Povežite se s nama

Međimurje

Zbližilo se stotinu najmlađih sportaša i njihovih roditelja

Objavljeno:

- dana

SPORT NAJMLAĐIH

Četvrta sportska subota u sklopu serijala Športko dovela je stotinjak mališana i njihovih roditelja na čakovečke Gradske bazene “Marija Ružić”.

Ove subote za vrijeme jednoga školskog sata proveden je vodeni poligon na kojem se puhala loptica, provlačilo kroz obruč i ronilo ispod “zmije”. Za djecu, ali i roditelje, Športko – sportska subota postala je neizostavni dio rasporeda. Potvrdila je to i Tina Smolković, majka Tomislava i Petra, koja je izjavila da su njezini dečki već u petak uzbuđeni kada im se najavi odlazak na Športko. Majka dječaka starih šest i pet godina smatra da je serijal pun pogodak jer upoznaje djecu sa sportom, a i zbližava roditelje i djecu. Rekla je da oni inače ne dolaze na bazene pa sada djeca imaju prilike uživati i u vodenim sportovima. Tina, ali i brojni drugi roditelji redovito pohvaljuju organizaciju sportskih subota, što je organizatorima iz Udruge za sport djece i mladeži postala rutina, jer Športko se održava već 12-tu godinu zaredom. Kako je rekla tajnica Udruge Tea Kolarić, ovom sportskom subotom želi se probuditi interes za plivanje, odnosno potaknuti vrtićke polaznike da se uključe u školu plivanja. Inače, Udruga za sport djece i mladeži svake srijede na bazenima organizira školu plivanja za uzrast od 3 do 7 godina. Do kraja serijala moraju se održati još tri sportske subote, nakon čega će biti održano završno druženje na kojem će svi sudionici dobiti medalje i priznanja. Iz Udruge zahvaljuju Grada Čakovcu, glavnom pokrovitelju, ali i brojnim tvrtkama koje pomažu ovaj projekt koji okuplja više od stotinu djece svake godine.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Međimurje ove subote broji 29 novooboljelih od koronavirusa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 127 osoba od čega je evidentirano 28 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 33 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 310.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.656 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 58 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 3 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 5 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Dječji vrtić iz Donje Dubrave posjetila sopranistica Marija Vidović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić „Klinčec“ iz Donje Dubrave početkom siječnja posjetila je sopranistica Marija Vidović, koja je djeci otpjevala nekoliko pjesama sa svoga božićnog CD-a.

Svakom djetetu ujedno je darovala svoj CD, a kao zahvalu mališani su joj, uz pratnju harmonike koju je svirala odgojiteljica Kristina Korotaj, otpjevali nekoliko pjesama.

– Našem vrtiću bit će to lijepa uspomena, a vjerujem i djeci. Kada odrastu mogu se pohvaliti da su pjevali s pravom opernom divom. U ime vrtića zahvaljujem Mariji na posjeti i prekrasnom druženju te se veselimo ponovnom susretu – poručuje ravnateljica Vrtića Dubravka Horvat.

Nastavite čitati