Povežite se s nama

Crna kronika

Zbog duga kamatari s varaždinskog područja prijetili mu da će mu pobiti obitelj i slomiti noge

Objavljeno:

- dana

Bojao se za život obitelji

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenje istrage protiv 25-godišnjaka i 23-godišnjakinje zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protupravne naplate.

Naime, 25-godišnjak je muškarcu pozajmio 800 eura. No, 25-godišnjak i 23-godišnjakinja su od srpnja 2015. do lipnja 2016. godine željeli novce natrag, naravno s kamatama. Porukama preko društvenih mreža te porukama i pozivima mobitelom tražili od njega plaćanje sve većih iznosa novca od pozajmljenog.

U konačnici su zatražili tražili iznos od 5.000 eura uz prijetnje kako će mu u kuću doći ljudi koji će poubijati njegovu obitelj i njemu polomiti noge ako im ne plati traženi iznos novca. U strahu za osobnu sigurnost i sigurnost članova svoje obitelji, isplatio je traženih pet tisuća eura.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o muškarcu i ženi s varaždinskog područja.

Izvor: Telegraph
Foto: ilustracija

Crna kronika

Auto sletio pod mostić u Črešnjevu, osoba ostala ukliještena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

JVP Varaždin je javio o prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 17. travnja, u Črešnjevu.

Vatrogasci su u 17:56 sati primili poziv iz Centra 112, da je došlo do izlijetanja vozila u kanal kod dvorca Šaulovec i da je osoba ukliještena u autu.

– Izašli smo na intervenciju s navalnim vozilom, malim tehničkim i sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je osobno vozilo make Renault Megane izletjelo u kanal pored prometnice ispod mostića kod skretanja za farmu pilića. Vozača, ozlijeđenu osobu izbavili su djelatnici hitne medicinske pomoći i do našeg dolaska osobi se već pružala pomoć u vozilu hitne. Mi smo vozilo provjerili, otpojili akumulator i vratili se u postrojbu, a članovi DVD-a Beretinec ostali su osiguravati mjesto događaja do dolaska policije – objavio je JVP Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija ulovila muškarca (53) koji je u pošti podigao pošiljku droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 12. travnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1968. godine, zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 30. rujna 2020. u poštanskom uredu u Prelogu, preuzeo poštansku pošiljku adresiranu na njegovo ime u kojoj je bilo gotovo 250 grama droge sintetski kanabinoid namijenjene daljnjoj prodaji, a policijski službenici su ga zatekli nakon preuzimanja pošiljke – objavio je DORH.

Nastavite čitati