Povežite se s nama

Međimurje

U Županijskoj bolnici Čakovec kreće rekonstrukcija vrijedna više od 30 milijuna kuna!

Objavljeno:

- dana

U Županijskoj bolnici Čakovec u srijedu, 13. lipnja, upriličeno je potpisivanje Ugovora o rekonstrukciji i opremanju prostora Županijske bolnice Čakovec.

Rekonstrukcijom bi se poboljšala učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici te dnevnoj kirurgiji. Riječ je o drugoj službenoj konferenciji u sklopu provedbe projekta, kojim je planirano potpisivanje ugovora za građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Paviljon III. U paviljon će se nakon radova smjestiti Odjel za fizikalnu terapiju, Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, Odjel za psihijatriju i Psihijatrijska dnevna bolnica. Nakon provedenog postupka javne nabave za građevinske radove, najpovoljnija ponuda je bila ponuda ponuditelja Đurkin d.o.o. čija je predstavnica, Maja Đurkin Međimurec, potpisala Ugovor sa ravnateljem Županijske bolnice, dr. med. Robertom Grudićem.

Ukupna vrijednost radova je 30.658.153,71 kuna. Navedeni iznos će se financirati putem EU fondova i iz proračuna Međimurske županije. Ravnatelj Grudić istaknuo je kako se radi o novim, modernijim i kvalitetnijim uvjetima za pacijente dnevne bolnice i dnevne kirurgije te osoblja Županijske bolnice Čakovec:

– U nove prostore će se preseliti fizikalna terapija, koja sada djeluje u podrumskim prostorijama, seli se i dnevna bolnica koja pak radi iznad svih mogućih kapaciteta. Napokon će u obnovljenu zgradu „stare interne“ preseliti i psihijatrija koja radi u derutnim prostorima tzv. „Feštetićeve zgrade“. Nakon preseljenja, dobit ćemo i ono što još nikad nismo imali, dnevnu psihijatriju.

Predstavnica izvođača radova, Maja Đurkin Međimurec, rekla je da radovi na objektu započinju u roku od osam dana od dana potpisa ugovora, dok je rok za izvršenje radova 18 mjeseci.

Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je kako je ovo samo dio ulaganja u zdravstveni sustav Međimurja koji je najveći u povijesti, ali i primjer kvalitetnog iskorištavanja europskih fondova.

– Ovaj projekt vrijednosti je 65 milijuna kuna, od toga 32 milijuna će otpasti na građevinske radove, a ostatak na najmoderniju medicinsku opremu u duhu odgovornosti prema našem stanovništvu, od kojeg se 84% liječi u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Želja nam je budućim generacijama ostaviti najmoderniji mogući zdravstveni sustav – rekao je.

Županijska bolnica Čakovec će u naredne 3 godine rekonstruirati i dograditi objekt Paviljon III, javnosti poznat kao „stara interna“, u koji će se smjestiti Odjel za fizikalnu terapiju, Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, Odjel za psihijatriju i Psihijatrijska dnevna bolnica, te će rekonstruirati i obnoviti odjel Kirurgije I. Vrijednost ukupnih građevinskih radova procijenjena je na 32.095.306,31 kn.

Uz građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Paviljon III te rekonstrukciji odjela Kirurgije I, odjeli Županijske bolnice Čakovec će se opremiti visokokvalitetnom i suvremenom medicinskom opremom u ukupnoj vrijednosti od 30.787.372,76 kn. Ona će biti u potpunosti prilagođena potrebama pacijenata. Poboljšanim prostornim uvjetima i osuvremenjivanjem opreme ostvarit će se viša kvaliteta zdravstvene usluge, povećat će se učinkovitost rada, te će se time skratiti i vrijeme čekanja na terapiju. Vodila se briga i o osobama s poteškoćama, konkretno o slijepim i slabovidnim osobama, pa je dio odobrenih bespovratnih sredstava predviđen za olakšavanje njihova boravka u bolnici.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su predsjednik skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica ravnatelja Županijske bolnice Čakovec dr. sc. Sandra Oslaković, zamjenica direktorice za strateško planiranje i strateške projekte u REDEI Ana Kralj, voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr. med. Gordana Balent, voditelj Odjela za psihijatriju dr. med. Živko Mišević, voditelj Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom dr. med. Mislav Čonkaš, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Branko Sušec te glavna sestra Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom Božena Kapitarić.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje