Povežite se s nama

Crna kronika

Zbog droge i opijata lani u Varaždinskoj županiji preminule četiri osobe

Objavljeno:

- dana

OVISNICI SVE MLAĐI

Prema raspoloživim podatcima pristiglima iz zdravstvenog sustava o kretanju zlouporabe psihoaktivnih droga, već nekoliko posljednjih godina u zdravstvenim ustanovama Hrvatske, bilo u bolničkom bilo izvanbolničkom sustavu, godišnje se liječi više od 7.000 osoba.

U 2016. godini na liječenju je bilo 7.106 osoba što je manje nego prethodne godine (7.533 osoba). Od ukupno liječenih u 2016. godini 5.953 je uzimalo opijate (83,8 posto).

 Zbog uzimanja i/ili ovisnosti o drugim psihoaktivnih sredstvima liječeno je 1.153 osobe (16,2 posto). Udjeli opijata i neopijata su vrlo slični kao i prethodnih godina.

Na području Varaždinske županije lani je zbog zlouporaba psihoaktivnih droga liječeno 240 osoba, od kojih je 28 prvi put liječeno.

Nažalost, lani je u Hrvatskoj preminulo 90 ovisnika o drogama i opijatima, a svaki peti umro je od predoziranja metadonom.

Prema podacima HZJZ, 2016. godine je u Varaždinskoj županiji preminulo četiri ovisnika.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Policija kod Ludbrega zaustavila biciklista s 2,06 promila, zadržan je na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 7. lipnja, oko 18 sati i 35 minuta u Ludbreškoj ulici u mjestu Globočec Ludbreški u kontroli prometa zaustavljen je biciklist, javila je PU varaždinska.

Biciklom je upravljao 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,06 promila.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Ludbreg do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ivanečka policija pretragom našla oko 400 kilograma duhana kod 60-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, kuću, gospodarske zgrade i osobno vozilo kojima se koristi 60-godišnjak.

Tom su prilikom pronašli 41 vreću sa sadržajem sitno rezanog duhana, ukupne težine od oko 400 kilograma, javila je PU varaždinska.

Pronađeni je duhan privremeno oduzet te će se protiv 60-godišnjaka podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljene trgovine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje