceste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 18. travnja, oko 12.15, vozačica (53) s područja Općine Gornji Mihaljevec upravljala je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u količini od 1,69 g/kg alkohola i u vrijeme dok joj je zbog nakupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine rješenjem ukinuta vozačka dozvola.

Vozila je cestom između naselja Pušćine i Gornji Hrašćan, pri čemu brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar). Zbog toga je u zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem vozila te u zanošenju sišla izvan kolnika, gdje je vozilom udarila u drveće.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Protiv vozačice je zbog više počinjenih prekršaja pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati