Povežite se s nama

Crna kronika

Zbog krađe pet ovaca u Sv. Đurđu idu u zatvor

Objavljeno:

- dana

OPĆINSKI SUD

Z.O. i D. O. iz Svetog Đurđa nepravomoćnom su presudom Općinskog suda u Varaždinu proglašeni krivima zbog krađe.

Z.O je osuđen na 13 mjeseci, a D.O. na osam mjeseci zatvora, a osuđeni su jer su s farme ovaca u Svetom Đurđu 16. svibnja 2013. godine ukrali pet ovaca teških po 50 kilograma.

Z.O. je optužnica još teretila i za prijevaru, jer je pod tuđim imenom u ožujku 2013. sklopio s Hrvatskim telekomom ugovor o korištenju mobitela na pretplatu. Mobitel je koristio do svibnja 2013., napravio je račun od 1.682 kune, koji nije platio, a u daljnjem korištenju mobitela spriječen je tako što je osoba kojoj je ukrao identitet protiv njega ponijela kaznenu prijavu.

Što se tiče krađe ovaca, na sudu su rekli da su se toga dana napili i otišli do obližnje farme uzeti jednu ovcu. Prvi je preskočio ogradu, uzeo ovcu i dodao je drugome. Nakon toga su ovcu stavili na bicikl i odvezli kući.

Nekoliko dana kasnije Z.O. je sam otišao do farme i ukrao još četiri ovce. D.O. su, pak, na policiji rekli da kontaktira vlasnika farme, a kad je to učinio, vlasnik mu je rekao da ga neće teretiti na sudu ako mu plati 1.200 kuna, nakon čega mu je on platio 900 kuna. Vlasnik farme je potvrdio da mu je D.O. dao 900 kuna, dok mu se Z.O. nije javio. Što se tiče prijevare, Z.O. u cijelosti je priznao djelo.

Obojica su inače višestruko osuđivani. 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

U Sračincu vozača (29) zaustavile “Kobre”, a sutkinja ga je poslala u zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Jučer, 20. listopada, u 12.15 sati u Dravskoj ulici u Sračincu, policijski službenici mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije tzv. „Kobre“ zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 29-godišnjak iz Gornjeg Ladanja, javila je PU varaždinska.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanje prava na upravljanje motornim vozilom i da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin, nakon čega je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja od strane sutkinje određeno zadržavanje do tri dana, te je predan u zatvor u Varaždinu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarac prevaren nakon što se javio na oglas za kredit s društvene mreže

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U srijedu, 20. listopada, policijski službenici Policijske postaje Čakovec od muškarca sa šireg područja Grada Čakovca zaprimili su kaznenu prijavu u svezi kaznenog djela prijevare.

Naime, muškarac je sredinom mjeseca listopada ove godine na društvenoj mreži pronašao oglas agencije koja nudi kredite. U cilju realizacije kredita stupio je u kontakt s nepoznatom osobom te je prema njegovoj uputi kupio nekoliko bonova, svaki vrijednosti nekoliko stotina kuna. Potom ih je fotografirao mobitelom i putem internetske aplikacije namijenjene za komunikaciju, poslao nepoznatoj osobi.

Nakon toga obaviješten je da je potrebno uplatiti još nekoliko tisuća kuna kao polog za kredit, na što je shvatio da je prevaren i događaj je prijavio policiji. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične ponude kredita putem društvenih mreža te da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela. Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je ignoriranje svih sumnjivih obavijesti o povoljnim i brzim realizacijama kredita putem društvenih mreža i dr. sredstava komunikacije putem interneta.

Ako vam je potreban kredit, najsigurnija realizacija još uvijek je putem banke, direktno u poslovnici. Također, savjetujemo da se prilikom komunikacije na društvenim mrežama i putem raznih aplikacija striktno pridržavate općih uputa o čuvanju osobnih podataka – kažu iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje